novapex

 

RE/MAX: Romania are 1 agent imobiliar la 2.500 de locuitori

razvan cuc
vizualizari

Raportul dintre numărul de agenți imobiliari și numărul de locuitori: România 1 /2.500, Europa 1 / 1.000, America de Nord 1 / 300 de locuitori.

Potrivit dinamicii pieței interne, numărul agenților imobiliari ar trebui să crească de la 8.000 la 20.000 de agenți.

Conform RE/MAX România, subsidiara autohtonă a liderului global în real-estate şi franciza numărul 1 la nivel global pe acest segment, deși în ultimii 3-4 ani a crescut semnificativ numărul de agenți imobiliari, numărul acestora este încă insuficient. În prezent, pe piața autohtonă activează aproximativ 8.000 de agenți imobiliari (1 agent / 2.500 de locuitori), în timp ce pe o piață activă, precum cea din America de Nord, acest raport este de 1 agent / 300 de locuitori.

În prezent, pe piața din România activează în calitate de agenți imobiliari în jur de 8.000 de persoane, un număr insuficient atât raportat la populația țării, cât și comparativ cu alte state, unde raportul este de 4 ori mai mare (în statele din Europa) până la 6-7 ori mai mare (în statele din America de Nord).

„Dacă această profesie ar fi reglementată, având un pachet de legi care să o normeze și să o favorizeze, România ar putea să aibă minimum 1 agent imobiliar la 1.000 de locuitori, deci un total de 20.000 de agenți, astfel încât să poată atinge un nivel comparabil cu alte state europene similare. Deși în România nu avem încă nici măcar un for sau o asociație care să înregistreze numărul de birouri și agenți imobiliari, estimăm că în prezent există circa 3.000 de agenții imobiliare și 7-8.000 de agenți”, a declarat Răzvan Cuc, Președinte RE/MAX România.

Numărul de agenți imobiliari variază de la o țară la alta, iar pe piețele foarte dezvoltate, cum este cazul Americii de Nord, raportul este de 1 agent la 300 de locuitori, în Europa acest acest raport fiind mai mic. În cazul României, chiar și în lipsa unor entități de reglementare, în ultimii 3-4 ani, odată cu creșterea pieței la nivel național, s-a înregistrat o creștere semnificativă a numărului de agenți și agenții.

„În multe state, pentru a practica această profesie, un agent imobiliar trebuie să dețină o diplomă și să fie înregistrat într-o asociație, iar asta presupune până la doi ani de studiu și un examen cât se poate de serios. În Europa, industria de real estate se află în plin proces de creștere, dar încă sunt multe diferențe în ceea ce privește practica și legilația. Pe termen lung, însă, se așteaptă o creștere a numărului de agenți imobiliari”, a declarat Gil Li-ran, trainer internațional RE/MAX, cu o experienţă de peste 15 ani de coaching în imobiliare, instruind peste 3.000 de agenţi în Europa, Asia şi America de Nord.

Creșterea numărului de agenți este dependentă pe de o parte de dinamica pieței, iar pe de altă parte de nivelul de educație și profesionalizare, de normarea și reglementarea profesiei, lucru aflat în interdependență cu gradul de interes al breslei și membrilor acesteia. 

„În următorii 2 ani mizăm pe o menținere a dinamicii pieței, deci există premise de creștere a numărului de agenți. În paralel, se observă o orientare tot mai accentuată a acestora spre educație și profesionalizare. Timpul de pregătire necesar acestei profesii depășește 100 de ore, având în vedere nivelul foarte specializat, ce include noțiuni tehnice despre imobile, juridice, financiare legate de tranzacționare și finanțare, de marketing și promovare, precum și de vânzare și negociere. A deveni profesionist, în schimb, înseamnă să lucrezi mai puțin și mai eficient, să ai acces la clienți cu potential mai mare de tranzacționare și la tranzacții mai valoroase, lucrând mai mult pe recomandări”, a încheiat Răzvan Cuc.

În scopul de a lucra cu agenți mai bine pregătiți și de a contribui la dezvoltarea pieței, RE/MAX România continuă seria evenimentelor educaționale, în data de 9 mai 2018 având loc trainingul “Agent of change, from a business evolution to a market revolution”. Evenimentul este este organizat în premieră în România și va avea loc în clădirea The Office, din Cluj-Napoca, începând cu ora 08:30. Trainingul are o durată de 8 ore intensive și va trata subiecte de interes şi educaţie în domeniul imobiliar (cum să devii un maestru în imobiliare, cele mai bune practici de marketing, cum să-ți spui povestea pentru a-ți crește vânzările etc.), fiind dedicat în special agenţilor și proprietarilor de agenții imobiliare.

Evenimentul va fi urmat, în zilele de 10 și 11 mai, în aceeași locație, de Convenția Națională RE/MAX România - Revolution, aflată la cea de-a cincea ediție.

Mai multe detalii, precum și înscrierea la evenimente, se pot realiza urmând linkurile: https://www.remax.ro/evenimente/conventia-nationala-remax-romania-2018/ sau https://www.remax.ro/events/agent-of-change-from-a-business-evolution-to-a-market-revolution

Adauga Comentarii

Basic HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id> <p> <br> <span> <img src alt height width data-entity-type data-entity-uuid data-align data-caption>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • Only images hosted on this site may be used in <img> tags.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.

Opinii

Carlos Velázquez, Marketing Director Roca

Credem ca ‘Smart’ poate fi cu adevărat inteligent, doar dacă îmbunătățește viețile oamenilor.

Carlos Velázquez, Marketing Director Roca

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Vom continua să dezvoltăm capacitatea de producție astfel încât să atingem obiectivul ambțios de a fi în primii trei producători de boilere electrice în Europa în următorii 3 ani.

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Horia Voicu, director AFRISO-EURO-INDEX SRL

Cu siguranţă inteligenţa artificială va reprezenta viitorul şi în domeniul aparatelor de măsură şi control.

Horia Voicu, director AFRISO Romania

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

"Scopul și provocarea majoră pe care am avut-o în 2018 a fost informarea corectă și educarea clienților, deoarece în România încă se fac multe improvizații în acest domeniu. Vrem să continuăm să specializăm meseriași în acest domeniu."

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

ajutor instalator

 

Top Categorii

Apa
Campanii
Climatizare
Electrice
Energie regenerabila
Evenimente
Termice
Tehnologie
Pompe
Sanitare

 

ROFMEX 2019

 

Licitatii