novapex

 

18 septembrie - Ziua mondială a monitorizării calitatii apei

World Water Monitoring Day
vizualizari

An de an, la 18 septembrie este marcată Ziua mondială de monitorizare a apei. Este o iniţiativă globală menită să determine oamenii din întreaga lume să testeze calitatea apei şi să încurajeze acţiunile de protejare a apei.

Apa este un element indispensabil vieţii. Însă apa este, totodată, un "solvent universal", care colectează elemente din mediul înconjurător, pe care apoi le transportă direct în casele şi în corpurile noastre. Ziua monitorizării apei a fost instituită pentru a încuraja şi a educa oamenii cu privire la modul de monitorizare a componentelor apei din zona lor, notează site-ul www.daysoftheyear.com. Poluarea apelor este o problemă serioasă, iar cu fiecare an care trece este tot mai important să învăţăm cum să o identificăm, dar şi să o prevenim.

Ziua de monitorizare a apei a fost iniţiată în anul 2003, de America's Clean Water Foundation, cu scopul de a sensibiliza opinia publică cu privire la problemele legate de poluarea apei. La început, această zi a fost marcată o lună mai târziu, la 18 octombrie - aniversarea adoptării, în 1972, în SUA, a Legii Apei Curate (Clean Water Act). În conformitate cu aceasta, a început refacerea şi protejarea resurselor de apă ale ţării, se arată pe site-ul https://anydayguide.com. În 2007, data a fost schimbată pentru a facilita participarea în anumite părţi ale lumii unde temperaturile ajung la punctul de îngheţ la acel moment.

Această zi este marcată în multe ţări din întreaga lume. Cu acest prilej, sunt luate probe din corpurile de apă ale ţărilor participante. Copiii sau adulţii folosesc un kit simplu care permite tuturor să stabilească parametrii de calitate a apei, apoi împărtăşesc informaţiile obţinute prin intermediul site-ului dedicat Zilei mondiale de monitorizare a apei. Comunicarea acestor informaţii atrage atenţia asupra importanţei calităţii apei.

În prezent, Ziua mondială de monitorizare a apei (World Water Monitoring Day) este un program al EarthEcho International şi se realizează sub numele EarthEcho Water Challenge (fostul World Water Monitoring Challenge). Programul, care se desfăşoară anual începând cu 22 martie - când se marchează Ziua mondială a apei (ONU), până la 31 decembrie, doreşte să stimuleze implicarea publică în acţiunea de protejare a resurselor de apă ale planetei şi să determine cetăţenii să monitorizeze calitatea corpurilor de apă locale.

EarthEcho International este o organizaţie nonprofit fondată de fraţii Philippe şi Alexandra Cousteau în onoarea tatălui lor, Philippe Cousteau Sr., fiul legendarului explorator Jacques Yves Cousteau. Misiunea organizaţiei este de a inspira tinerii din întreaga lume să identifice şi să abordeze problemele de mediu din propriile comunităţi. Încurajarea tinerilor să testeze apa locală este o modalitate prin care EarthEcho face acest lucru. Pentru Ziua mondială de monitorizare a apei, EarthEcho furnizează truse de testare a apei pentru grupuri de studenţi şi tineri din întreaga lume. Kiturile pot fi, de asemenea, achiziţionate on-line, direct de la EarthEcho. Tinerii participanţi iau o probă dintr-o sursă locală de apă, analizează această apă (la patru indicatori: pH, temperatură, oxigen dizolvat şi turbiditate) cu ajutorul kiturilor furnizate şi apoi încarcă rezultatele pe site-ul EarthEcho (o bază de date internaţională), scrie www.worldwatermonitoringday.org şi www.heroninstruments.com.

Prin acţiuni simple precum testarea calităţii apei la nivel local, schimbul de date pe plan internaţional şi luarea de măsuri pentru protejarea resurselor de apă, indivizii, şcolile, întreprinderile şi organizaţiile pot ajuta comunităţile să devină mai sănătoase şi mai durabile.

Linkuri utile:

AGERPRES, https://www.agerpres.ro/
https://www.daysoftheyear.com/days/water-monitoring-day/
#WaterMonitoring Day
https://earthecho.org/

Adauga Comentarii

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu un vizitator uman și pentru a preveni postarea automată de spam.

Opinii

Carlos Velázquez, Marketing Director Roca

Credem ca ‘Smart’ poate fi cu adevărat inteligent, doar dacă îmbunătățește viețile oamenilor.

Carlos Velázquez, Marketing Director Roca

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Vom continua să dezvoltăm capacitatea de producție astfel încât să atingem obiectivul ambțios de a fi în primii trei producători de boilere electrice în Europa în următorii 3 ani.

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Horia Voicu, director AFRISO-EURO-INDEX SRL

Cu siguranţă inteligenţa artificială va reprezenta viitorul şi în domeniul aparatelor de măsură şi control.

Horia Voicu, director AFRISO Romania

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

"Scopul și provocarea majoră pe care am avut-o în 2018 a fost informarea corectă și educarea clienților, deoarece în România încă se fac multe improvizații în acest domeniu. Vrem să continuăm să specializăm meseriași în acest domeniu."

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

Top Categorii

Apa
Campanii
Climatizare
Electrice
Energie regenerabila
Evenimente
Termice
Tehnologie
Pompe
Sanitare

 

ROFMEX 2019