novapex

 

Inaugurarea statiei de pompare a apei Stanca Costesti, reabilitata de compania Mecanex

Stație de Pompare a Apei Stânca Costești
vizualizari

După o perioadă de mai mult de 25 de ani în care nu a funcționat, Stația de Pompare a Apei Stânca Costești, din județul Botoșani a fost inaugurată luni 23 iulie a.c., în prezența ministrului agriculturii, Petre Daea.

Lucrările de reabilitare la două din cele patru echipamente de pompare au fost realizate de compania Mecanex SA, Botoșani. În cadrul acestui proiect, realizat din fonduri guvernamentale, au fost reabilitate două agregate de pompare de tip 18 NDS, cu automatizările aferente și lucrările hidromecanice. Investiția în valoare de 749997 lei s-a realizat într-un timp foarte scurt.

“Acest proiect a reprezentat o mare provocare pentru noi, echipamentele aflându-se într-o stare avansată de degradare. Suntem foarte mulțumiți deoarece am reușit să finalizăm lucrările înainte de termenul limită, pe care l-am stabilit inițial împreună cu domnul ministru, 31 iulie a.c. Acest lucru a fost posibil și datorită bunei colaborări pe care am avut-o cu reprezentanții filialelor teritoriale ale Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare din Iași și Botoșani. Investițiile în sistemele de irigații susțin implicit și industria țării, noi fiind singura fabrică care produce pompe industriale din România.”, a afirmat managerul general  al companiei Mecanex SA, Ciprian Bidașcă, aflat la inaugurarea stației de pompare.

Stație de Pompare a Apei Stânca Costești

Ministrul agriculturii, Petre Daea, a declarat că este foarte mulțumit de calitatea lucrărilor și de promptitudinea și seriozitatea de care au dat dovadă reprezentanții companiei Mecanex, acest proiect fiind doar primul pas din șirul de investiții în agricultură, și implicit, în proiectele de irigații din județul Botoșani pe care le are în plan.

Mecanex este singurul producător român de pompe industriale, activând de peste 45 de ani cu un portofoliu impresionant pe întreg teritoriul țării. Pe lângă proiectele din județul Botoșani, compania a mai câștigat, în asociere cu alți parteneri,  o serie de licitații pentru reabilitarea și modernizarea unor stații de pompare din județele Teleorman, Iași, Constanța șa.

De asemenea, firma Mecanex mai are în desfășurare proiecte pentru modernizarea sau adaptarea infrastructurii de irigații, pe măsura 4.3, în județele: Arad, Iași etc.

De curând compania botoșăneană a lansat o nouă pompă, proiectată și produsă în totalitate de Mecanex. Noul model, MEX MV 300, este o pompă verticală, multietajată, echipată cu un electromotor situat în partea superioară a agregatelor.

pompa de apa MEX-MV 300

Noua pompă de apă MEX-MV 300 reprezintă cea mai inovatoare și versatilă soluție din momentul de față din domeniul pompelor și poate fi folosită în sistemele de irigații, în alimentarea cu apă a localităților și nu numai.

Pompele MEX-MV 300 sunt echipate cu motoare nemțești și sunt capabile să susțină debite de până la 1500 m3/h, pentru înălțimi de pompare de maximum 110 m.

Modelul MEX-MV 300 este destinat vehiculării apei curate, dar poate vehicula și apă ușor impurificată, cu suspensii solide până la maximum 300 mg/l.

Mecanex SA Botoșani este o firmă cu capital privat integral românesc, fondată în anul 1972. În prezent, acționarul majoritar este Ciprian Bidașcă, acesta ocupând și funcția de manager general al firmei care se află în zona industrială a orașului Botoșani, are aproximativ 140 de angajați și se întinde pe o suprafață de 45.000 mp.

 

Adauga Comentarii

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu un vizitator uman și pentru a preveni postarea automată de spam.

Opinii

Carlos Velázquez, Marketing Director Roca

Credem ca ‘Smart’ poate fi cu adevărat inteligent, doar dacă îmbunătățește viețile oamenilor.

Carlos Velázquez, Marketing Director Roca

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Vom continua să dezvoltăm capacitatea de producție astfel încât să atingem obiectivul ambțios de a fi în primii trei producători de boilere electrice în Europa în următorii 3 ani.

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Horia Voicu, director AFRISO-EURO-INDEX SRL

Cu siguranţă inteligenţa artificială va reprezenta viitorul şi în domeniul aparatelor de măsură şi control.

Horia Voicu, director AFRISO Romania

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

"Scopul și provocarea majoră pe care am avut-o în 2018 a fost informarea corectă și educarea clienților, deoarece în România încă se fac multe improvizații în acest domeniu. Vrem să continuăm să specializăm meseriași în acest domeniu."

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

Top Categorii

Apa
Campanii
Climatizare
Electrice
Energie regenerabila
Evenimente
Termice
Tehnologie
Pompe
Sanitare

 

ROFMEX 2019