Materialele Plastice - Scurt istoric PVC, PE, PEHD

623 vizualizari
Scurt istoric PVC, PE, PEHD
Distribuie pe

Primul material plastic cunoscut, policlorura de vinil (PVC), a fost obținut în laborator în 1838 de către Viktor Regnault, prin expunerea la soare a clorurii de vinil. Metoda practică de preparare a fost descoperită de Fritz Klatte în 1912 iar materialul plastic a început să fie folosit în timpul primului război mondial ca substitut pentru diverse materiale naturale pentru care nu mai existau surse sau suficiente materii prime.

Dată fiind diversitatea cererilor, este evident ca produsul nu a dat satisfacție în toate aplicațiile și trebuia îmbunătațit.

Abia în 1938 a început producția industrială la un nivel semnificativ al PVC, pentru numeroase aplicații identificate și confirmate, printre care și sistemele de conducte. Începutul polietilenei (PE) datează din 1930, când americanul Carl Shipp Marvel de la compania Du Pont obținea un reziduu dens supunând etilena la presiuni înalte.

Britanicii Eric Fawcett și Reginald Gibson obțin în 1935 o polietilena în formă solidă, a cărei primă aplicație va fi izolarea cablurilor electrice de radar în timpul celui de-al doilea război mondial.

În 1953 Karl Ziegler și Erhard Holzkamp au inventat procedeul producerii polietilenei de înaltă densitate (PEHD) prin polimerizare catalitică la presiune redusă, procedeu ce deschidea calea către obținerea mai multor variante de polimer.

In 1955 a fost produsă prima țeavă din PEHD, realizare pentru care Karl Ziegler primește în 1963 premiul Nobel pentru chimie.

Sursa: www.pipelife.ro

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 420 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 25.410.511 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 2.240 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video