novapex

 

Materialele Plastice - Scurt istoric PVC, PE, PEHD

Scurt istoric PVC, PE, PEHD
vizualizari

Primul material plastic cunoscut, policlorura de vinil (PVC), a fost obținut în laborator în 1838 de către Viktor Regnault, prin expunerea la soare a clorurii de vinil. Metoda practică de preparare a fost descoperită de Fritz Klatte în 1912 iar materialul plastic a început să fie folosit în timpul primului război mondial ca substitut pentru diverse materiale naturale pentru care nu mai existau surse sau suficiente materii prime.

Dată fiind diversitatea cererilor, este evident ca produsul nu a dat satisfacție în toate aplicațiile și trebuia îmbunătațit.

Abia în 1938 a început producția industrială la un nivel semnificativ al PVC, pentru numeroase aplicații identificate și confirmate, printre care și sistemele de conducte. Începutul polietilenei (PE) datează din 1930, când americanul Carl Shipp Marvel de la compania Du Pont obținea un reziduu dens supunând etilena la presiuni înalte.

Britanicii Eric Fawcett și Reginald Gibson obțin în 1935 o polietilena în formă solidă, a cărei primă aplicație va fi izolarea cablurilor electrice de radar în timpul celui de-al doilea război mondial.

În 1953 Karl Ziegler și Erhard Holzkamp au inventat procedeul producerii polietilenei de înaltă densitate (PEHD) prin polimerizare catalitică la presiune redusă, procedeu ce deschidea calea către obținerea mai multor variante de polimer.

In 1955 a fost produsă prima țeavă din PEHD, realizare pentru care Karl Ziegler primește în 1963 premiul Nobel pentru chimie.

Sursa: www.pipelife.ro

Adauga Comentarii

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu un vizitator uman și pentru a preveni postarea automată de spam.

Opinii

Carlos Velázquez, Marketing Director Roca

Credem ca ‘Smart’ poate fi cu adevărat inteligent, doar dacă îmbunătățește viețile oamenilor.

Carlos Velázquez, Marketing Director Roca

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Vom continua să dezvoltăm capacitatea de producție astfel încât să atingem obiectivul ambțios de a fi în primii trei producători de boilere electrice în Europa în următorii 3 ani.

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Horia Voicu, director AFRISO-EURO-INDEX SRL

Cu siguranţă inteligenţa artificială va reprezenta viitorul şi în domeniul aparatelor de măsură şi control.

Horia Voicu, director AFRISO Romania

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

"Scopul și provocarea majoră pe care am avut-o în 2018 a fost informarea corectă și educarea clienților, deoarece în România încă se fac multe improvizații în acest domeniu. Vrem să continuăm să specializăm meseriași în acest domeniu."

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

Top Categorii

Apa
Campanii
Climatizare
Electrice
Energie regenerabila
Evenimente
Termice
Tehnologie
Pompe
Sanitare

 

ROFMEX 2019