novapex

 

Oricine ești, oriunde te afli, apa este dreptul tău

Ziua Mondiala a Apei 2019
vizualizari
  • 2,1 miliarde de oameni sunt în continuare lăsați în urmă.  “Leaving No One Behind” (Să nu lăsăm pe nimeni în urmă) este tema propusă în 2019 de Națiunile Unite pentru a trage un semnal de alarmă asupra accesului la apă.
  • Fundația We Are Water, în linie cu obiectivele Națiunilor Unite, derulează campania #TheHiddenLifeOfWater, care subliniază importanța îndeplinirii Obiectivelor Globale de Dezvoltare Durabilă pentru promovarea accesului universal și echitabil la apă.

Apa este o resursă naturală esențială pentru a acoperi nevoile de bază ale omului, de igienă, hidratare și alimentație. Cu toate acestea, în continuare nu este la îndemâna tuturor oamenilor. Aproximativ 2,1 miliarde de persoane nu au acces la servicii sigure de apă potabilă. Dintre aceștia

  • 1,3 miliarde au acces la servicii de bază, ceea ce înseamnă că au acces la o sursă îmbunătățită de apă potabilă la o distanță de 30 de minute.
  • Și, din restul de 838 milioane de persoane:
  • 263 milioane au servicii limitate, adica o sursă de apă potabilă la mai mult de 30 de minute distanță
  • 423 milioane își iau apa din surse neprotejate – fântâni și izvoare.
  • 152 milioane folosesc ape de suprafață netratate, din lacuri, iazuri, râuri.  

Pentru a face față acestei situații, Națiunile Unite și-au propus să analizeze cauzele și, prin intermediul  “Leaving No One Behind” (Să nu lăsăm pe nimeni în urmă), ne aduc aminte că apa pură și accesibilă este un drept fundamental al omului și o parte esențială a lumii în care vrem să trăim. Nu putem avansa ca societate globală dacă trei din zece persoane la nivel global nu au acces la servicii sigure de apă potabilă.

ziua mondiala a apei

Națiunile Unite atrag atenția, de asemenea, asupra modului în care lipsa infrastructurii, administrarea defectuoasă a serviciilor, sărăcia și inegalitatea, schimbările climatice și creșterea populației  – 8,5 miliarde oameni estimați în 2030 și 9,7 miliarde în 2050– afectează îndeplinirea obiectivului legat de dreptul la apă al tuturor.

Pentru a crește gradul de conștientizare asupra acestei probleme, Fundația We Are Water a ilustrat anul acesta o hartă a lumii deformată, folosind drept criteriu accesul locuitorilor fiecărei țări, la servicii de bază de apă potabilă, ceea ce permite o identificare rapidă a celor mai defavorizate zone. Obiectivul acțiunii este susținerea campaniei Națiunilor Unite “Leaving No One Behind”, care vizează Obiectivul Global de Dezvoltare Durabilă cu numărul 6: “Asigurarea disponibilităţii şi managementului durabil al apei şi sanitaţie pentru toţi.”
În același timp, Fundația We Are Water derulează campania de conșientizare la nivel global THE HIDDEN LIFE OF WATER. În linie cu tema acestui an, Fundația subliniază angajamentul Națiunilor Unite pentru îndeplinirea celor 17 Obiective Globale de Dezvoltare Durabilă și marchează importanța apei pe care nu o vedem: #thehiddenlifeofwater. Apa este o resursă esențială pentru o viață sănătoasă și pentru atingerea bunăstării, educației și a dezvoltării. În multe țări, îmbunătățirea accesului poate însemna că baieții și fetele care petrec timp să aducă apă ar putea să îl folosească pentru educație și, deci, pentru dezvoltarea socială și economică a comunităților. Este responsabilitatea noastră a tuturor să dăm voce apei ca sursă de viață si de viitor.

Despre Fundația We Are Water
Fundația We Are Water este o inițiativă a Roca și are două obiective principale. Primul este acela de a atrage atenția și de a încuraja opinia publică și instituțiile să reflecteze cu seriozitate asupra nevoii de a crea o nouă cultură a apei, care să permită administrarea corectă și durabilă a resurselor de apă din întreaga lume.
Cel de-al doilea obiectiv este implementarea a diverse acțiuni menite să atenueze efectele negative ale lipsei de resurse adecvate de apă. Ariile de activitate ale Fundației includ intervenții în dezvoltarea infrastructurii, educație, sănătate și cercetare în cele mai defavorizate zone ale lumii.
Până în prezent, Fundația a desfășurat 49 de proiecte în 21 de țări, care au îmbunătățit viața a 540.000 de persoane, în Africa, Asia și America de Sud.

www.wearewater.org

Roca este o companie dedicată proiectării, producției și comercializării de obiecte sanitare,  mobilier de baie, gresie și faianță din ceramică ce pot fi utilizate în arhitectură, construcții și în designul de interior. Originile companiei datează din 1917, când familia Roca a început construcția primei fabrici din Gavà (Barcelona). La mai mult de 100 de ani de la lansare, compania are 23.600 de angajaţi și 78 de fabrici, fiind prezentă în peste 170 de țări de pe cinci continente.
www.roca.com
www.ro.roca.com

 

Adauga Comentarii

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu un vizitator uman și pentru a preveni postarea automată de spam.

Opinii

Carlos Velázquez, Marketing Director Roca

Credem ca ‘Smart’ poate fi cu adevărat inteligent, doar dacă îmbunătățește viețile oamenilor.

Carlos Velázquez, Marketing Director Roca

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Vom continua să dezvoltăm capacitatea de producție astfel încât să atingem obiectivul ambțios de a fi în primii trei producători de boilere electrice în Europa în următorii 3 ani.

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Horia Voicu, director AFRISO-EURO-INDEX SRL

Cu siguranţă inteligenţa artificială va reprezenta viitorul şi în domeniul aparatelor de măsură şi control.

Horia Voicu, director AFRISO Romania

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

"Scopul și provocarea majoră pe care am avut-o în 2018 a fost informarea corectă și educarea clienților, deoarece în România încă se fac multe improvizații în acest domeniu. Vrem să continuăm să specializăm meseriași în acest domeniu."

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

Top Categorii

Apa
Campanii
Climatizare
Electrice
Energie regenerabila
Evenimente
Termice
Tehnologie
Pompe
Sanitare

 

ROFMEX 2019