xComfort Water Guard - dispozitiv de siguranță împotriva avariilor provocate de apă de la Eaton

68 vizualizari
xComfort Water Guard
Distribuie pe

Eaton își extinde gama de automatizări pentru locuințe odată cu lansarea unui dispozitiv de siguranță împotriva avariilor provocate de apă: xComfort Water Guard

Compania globală de gestionare a energiei electrice Eaton a lansat xComfort Water Guard, un dispozitiv automat de detectare a scurgerilor și prevenire a avariilor, care completează portofoliul de automatizări pentru locuințe. Gama de produse nou introdusă face parte din oferta xComfort de la Eaton – portofoliu dedicat automatizării inteligente a locuințelor, care se axează pe dispozitive ușor de instalat și de utilizat, cum sunt: detectoarele universale de mișcare, soluțiile de control pentru iluminat dar și cele de control al jaluzelelor ( pentru umbrire/obturare lumină)

xComfort Water Guard protejează casele împotriva avariilor provocate scurgerile de apă din rețeaua de alimentare. Soluția prezintă un echipament ce detectează scurgerile de apă, declanșează măsuri de protecție, prin oprirea alimentarii cu apă și emite în consecință o alarmă acustică și un semnal vizual cu  LED pentru a alerta utilizatorul cu privire la incident. Sistemul cuprinde o unitate de întrerupere în siguranță a apei, încastrabilă, alimentată de la rețea cu energie electrică ce detectează apa prin intermediul unui senzor cablat extern. Pentru a preveni avariile provocate de scurgerile de apă, unitatea este conectată la o electrovană standard având un contact de tip Normal Deschis sau Normal închis de 230V. În această configurație, xComfort Water Guard nu doar detectează apa, ci întrerupe și debitul, închizând vana și prevenind producerea mai multor daune. Soluția mai cuprinde și o funcție integrată de protecție împotriva blocajelor cauzate de depunerile de calcar, care asigură funcționarea continuă prin deschiderea și închiderea periodică a electrovanei.

Configurare și operare gândite pentru utilizator

xComfort Water Guard de la Eaton a fost proiectat punând clar accentul pe cerințele efective ale utilizatorilor și pe ușurința de utilizare. Unitatea principală – xComfort Water Guard Universal – flanșă standard de 55 mm, poate fi instalată în orice doză standard dorită cu montare la nivel, de exemplu la înălțimea ochilor, în apropierea unei chiuvete. Toate operațiunile, care pot fi citite ușor în autocolantul cu instrucțiuni furnizat, se pot executa cu ajutorul butoanelor: confirmarea alarmelor, redeschiderea vanei după ce nu se mai detectează apă, închiderea vanei și configurarea sistemului.

Senzorul, care include o conexiune prin cablu la unitatea principală, se amplasează în apropierea țevilor de apă de sub chiuvetă. Se mai pot stabili conexiuni și la una sau mai multe (în cazul țevilor de apă rece și caldă) electrovane, pentru a beneficia de funcțiile de oprire și protecție împotriva depunerilor de calcar ale dispozitivului xComfort Water Guard. Flexibilitatea soluției se extinde și la opțiunile de cablare disponibile: datorită cablării simple cu flanșă standard de 55mm, se pot efectua montări în perete (ascunse) și pe perete (vizibile). Opțiunile disponibile includ chiar și instalarea într-o cameră tehnică separată – de exemplu în combinație cu monitorizarea și operarea de la distanță prin sistemul de automatizare pentru locuințe xComfort de la Eaton.

Aceasta înseamnă că xComfort Water Guard se poate monta oriunde este nevoie, de exemplu în bucătărie sau în orice altă încăpere care necesită protecție. Nu în ultimul rând, soluția poate fi utilizată în tandem cu dispozitivele de întrerupere a automată a alimentarii cu energie electrică, care întrerup circuitul de alimentare către aparatele defecte, de exemplu o mașină de spălat vase care prezintă scurgeri.

Alternative wireless pentru  flexibilitate ridicată

Alături de xComfort Water Guard Universal cu alimentare de la rețeaua electrică și cu senzor de apă cablat, xComfort Water Guard va fi disponibil și cu versiuni autonome alimentate cu baterii, care nu necesită cablare și care comunică prin protocolul de comunicații wireless xComfort RF. Detectorul xComfort Water Guard alimentat cu baterii poate fi amplasat oriunde este nevoie, de exemplu aproape de podea sau sub o fereastră, de unde va emite o alertă acustică și vizuală în eventualitatea detectării apei.

Dispozitivul are o baterie cu o durată de viață de cinci ani și se poate utiliza cu senzorul integrat sau cu un senzor extern conectat printr-un cablu. Pentru a fi și mai ușor de operat, se poate folosi în tandem cu popularul întrerupător wireless xComfort, care include o baterie cu o durată de viață de 10 ani și este disponibil cu pictograme Water Guard. Acest lucru permite comanda de acționare a vanei sau oprirea sonorului alarmei acustice de oriunde se află comutatorul wireless xComfort.

Monitorizare și operare de la distanță

Reprezentând deja o soluție puternică în sine, xComfort Water Guard își arată potențialul complet când este integrat într-un sistem de automatizare pentru locuințe xComfort deja existent și este gestionat prin aplicația xComfort Bridge. Astfel, utilizatorul poate monitoriza de la distanță activitățile unității xComfort Water Guard, poate primi actualizări de stare și notificări sau poate deschide ori închide electrovane de pe smartphone sau tabletă. În plus, funcțiile Water Guard pot fi combinate și cu alte produse pentru automatizarea locuințelor de la Eaton. Utilizând așa-numitele „scenarii”, adică setări speciale definite de utilizator pentru o încăpere, se pot controla simultan iluminatul, încălzirea, umbrirea și detectarea apei dintr-o încăpere la intrarea în casă sau într-un anumit moment al zilei.

Rezumând beneficiile noului xComfort Water Guard de la Eaton, Wim Pijffers, manager de produs la Eaton, declară:

„Indiferent dacă îl folosiți ca soluție autonomă sau în cadrul rețelei de automatizare din locuință, vă puteți baza pe xComfort Water Guard să vă protejeze proprietatea de avariile produse de scurgerile de apă. xComfort Water Guard se face remarcat în rândul echipamentelor de siguranță împotriva scurgerilor de apă din categoria automatizării locuințelor prin opțiunile sale flexibile de instalare, ușurința de utilizare și nivelul ridicat de fiabilitate.”

Despre xComfort

xComfort este sistemul wireless robust și fiabil de la Eaton pentru automatizarea clădirilor, cu un avantaj competitiv dovedit. Simplifică și accelerează instalarea și punerea în funcțiune în clădirile rezidentiale și în cele comerciale de dimensiuni mici, reducând semnificativ costurile. Cu xComfort, instalatorii le pot oferi clienților proprii, valoare adăugată de excepție. Opțiunile variază de la soluțiile flexibile, economice wireless de comutare / reglare a intensității luminoase (dimming) până la sisteme complete pentru un plus de confort, siguranță și securitate, precum și pentru economie sporită de energie. xComfort este adecvat atât pentru clădirile noi, cât și pentru cele modernizate.

Despre Eaton

Sectorul electric al companiei Eaton este lider global, cu competențe regionale ample în distribuția energiei electrice și protecția circuitelor; calitatea alimentării cu energie, alimentarea de rezervă și stocarea energiei; control și automatizare; siguranța și securitatea vieții; soluțiile structurale și soluțiile pentru medii dure și periculoase. Oferind servicii complete prin intermediul unor canale și  platforme digitale integrate, Eaton oferă soluții pentru tot ce contează, într-o serie de domenii din întreaga lume, ajutând clienții să depășească cele mai importante provocări privind gestionarea energiei electrice.

Misiunea Eaton este de a îmbunătăți calitatea vieții și a mediului prin tehnologiile și serviciile de gestionare a energiei. Oferim soluții sustenabile, care îi ajută pe clienții noștri să gestioneze energia electrică într-un mod sigur, eficient și durabil. Veniturile companiei Eaton în 2021 au fost de 19,6 miliarde de dolari, cu vânzări de produse către clienți în peste 175 de țări. Avem aproximativ 85.000 de angajați. Pentru informații suplimentare, accesați  https://www.eaton.com/ro/ro-ro.html.   

 

Tags

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 461 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 17.172 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 1.550 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 449.798 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video