novapex

 

„Baterel Eroul Reciclarii” revine in scolile din Romania din 16 septembrie

„Baterel Eroul Reciclării”
vizualizari

Asociația Environ în parteneriat cu Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB) lansează pe 16 septembrie, pentru al nouălea an consecutiv, campania națională de educație ecologică „Baterel Eroul Reciclării” – programul care pune bazele reciclării și economiei circulare pentru preșcolarii și elevii din instituțiile de învățământ din țară noastră.

Pe parcursul anului școlar elevii din școlile înscrise în campanie participă în acțiuni concrete de protecție a mediului, fiind implicați în competiții de colectare selectivă a echipamentelor electrice vechi și a bateriilor uzate. Trimestrial, cei mai „harnici” colectori vor fi recompensați cu dotări pentru școală, cursuri sau activități.

BaterelPe lângă concursul de colectare, lună de lună se desfășoară și competiția „#EroiiReciclării în acțiune”. Clasele care participă la provocările lunare (mini-proiecte creative) și ating punctajul maxim sunt recompensate cu premii din colecția Baterel: tricouri, hanorace, rechizite, șepci ș.a. Realizarea de colaje, benzi desenate, jocuri, scenete de teatru, experimente științifice sau reportaje sunt doar câteva dintre activitățile eco-creative pe care elevii le pot desfășura. În plus, în funcție de numărul de proiecte în care se implică, aceștia beneficiază și de alte premii surpriză.

„Fiecare început de an școlar reprezintă pentru noi un prilej de a duce mesajul colectării selective și reciclării mai aproape de copiii și  adolescenții din România. De aproape 9 ani „Baterel” ne confirmă că e mai mult decât program de educație ecologică - un demers încet dar sigur  prin care participăm în mod direct la schimbarea în bine.

Nu am putea vorbi despre un viitor mai bun și mai curat în lipsa unor tineri care înțeleg și aplică principiile de care avem nevoie să evoluăm ca societate: responsabilitate, respect, implicare. Dacă aceia care reprezintă viitorul – copiii –  nu învață de pe băncile școlii noțiuni esențiale pentru protejarea mediului, va fi cu atât mai dificil să creăm acea generație pe care ne-o dorim și o așteptăm. Contribuția dascălilor într-un astfel de proiect este esențială, de aceea îi încurajăm să se alăture și în acest an proiectului „Baterel”! – Roxana Puia, director marketing Environ

În timpul programului „Baterel Eroul Reciclării”, elevii și profesorii au acces la materiale informative și ghiduri care detaliază principiile colectării selective și oferă sfaturi pentru creșterea eficienței energetice. Clasele înscrise pot beneficia de lecții demonstrative, înâlniri cu mascota Baterel, activități practice și invitații la alte evenimente cu tematică ecologică.  Până în prezent, peste 35.000 de elevi („eroii reciclării”) din 1500 de școli au devenit parte din povestea lui Baterel în lupta pentru reciclare.

Lansarea celei de-a noua ediții „Baterel” corespunde în acest an cu difuzarea în premieră la radioul Itsy Bitsy a episoadelor „2 minute cu Amy”, cel mai recent proiect educațional creat de Environ și SNRB.

Pentru ediția 2019-2020 „Baterel Eroul Reciclării”, înscrierile se fac pe www.magazinbaterel.ro . Profesorii care fac înregistrarea, pot solicita informații suplimentare la datele: 031.827.0000 sau helpdesk@baterel.ro

***

Campania „Baterel Eroul Reciclării” este un proiect național de conștientizare, responsabilitate socială și colectare selectivă, organizat de Asociația Environ în parteneriat cu Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (S.N.R.B.) și care se desfășoară sub Înaltul Patronaj al Ministerului Educației Naționale cu sprijinul Ministerului Mediului.

Adauga Comentarii

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu un vizitator uman și pentru a preveni postarea automată de spam.

Opinii

Carlos Velázquez, Marketing Director Roca

Credem ca ‘Smart’ poate fi cu adevărat inteligent, doar dacă îmbunătățește viețile oamenilor.

Carlos Velázquez, Marketing Director Roca

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Vom continua să dezvoltăm capacitatea de producție astfel încât să atingem obiectivul ambțios de a fi în primii trei producători de boilere electrice în Europa în următorii 3 ani.

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Horia Voicu, director AFRISO-EURO-INDEX SRL

Cu siguranţă inteligenţa artificială va reprezenta viitorul şi în domeniul aparatelor de măsură şi control.

Horia Voicu, director AFRISO Romania

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

"Scopul și provocarea majoră pe care am avut-o în 2018 a fost informarea corectă și educarea clienților, deoarece în România încă se fac multe improvizații în acest domeniu. Vrem să continuăm să specializăm meseriași în acest domeniu."

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

Top Categorii

Apa
Campanii
Climatizare
Electrice
Energie regenerabila
Evenimente
Termice
Tehnologie
Pompe
Sanitare

 

ROFMEX 2019