Campanii de colectare deșeuri electrice la nivel național

17 vizualizari
campanie deseuri ecotic
Distribuie pe

Campanii de colectare deșeuri electrice în mai multe localități din România

ECOTIC alături de partenerii săi locali organizează în perioada următoare campanii de colectare deșeuri de echipamente electrice și electronice (DEEE), inclusiv becuri și neoane, în mai multe localități din țară. Cetățenii din localitățile mai jos menționate, sunt încurajați să se implice activ în protecția mediului înconjurător prin colectarea separată a deșeurilor electrice și electronice, chiar la ei în localitate. 

Conform studiului “Obiceiurile populației României cu privire la echipamentele electrice de mici dimensiuni” dezvoltat de ECOTIC în 2022, doar 8,4% din gospodăriile din România se debarasează corect de acestea, iar restul sunt aruncate împreună cu gunoiul menajer, predate colectorilor informali de fier vechi sau pur și simplu abandonate pe spațiul public. Acest lucru este cauzat de un grad de conștientizare încă scăzut și mai ales de lipsa soluțiilor corecte de predare spre reciclare. Doar 29% din cetățeni ar ști despre un punct de colectare deșeuri electrice.

În acest context, pentru creșterea gradului de informare, colectare și reciclare a deșeurilor electrice, ECOTIC împreună cu partenerii locali organizează în perioada următoare campaniile:

  • Orașe Curate Arad (detalii aici), Reghin (detalii aici) și Drobeta Turnu-Severin (detalii aici) până pe 12 mai 2023
  • Orașe Curate Buftea până pe 13 mai 2023. Mai multe detalii aici.
  • Orașe Curate Sector 6 București  până pe 15 iunie 2023. Mai multe detalii aici.  
  • Orașe Curate Siret 15 – 27 mai. Mai multe detalii aici.
  • Orașe Curate Târgu Jiu 22-27 mai 2023. Mai multe detalii aici.
  • Comune Curate în județul Dâmbovița în: Cornești (15 mai – 15 noiembrie), Brănești (22 – 26 mai), Lucieni (22-25 mai), Doicești (31 mai – 9 octombrie), Ulmi (25 mai – 2 octombrie) și Perșinari (24 – 31 mai). Mai multe detalii aici.

“ECOTIC continua campaniile de informare si colectare organizate împreună cu partenerii locali prin care ofera cetățeniilor soluții la îndemână pentru debarasarea corectă a deșeurilor electrice. Pe lângă aceste acțiuni punctuale, ECOTIC vine în sprijinul cetățenilor cu numărul de call center 021 9641 la care aceștia pot suna pentru a afla care sunt variantele la care pot apela pentru predarea deșeurilor electrice sau de baterii ” declară Valentin Negoiță, Președinte ECOTIC.

Detaliile și regulamentele campaniilor sunt disponibile pe www.ecotic.ro

ecotic

 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 461 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 17.172 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 1.550 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 449.798 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video