Engie Romania lansează programul educațional "Eco-creatorii de energie", specific pentru "Săptămâna verde"

54 vizualizari
Eco-creatorii de energie
Distribuie pe

ENGIE Romania, în parteneriat cu Asociața Hands across Romania, lansează programul educațional extra-școlar ,,Eco-creatorii de energie’’, cu un conținut specific programului ,,Săptămâna verde’’, dezvoltat pentru elevii claselor a IV-a.

Derulat anterior sub numele ,,Întâlnire cu energia’’, ediția 2023 a programului a fost adaptată cu un conținut informațional ce pune accent pe sursele de energie verde (energia solară, energia eoliană, biomasa, hidroenergia), economia de energie și comportamentele pe care cei mici le pot pune în practică pentru a proteja planeta. Mascotele Electro, Lumi și Eol, personificări ale energiei electrice, ale energiei solare și ale celei eoliene, sunt cele care vor însoți elevii participanți în aventura lor în lumea energiei.

ENGIE Romania vine în sprijinul elevilor și al cadrelor didactice cu conținut informațional suplimentar programei școlare existente, cu scopul de a încuraja cunoașterea surselor de energie regenerabile și de a adopta comportamente responsabile față de consumul de energie și, implicit, față de mediul înconjurător.

Prima ediție a programului se derulează în perioada 9 mai-10 iunie, în 125 de școli din București, Ilfov, Argeș, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brașov, cu participarea a circa 3500 de elevi, programul bucurându-se de un interes crescut din partea unităților de învățământ. Suportul de curs este unul atractiv, cu resurse auxiliare utile și exerciții practice care să-i stimuleze pe copii în procesul de învățare. Programul constă în 2 lecții succesive, susținute la clasă în aceeași zi de către voluntari ai ENGIE Romania și ai asociației partenere Hands across Romania, fiind implicați în această ediție 34 de lectori. Lecțiile din cadrul programului sunt stabilite de comun acord cu cadrele didactice. Informații detaliate pot fi accesate pe pagina dedicată programului : https://www.engie.ro/intalnire-cu-energia/.

«Programul educațional ,,Eco-creatorii de energie’’ susține angajamentul nostru de a încuraja consumul responsabil de energie, de a facilita cunoașterea surselor de energie regenerabile și a comportamentelor eco-responsabile în rândul copiilor. Ne propunem să continuăm aceste campanii educaționale și să le adaptăm pentru cât mai multe categorii de tineri, considerând că este misiunea noastră să construim, alături de ei, simbioza dintre energie și mediul înconjurător” a declarat Eric Stab, Președinte & CEO ENGIE Romania.

,,Ne bucurăm că acest program vine să întregească eforturile noastre de a crea conștiința ecologică în rândul elevilor noștri. Vom avea o școală nouă, piste de biciclete și în curând toată comuna noastră va avea coșuri de gunoi. Este nevoie să-i pregătim pe copii de mici iar eco-gesturile pe care Electro, Lumi și Eol le-au adus în prim plan sunt extrem de binevenite în conturarea comportamentului responsabil față de mediu pe care cei mici trebuie să-l deprindă’’ a declarat Oana Artimon, director Școala Gimnazială Fundeni, Călărași.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 6.500 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 2.664 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 163.028 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video