novapex

 

10 lucruri de stiut despre umidificatoare

de stiut despre umidificatoare
vizualizari

Atunci când umiditatea din locuința dvs. este scăzută, aerul uscat poate afecta totul, de la piele și păr, la mobilă și podele. Umidificatoarele pot fi o modalitate foarte bună de a menține un nivel sănătos de umiditate, dar există unele lucruri pe care trebuie să le cunoașteți înainte de a le achiziționa.

1. Luați în calcul unde aveți nevoie de umiditate

Este doar o încăpere în casa dv. care are nevoie de mai multă umiditate sau poate beneficia de umiditate întreaga locuință? Un umidificator mic poate funcționa într-un dormitor, în timp ce un umidificator pentru toată casa poate livra umiditate într-un spațiu mare.

2. Abur cald sau rece?

Aparatele de umidificare cu abur cald au un element care va încălzi apa și o va elibera ca umiditate caldă. Deoarece aceste umidificatoare au un element de încălzire, trebuie să aveți grijă să le țineți departe de copii și de animalele de companie. Umidificatoarele cu abur rece creează umiditate la temperatura camerei. Modelele cu abur cald folosesc ceva mai multă energie electrică, deoarece au nevoie să încălzească apa. Umidificatoarele de aer ultrasonice pot furniza atât abur rece cât şi abur cald.

3. Gândiți-vă la stil

Umidificatoarele de masă pot sta pe un birou sau pe o măsuţă de toaletă, în timp ce consolele stau pe podea. Multe umidificatoare de masă vin cu un design elegant sau amuzant.

4. Cât de mare e zgomotul?

Umidificatoarele produc un anumit zgomot. Dacă veți folosi umidificatorul în dormitor, luați în considerație un model ultrasonic care creează un sunet mai discret, liniștitor și este mai silențios decât alte modele de pus pe masă.

5. Luați în considerație întreținerea

Indiferent de tipul de umidificator pe care îl folosiți, va fi necesară întreținerea lui. Principalul lucru este să păstrați rezervorul de apă curat pentru a evita depunerile și mucegaiul, care pot influența calitatea aerului din locuință. Clătiți rezervorul și împrospătați apa în fiecare zi. O dată pe săptămână, îndepărtați reziduurile și dezinfectați, respectând instrucțiunile producătorului.

6. Există și prea multă umiditate

În timp ce aerul uscat vă poate afecta sănătatea, poate crea energie electrică statică și provoca daune locuinței, mobilierului și altor corpuri, nivelul ridicat de umiditate poate provoca de asemenea probleme. Prea multă umiditate poate duce la apariția mucegaiului și la apariţia condensul ferestrelor. Umiditatea în interior ar trebui să se situeze la un nivel de 30 – 50 %.

7. Gândiți-vă la timp

Multe umidificatoare au ceas încorporat. Acesta vă permite să setați umidificatorul să pornească la o anumită oră, astfel încât camera să aibă nivelul corespunzător de umiditate când ajungeți acasă.

8. Funcționalitatea înaintea designului

În timp ce unele umidificatoare se integrează mai bine în decorul casei decât altele, gândiți-vă că modelul ales trebuie să se potrivească nevoilor dvs. și să funcționeze conform acestor nevoi. Rămâneți concentrat pe modelele care se potrivesc cel mai bine necesităților dvs. de umiditate, și nu stilului dvs. de decorare.

9. Găsiți un model ușor de utilizat

Dacă veți folosi un umidificator de masă, alegeți unul ușor de curățat și mutat. Toate umidificatoarele trebuie să aibă setări clare de afișaj, ușor de văzut și simplu de înțeles.

10. Modelele Humidistat

Unele umidificatoare au un umidistat care va face ca unitatea să se oprească atunci când umiditatea va atinge un anumit nivel prestabilit (umiditatea ideală). Acest lucru poate fi util dacă intenționați să lăsați umidificatorul pornit atunci când nu sunteți în încăpere.

Adauga Comentarii

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu un vizitator uman și pentru a preveni postarea automată de spam.

Opinii

Carlos Velázquez, Marketing Director Roca

Credem ca ‘Smart’ poate fi cu adevărat inteligent, doar dacă îmbunătățește viețile oamenilor.

Carlos Velázquez, Marketing Director Roca

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Vom continua să dezvoltăm capacitatea de producție astfel încât să atingem obiectivul ambțios de a fi în primii trei producători de boilere electrice în Europa în următorii 3 ani.

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Horia Voicu, director AFRISO-EURO-INDEX SRL

Cu siguranţă inteligenţa artificială va reprezenta viitorul şi în domeniul aparatelor de măsură şi control.

Horia Voicu, director AFRISO Romania

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

"Scopul și provocarea majoră pe care am avut-o în 2018 a fost informarea corectă și educarea clienților, deoarece în România încă se fac multe improvizații în acest domeniu. Vrem să continuăm să specializăm meseriași în acest domeniu."

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

Top Categorii

Apa
Campanii
Climatizare
Electrice
Energie regenerabila
Evenimente
Termice
Tehnologie
Pompe
Sanitare

 

ROFMEX 2019