novapex

 

6 tehnologii prin care aparatele de aer condiționat au devenit tot mai grozave

tehnologie aparat aer conditionat
vizualizari

Nu există nicio limită a măsurii în care tehnologia poate evolua. De fapt, rata de îmbunătățire este tot mai mare, oferindu-ne tehnologie la o viteză peste așteptările noastre.
Sistemele de climatizare nu sunt străine de îmbunătățirile rapide de-a lungul anilor, redefinind modurile în care vedem confortul în interior. Unitățile A/C sunt de bază în societatea noastră în continuă evoluție. Astfel, nu ar trebui să fie o surpriză de ce aceste aparate sunt în mod constant îmbunătățite cu cele mai recente progrese pentru a ne da aer curat, de calitate superioară, dar și pentru a consuma cea mai mică cantitate de energie. Aceasta presupune modernizarea tehnologiei de climatizare cu caracteristici găsite în diferite dispozitive, creând o mașină hibridizată.

Unul dintre cele mai revoluționare aparate produse vreodată este cel de aer condiționat. Cu acesta, putem uita de ambiguitatea vremii; acesta a revoluționat totul, iar odată cu el s-au redefinit așteptările privind confortul climatului interior. Cu toate acestea, tehnologia continuă să avanseze și se spune că momentan există 6 moduri în care sistemele de aer condiționat au fost îmbunătățite de-a  lungul anilor, făcându-ne să le iubim și mai mult.

1. Unitățile de aer condiționat sunt acum și detectoare de mișcare, pentru că ...de ce nu?

Un nou design al aparatelor de aer condiționat de la MIT Engineers utilizează bare de aluminiu pe care sunt atașate senzori, cu ajutorul cărora se urmărește mișcarea sub ele. Odată activați senzorii de pe aceste bare, aparatul se activează pentru a aduce aer proaspăt în încăpere. Acest sistem bazat pe detecția mișcării este ingenios în sensul că acesta combate direct căldura generată de un corp aflat în mișcare, ajutând la reducerea consumului de energie și a costurilor utilităților.

2. Aparate de aer condiționat care răcesc aerul cu ajutorul energiei solare

Compania australiană Chromasun a realizat recent o variantă alternativă la unitățile A/C tradiționale, care utilizează energia solară și gazul natural. În timp ce această tehnologie încă se face cunoscută la nivel global, designul double-chiller al aparatelor de climatizare Chromasun s-a dovedit a fi eficientă în scăderea temperaturilor, reducând în același timp costurile legate de utilizarea energiei electrice.

Chromasun

3. Aparate de aer condiționat reci ca gheața

Să numești un aparat de aer condiționat Ice Bear doar pentru că acesta răcește este prostesc. Însă să numești un aparat Ice Bear pentru că acesta răcește cu puterea gheții este mai mult decât minunat. Produs de o companie din California, Ice Bear este un răcitor și un aparat de aer condiționat într-unul singur: prin înghețarea apei într-un rezervor peste noapte, acest aparat de aer condiționat împrăștie aerul rece pentru a crea o atmosferă arctică în întreaga clădire a doua zi.

4. Ventilație care ia mai multe notițe decât un student

Asemenea inginerilor de la MIT, și cei de la Ecovent au mizat pe plasarea unor orificii în tavan, pereți și podea, controlate de o aplicație, și care permit controlul precis al temperaturii în fiecare încăpere. În plus, sistemul Ecovent înregistrează datele privind temperatura locuinței, presiunea aerului și alți factori de calitate a aerului interior.

5. Posibilitatea de a imprima unități de aer condiționat 3-D

Tehnologia imprimării 3D a avansat și ea rapid în ultima perioadă. Acum puteți comanda case imprimate 3D sau puteți utiliza celule pentru a printa materii organice.
Produsele precum unitățile de aer condiționat imprimate 3D demonstrează cât de departe a ajuns tehnologia. Compania Emerging Objects este cea care a făcut primul pas în printarea aparatelor 3D de aer condiționat, aceeași companie care a printat și "cărămida" care absoarbe umiditatea dintr-o zonă pentru a o răci.

aparat de aer conditionat 3D

6. Case inteligente

Trăim într-o eră în care totul este smart. Avem telefoane smart și mașini smart. Și este o necesitate să trăim și să fim smart, mai ales când există atât de multe șanse să eșuăm. Sistemele interconectate și controlate acum cu ajutorul telefonului mobil ne permit acum să controlăm factorii care ne încălzesc sau răcesc casa, oriunde am fi în locuință. La fel de ușor precum ai debloca telefonul sau ai deschide o aplicație, poți reveni la o încăpere înainte de răcire, poți închide aparatul de aer condiționat cînd dormi sau poți seta perioade de funcționare pentru sistemele de aer condiționat din locuința ta.

case inteligente

În timp ce aceasta este doar o scurtă listă a tehnologiilor de ultimă oră în domeniul aparatelor de aer condiționat, există încă multe alte descoperiri în acest domeniu. Inginerii și inovatorii continuă să se alăture celor mai recente tendințe și creeze unele noi, invenții uimitoare care ne ușurează viața de zi cu zi.

Adauga Comentarii

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu un vizitator uman și pentru a preveni postarea automată de spam.

Opinii

Carlos Velázquez, Marketing Director Roca

Credem ca ‘Smart’ poate fi cu adevărat inteligent, doar dacă îmbunătățește viețile oamenilor.

Carlos Velázquez, Marketing Director Roca

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Vom continua să dezvoltăm capacitatea de producție astfel încât să atingem obiectivul ambțios de a fi în primii trei producători de boilere electrice în Europa în următorii 3 ani.

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Horia Voicu, director AFRISO-EURO-INDEX SRL

Cu siguranţă inteligenţa artificială va reprezenta viitorul şi în domeniul aparatelor de măsură şi control.

Horia Voicu, director AFRISO Romania

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

"Scopul și provocarea majoră pe care am avut-o în 2018 a fost informarea corectă și educarea clienților, deoarece în România încă se fac multe improvizații în acest domeniu. Vrem să continuăm să specializăm meseriași în acest domeniu."

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

Top Categorii

Apa
Campanii
Climatizare
Electrice
Energie regenerabila
Evenimente
Termice
Tehnologie
Pompe
Sanitare

 

ROFMEX 2019