novapex

 

7 diferente majore intre sistemele HVAC rezidentiale si comerciale

diferente sisteme HVAC rezidentiale si comerciale
vizualizari

Deși sistemele HVAC rezidențiale și comerciale servesc aceluiași scop de încălzire, ventilare și răcire, ele variază drastic în ceea ce privește mecanismul și componentele. Acest lucru se datorează faptului că nevoia de confort într-o casă variază drastic în comparație cu nevoia unui spațiu de lucru. Iată 7 diferențe majore între unitățile HVAC rezidențiale și comerciale:

1.Mărimea

O unitate rezidențială HVAC este mult mai mică în comparație cu un sistem comercial HVAC, care trebuie să răcească sau să încălzească un spațiu mult mai mare. Sistemele comerciale sunt, de asemenea, diferite în ceea ce privește componentele cum ar fi termostatul, ventilatorul, condensatorul, compresorul, suflanta sau amortizoarele. Deoarece sistemele sunt necesare pentru a satisface nevoi din domenii diferite, cantitatea de energie pe care o consumă pentru a funcționa variază drastic.

2. Amplasarea

În timp ce o unitate rezidențială HVAC este amplasată în mod obișnuit în curtea din spatele casei sau în părțile laterale ale casei, sistemul HVAC comercial este amplasat deseori pe acoperișul clădirii din următoarele motive:
- Un sistem HVAC amplasat pe acoperiș este o soluție minunată de economisire a spațiului.
- Se evită poluarea sonoră în clădire.
- Este o soluție perfectă pentru întreținere, deoarece nu trebuie întreruptă nicio  activitate în timpul reparațiilor și înlocuirilor.

3. Complexitatea

În afară de mărime, sistemele HVAC rezidențiale și comerciale variază de asemenea în funcție de structură. Sistemele comerciale trebuie să fie mai adaptabile în funcție de tipul de clădire în care sunt instalate, de numărul de ocupanți și de utilizarea clădirii, indiferent dacă utilizarea este periodică sau constantă. Alți factori care determină complexitatea sistemelor comerciale HVAC sunt utilizarea finală a structurii și produsele care sunt fabricate sau vândute în clădire. Acestea sunt principalele motive pentru care sistemele comerciale au un mecanism mai complicat în comparație cu unitățile rezidențiale care necesită mai puțină energie.

sisteme HVAC rezidentiale

 4. Drenajul

Fiecare componentă a unui sistem HVAC este mai mare decât cea a unei unități rezidențiale, inclusiv sistemul de drenaj. Deoarece unitățile HVAC rezidențiale deservesc suprafețe mult mai mici, întregul sistem utilizează un singur element pentru scurgere, în exteriorul locuinței. Un sistem HVAC comercial este format din mai multe conducte și elemente pentru scurgere pentru a asigura evaporarea completă și a preveni supraîncărcarea.

5. Mecanismul

Mecanismul unei unități comerciale HVAC depinde de structura în care va fi instalată. Fabricarea și instalarea unui sistem HVAC comercial sunt modulare, în timp ce o unitate rezidențială este fabricată ca sistem de sine stătător. Deoarece sistemele comerciale HVAC sunt modulare, toate piesele sunt  grupate și permit întreținere și modernizare ușoară. Într-o unitate rezidențială HVAC, toate părțile sunt împărțite între interior și exterior și nu pot fi modificate sau extinse.

6. Echipamentul

Echipamentul HVAC utilizat în structurile rezidențiale mai mici diferă drastic în comparație cu echipamentele HVAC masive instalate în unitățile comerciale. Sistemele comerciale sunt adaptate pentru încălzire și răcire eficiente iar aceste procese sunt foarte intense. Nevoile de umiditate și temperatură ale unei locuințe rezidențiale nu variază foarte mult, motiv pentru care echipamentul HVAC utilizat în cele două sisteme este foarte diferit.

 7. Costul de întreținere

Costul de întreținere pentru sistemele comerciale HVAC este mai mare decât pentru unitățile rezidențiale autonome din diferite motive cum ar fi complexitatea componentelor, dimensiunea sistemelor și diferențele de mecanisme. Pentru o unitate comercială, aveți nevoie de tehnicieni foarte experimentați și calificați pentru a asigura o instalare perfectă, o întreținere eficientă și eficiență energetică. Tehnicienii HVAC se specializează în sisteme HVAC diferite, deoarece ambele unități dispun de un mecanism unic și funcționează diferit.

În timp ce ambele sisteme sunt proiectate pentru a atinge același obiectiv, pentru asigurarea unui spațiu confortabil și sănătos sunt necesare verificări periodice de întreținere HVAC făcute de către tehnicieni specializați în sistemul pe care îl dețineți.

 

Adauga Comentarii

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu un vizitator uman și pentru a preveni postarea automată de spam.

Opinii

Carlos Velázquez, Marketing Director Roca

Credem ca ‘Smart’ poate fi cu adevărat inteligent, doar dacă îmbunătățește viețile oamenilor.

Carlos Velázquez, Marketing Director Roca

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Vom continua să dezvoltăm capacitatea de producție astfel încât să atingem obiectivul ambțios de a fi în primii trei producători de boilere electrice în Europa în următorii 3 ani.

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Horia Voicu, director AFRISO-EURO-INDEX SRL

Cu siguranţă inteligenţa artificială va reprezenta viitorul şi în domeniul aparatelor de măsură şi control.

Horia Voicu, director AFRISO Romania

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

"Scopul și provocarea majoră pe care am avut-o în 2018 a fost informarea corectă și educarea clienților, deoarece în România încă se fac multe improvizații în acest domeniu. Vrem să continuăm să specializăm meseriași în acest domeniu."

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

Top Categorii

Apa
Campanii
Climatizare
Electrice
Energie regenerabila
Evenimente
Termice
Tehnologie
Pompe
Sanitare

 

ROFMEX 2019