Austrotherm preia un producător de XPS din România

41 vizualizari
austrotherm
Distribuie pe

Pe 21 octombrie 2022, Grupul Austrotherm, unul dintre principalii furnizori de izolații termice de protecție climatică din Europa Centrală și de Est, a achiziționat 100% producătorul de izolații XPS al brandului Zentyss, în urma unei tranzacții încheiate cu succes. 

Locația din Arad va fi integrată în familia Austrotherm cu întreaga forță de muncă. Achiziția sporește securitatea aprovizionării și diversifică gama de produse pentru clienții din România și din țările învecinate. Locația buna a Aradului face posibilă optimizarea rutelor de transport către clienți, ceea ce reduce drastic emisiile de CO2. Austrotherm plănuiește să investească în continuare în această locație în anii următori. Părțile au convenit să nu divulge prețul de achiziție.

Producatorul brandului de polistiren extrudat Zentyss și Austrotherm România sunt perfect complementare. Poziția noastră de lider în domeniul XPS în România este acum consolidată. Mă bucur în mod deosebit să urez bun venit în echipa noastră unui număr de 106 colegi noi. Prima noastră sarcină va fi să câștigăm încrederea fiecărui angajat. Am dori apoi să valorificăm împreună sinergiile existente și să îmbunătățim serviciile. În viitor, clienții noștri vor beneficia de livrări mai rapide și mai flexibile", a declarat Klaus Haberfellner, directorul general al Austrotherm GmbH, comentând finalizarea cu succes a preluării companiei.

Austrotherm și-a consolidat poziția de lider în România si pentru viitor

Austrotherm este deja foarte bine poziționat în România, având facilități de producție EPS și XPS  în București, Calan – Deva si în Horia, în nord-estul României, cu un total de peste 250 de angajați.

Despre producatorul brandului Zentyss de polistiren extrudat

Producatorul brandului "Zentyss" este astăzi unul dintre primii 3 producători de materiale izolante XPS din România având în prezent 106 angajați.

Despre Austrotherm

În anul financiar 2021, Grupul Austrotherm a obținut o cifră de afaceri de 517 milioane € și avea la 31.12. 2021 un număr de 1.200 angajați. Grupul Austrotherm, care este deținut de o familie din Austria, are în prezent un total de 25 de unități de producție de materiale izolante în 12 țări. Pe lângă sediul central din Wopfing și fabricile din Pinkafeld și Purbach, pionierul izolațiilor este reprezentat de companii din România, Bosnia-Herțegovina, Bulgaria, Germania, Croația, Polonia, Serbia, Slovacia, Republica Cehă, Ungaria și Turcia. Grupul Austrotherm este o companie a Schmid Industrieholding, care a generat o cifră de afaceri de 2,2 miliarde de euro cu 6.600 de angajați la 31 decembrie 2021.

 

Foto:  De la dreapta la stânga: Klaus Haberfellner (director general al grupului Austrotherm), Roxana Ghioca (Director General Austrotherm România), Laurentiu Istrate (Administrator Austrotherm România) și Heimo Pascher (Managerul tehnic al grupului Austrotherm). Credit foto: Austrotherm

 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 420 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 25.410.511 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 2.240 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video