Ce este monoxidul de carbon și de ce ar trebui să te îngrijoreze?

735 vizualizari
detector monoxid de carbon
Distribuie pe

Mulți oameni au auzit că ar trebui să aibă un detector de monoxid de carbon în casele lor pentru siguranță. Acest dispozitiv poate fi la fel de important ca un detector de fum. Cu toate acestea, mulți oameni trec cu vederea acest dispozitiv care salvează vieți deoarece nu sunt siguri ce este monoxidul de carbon sau cum i-ar putea afecta.

Ce este monoxidul de carbon?

Cunoașterea răspunsului îți poate însă salva viața. Monoxidul de carbon este un gaz inodor care este un produs secundar al arderii combustibililor fosili. Cele mai probabile surse de gaze cu monoxid de carbon din casa ta sunt gazele naturale sau propanul. Multe case folosesc gazul pentru sobe, încălzitoare de apă și cuptoare. Unii oameni folosesc propan pentru grătare și alte aparate de încălzire.
Dacă vaporii de la utilizarea gazului natural sau propanului nu sunt evacuați corespunzător, poți suferi de intoxicație cu monoxid de carbon.

Ce este intoxicația cu monoxid de carbon?

Monoxidul de carbon gazos înlocuiește oxigenul din aer. Asta înseamnă că corpul tău va începe să inhaleze monoxid de carbon în loc de oxigen. După ce inhalezi acest gaz pentru o perioadă scurtă de timp, te vei sufoca din cauza lipsei de oxigen.

Unele dintre cele mai comune semne că ați putea suferi de intoxicație cu monoxid de carbon includ următoarele:

  • Dificultăți de respirație
  • Iritația nasului și gâtului
  • Confuzie
  • Durere de cap acută
  • Amețeli sau vedere încețoșată
  • Oboseală, incapacitatea de a rămâne treaz
  • Greață sau vărsături
  • Pierderea stării de conștiență

Dacă tu sau cineva din familia ta începeți să experimentați aceste simptome și nu ești sigur de cauză, părăsește imediat casa, astfel încât să poți lua aer curat și să soliciți asistență medicală. Nu te întoarce acasă până când nu ai solicitat unui profesionist să evalueze situația și fii convins că este sigur să te întoarci.

Poți preveni scurgerea monoxidului de carbon?

Deși monoxidul de carbon este un gaz natural, poți lua măsuri pentru a preveni intoxicația cu monoxid de carbon. Asigură-te întotdeauna că locuința este bine ventilată și că aparatele precum aragazul, încălzitorul de apă și cuptorul sunt întreținute în mod regulat și ventilate corespunzător. Nu folosi niciodată aparate cu propan în interior. Acest lucru este valabil mai ales pentru încălzitoarele de spațiu. Una dintre principalele cauze ale intoxicației cu monoxid de carbon este utilizarea unui încălzitor cu propan într-un spațiu închis. De asemenea, poți instala un detector de monoxid de carbon în locuință.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 461 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 17.172 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 1.550 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 449.798 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video