novapex

 

Motive pentru a vă programa întreținerea sistemelor HVAC în această primăvară

mentenanta sistemelor HVAC
vizualizari

O mententanță regulată va garanta că sistemul dumneavoastră HVAC va funcționa la eficiență maximă și că își va extinde durata de viață. Se recomandă o verificare anuală (sau 2, primăvara și toamna) de întreținere pentru curățarea unităților, verificarea refrigerantului și asigurarea stării de funcționare în conditii de siguranță.

Neglijarea întreținerii poate duce la scăderea performanței aparatelor, iar consumul de energie va crește în mod constant. Cea mai importantă sarcină de întreținere, care vă asigura eficiența aparatului de aerului condiționat de ex., este înlocuirea constantă sau curățarea filtrelor. Filtrele înfundate și murdare blochează fluxul de aer normal și reduce semnificativ eficiența sistemului. Prin înlocuirea filtrului înfundat și murdar cu unul curat, consumul de energie poate scădea cu 5-15%.

Se recomandă programarea întreținerii preventive a sistemelor HVAC de două ori pe an: o dată în toamnă și din nou în primăvară. Inspecția, curățarea și reglarea sistemelor este o modalitate foarte bună de a vă proteja investițiile.

mentenanta de primavara sisteme HVAC

În plus, întreținerea regulată a sistemelor HVAC oferă:

• Eficiență sporită

Un sistem curat și bine întreținut funcționează la o eficiență optimă, atunci când nu este îngreunat de prezența murdăriei și a particulelor, lubrifiere inadecvată sau părți uzate sau deteriorate.

• Validarea garanției

Cele mai multe garanții ale producătorului necesită dovada că echipamentul a fost întreținut în mod corespunzător de un antreprenor certificat, anual.

• Costuri reduse cu energia

Atunci când de ex. sistemul dvs. de răcire funcționează la o eficiență maximă, este nevoie de mai puțină energie pentru a vă răci casa, ajutând la scăderea costului lunar de energie, reducând în același timp impactul asupra mediului.

mentenanta sistemelor HVAC

• Funcționare continuă și fiabilă

Defectarea aparatelor în plin sezon sunt mai mult decât un inconvenient. În cazul temperaturilor și umidității extreme de vară, acestea pot avea un efect advers asupra celor cu probleme de sănătate. Întreținerea anuală obișnuită poate ajuta la detectarea majorității problemelor din timp, evitând astfel întreruperea serviciului atunci când aveți nevoie cel mai mult.

• Confort

Sunt întotdeauna în casă câteva încăperi mai calde sau mai reci decât altele? Aveți probleme cu mucegaiul? Un sistem de răcire care este dimensionat în mod necorespunzător sau întreținut în mod necorespunzător va fi incapabil să asigure un nivel constant de control al temperaturii și / sau umidității, rezultând un confort scăzut și probleme potențiale de sănătate.

• Durată de viață prelungită

Un sistem murdar sau neglijat poate provoca solicitări excesive și uzură la componentele sistemului, ceea ce duce la defectarea prematură a acestuia.

•  Calitate a aerului interior îmbunătățită

Un filtru de aer înfundat sau murdar nu mai poate opri polenul, praful, sporii de mucegai, bacteriile sau alte particule fine, permițându-le să intre în tubulatură, în componentele sistemului, să reducă fluxul de aer și să contamineze aerul din interior. Ca parte a întreținerii HVAC de primăvară, experții vor inspecta și înlocui filtrul de aer și vă vor curăța sistemul, pentru a reduce efectele alergenilor și pentru a vă ajuta să respirați mai ușor. Schimbările regulate ale filtrelor în sezonul de vârf sunt recomandate pentru a menține integritatea sistemului HVAC și calitatea aerului interior.

• Evitarea aglomerației

Unul dintre cele mai mari beneficii ale planificării mentenanței sistemului HVAC în primăvară este că, probabil, nu va trebui să așteptați mult pentru o programare. Apelurile urgente sunt mult mai frecvente în timpul verii și al iernii, în plin sezon, când oamenii au nevoie de răcire și încălzire cel mai mult, ceea ce duce la prioritizarea urgențelor și decalarea programărilor. Având mentența planificată, veți evita aglomerația!

Adauga Comentarii

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu un vizitator uman și pentru a preveni postarea automată de spam.

Opinii

Carlos Velázquez, Marketing Director Roca

Credem ca ‘Smart’ poate fi cu adevărat inteligent, doar dacă îmbunătățește viețile oamenilor.

Carlos Velázquez, Marketing Director Roca

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Vom continua să dezvoltăm capacitatea de producție astfel încât să atingem obiectivul ambțios de a fi în primii trei producători de boilere electrice în Europa în următorii 3 ani.

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Horia Voicu, director AFRISO-EURO-INDEX SRL

Cu siguranţă inteligenţa artificială va reprezenta viitorul şi în domeniul aparatelor de măsură şi control.

Horia Voicu, director AFRISO Romania

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

"Scopul și provocarea majoră pe care am avut-o în 2018 a fost informarea corectă și educarea clienților, deoarece în România încă se fac multe improvizații în acest domeniu. Vrem să continuăm să specializăm meseriași în acest domeniu."

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

Top Categorii

Apa
Campanii
Climatizare
Electrice
Energie regenerabila
Evenimente
Termice
Tehnologie
Pompe
Sanitare

 

ROFMEX 2019