VENTUS Compact - noua linie de unitati de tratare a aerului de la VTS (I)

544 vizualizari
unități compacte de tratare a aerului VENTUS Compact
Distribuie pe

VTS are plăcerea de a introduce noua noastră linie de unități compacte de tratare a aerului sub numele de VENTUS Compact.

Principalele caracteristici distinctive ale liniei de produse noi sunt:

  • structura solidă cu dimensiuni compacte,
  • sistem de recuperare a energiei de înaltă eficiență
  • economie de energie și motoare EC silențioase din clasa IE4 +,
  • durată de viață mare a Filtrelor de aer Plane cu pliuri mici,
  • sisteme avansate de control și circuitele de forță, care sunt pre-instalate și configurate de producător

Unitățile sunt disponibile în două variante, fie suspendate pe tavan, fie montate pe podea.

Recuperarea energiei

Toate unitatile de tratare a aerului VENTUS Compact respecta prevederile directivei KE 1253, cunoscută sub numele de ECODESIGN. Conformitatea cu regulamentul a fost îndeplinită prin aplicarea sistemelor de recuperare a energiei care ajung până la 92% (unități suspendate) și până la 86% (pentru cele montate pe podea).

EcoDesign 2018

 

VTS

                                             Blocuri hexagonale de recuperare a energiei                             Recuperatoare rotative
                                           cu flux incrucisat pentru unitățile suspendate                        pentru unitățile montate pe podea

 

Unitățile suspendate au fost echipate cu recuperatoare hexagonale cu randament ridicat, cu un by-pass suplimentar pentru protecția împotriva înghețului. Recuperatorul prevede recuperarea de vară și de iarnă de energie care se transferă de la fluxul de aer de evacuare la fluxul de aer furnizat, asigurând o separare excelentă între fluxuri (fără contaminare încrucișată).
La unitățile de tratare a aerului montate pe podea, au fost utilizate recuperatoare rotative cu eficiență ridicată, cu un motor EC. Acest recuperator rotativ asigură recuperarea energiei cu recuperare latentă a căldurii în toate anotimpurile.
Transferul natural de umidificare a roții rotative îmbunătățește semnificativ calitatea aerului furnizat în timpul iernii, prevenind uscarea excesivă a aerului în procesul de încălzire. În sistemele cu umidificare a aerului, aplicarea sistemelor de recuperare a energiei pe roți rotative reduce semnificativ costul de umidificare. Sistemul de automatizare previne înghețarea roții rotative în timpul iernii și optimizează eficiența recuperării energiei prin măsurarea aerului care trece prin schimbător și reglarea ușoară a vitezei de rotație a rotorului, precum și prin mijloace suplimentare de gestionare a fluxului de aer. Miscarea schimbătorului rotativ se bazează pe motoare EC, a căror eficiență este în esență constantă , indiferent de setările de revoluție.
În majoritatea aplicațiilor, nu apare condensul din partea roții, ceea ce reprezintă un beneficiu suplimentar, în special pentru unitățile instalate în exterior.

Motoarele EC

Seturile de ventilatoare au fost echipate cu motoare EC de înaltă eficiență cu o clasă de economisire a energiei care depășește cu mult cerințele privind eficiența motorului cu clasa IE4.

Cele mai importante avantaje ale motoarelor EC includ:

  • control ușor,
  • transformarea energiei electrice foarte eficiente în putere mecanică,
  • în esență, eficienta ridicată constanta, într- o gamă largă de revoluții,
  • dimensiuni mici ale cadrelor,
  • operare silentioasa

Motoare ECmotoare EC

Filtre Plane cu pliuri mici

Tehnologia Plane cu pliuri mici reprezintă o nouă abordare a designului și fabricării filtrului de aer. Această schimbare a designului asigură o suprafață de filtrare mult mai mare, care permite o absorbție echivalentă cu aceeasi suprafață ca și cea ocupata de filtrele cu panouri tradiționale. Filtrele sunt compuse din microfibre ultra-subțiri, care sunt acoperite de un liant special, condensat. Bilele de aderență asigură uniformitatea fluxului de aer și a rezistenței filtrului. Filtrele Plane cu pliuri mici au fost testate și proiectate pentru aplicații în sistemele de ventilație care necesită filtrare de la medie până la înaltă eficiență, cum ar fi: spitale, centre de sănătate, instituții de învățământ, fabrici de microprocesoare și multe altele. Un filtru Plan cu pliuri mici se caracterizează printr-o durabilitate mult mai mare decât cea tradițională.

Filtre Plane cu pliuri mici

AUTOMATIZARE INTEGRATĂ MULTIFUNCȚIONALĂ

Unitățile compacte de tratare a aerului sunt livrate cu cablare din fabrică, cu sisteme de control pre-instalate și preconfigurate conform aplicației indicate de instrumentul de selecție CCOL4.

Singurele elemente care necesită instalare completă sunt componentele sistemului de control legate de funcțiile suplimentare de tratare a aerului, de asemenea senzorii de temperatură pentru conducte și dispozitivele de acționare. Clapetele de aer nu sunt montate din fabrică pe unități, ceea ce oferă clientului posibilitatea de a alege cea mai bună locație de montare. De asemenea, în cazul funcțiilor suplimentare de tratare a aerului adăugate la unitatea principală, clapeta poate fi instalata în aval de ultima componentă.

Toate componentele sursei de alimentare sunt conectate prin intermediul casetei montate din fabrică pe peretele exterior al AHU.

La amplasarea comenzilor în interiorul carcasei se obține spațiu suplimentar, care în soluțiile tradiționale trebuie să fie rezervat pentru tabloul de alimentare și de control.

În afară de algoritmii de bază pentru controlul și protecția funcționării unității de tratare a aerului, comenzile instalate asigură, de asemenea:

  • monitorizarea continuă a contaminării filtrelor,
  • măsurarea electronică și reglarea automată a performanței, adică funcția care adaptează puterea ventilatorului la cerințele sistemului,
  • menținerea nivelurilor de funcționare a ventilatoarelor, indiferent de nivelul de contaminare al filtrului și de nivelul de deschidere al clapetei de by-pass,
  • un algoritm dinamic de prognozare a stării de congelare și, prin urmare, extinderea operațiunii de recuperare în intervalul de temperaturi scăzute,
  • adaptarea punctului operațional al ventilatorului la nevoile reale ale sistemului de ventilație,
  • comunicare cu sistemele BMS
  • vizualizarea funcționării unității de tratare a aerului cu ajutorul unui browser de internet

unitati de tratare a aerului

Exemple de vizualizări ale funcțiilor de automatizare în unitățile de tratare a aerului VENTUS.

unitati de tratare aer

Ask & Buy Ventus Compact: https://goo.gl/iiig46

 

Va urma: în următoarele articole despre VENTUS Compact - noua linie de unități de tratare a aerului de la VTS, veți găsi detalii despre:

Unități de tartare aer suspendate compacte
și
Unități de tratare aer compacte verticale

VTS ROMANIA
Splaiul Independentei, nr. 287
Sector 6, 060028, Bucuresti

tel. +40 031.425.44.55
romania@vtsgroup.com

www.vtsgroup.com

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Reea Agency

Video