Câteva dintre modificările și completările importante ale Legii 64 din 2008

3372 vizualizari
modificarea Legii nr. 64/2008
Distribuie pe

LEGE nr. 49 din 14 martie 2019 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 64/2008 privind funcţionarea în condiţii de siguranţă a instalaţiilor sub presiune, instalaţiilor de ridicat şi a aparatelor consumatoare de combustibil şi pentru modificarea altor acte normative

În Monitorul Oficial al României Partea I, nr. 210 din 18 martie 2019, a fost publicată „Legea pentru modificarea și completarea Legii nr. 64/2008 privind funcționarea în condiții de siguranță a instalațiilor sub presiune, instalațiilor de ridicat și a aparatelor consumatoare de combustibil și pentru modificarea altor acte normative” (Legea nr. 49/2019).

Prin acest act legislativ se aduc mai multe modificări Legii din 2008, iar dintre aceastea enumerăm:

  • a fost introdus termenul exploatare (art. 5 lit. h1) – „totalitatea activităților care cuprind supravegherea tehnică, verificările tehnice în vederea autorizării/admiterii funcționării și verificările tehnice în utilizare, verificările tehnice în utilizare pentru estimarea duratei remanente de viață, reviziile, reparațiile, lucrările de întreținere, precum și controlul nedistructiv, operațiunile de sudare și deservire a instalațiilor/echipamentelor”;
  • a fost modificat termenul verificare tehnică (art. 5 lit. u) – „ansamblul examinărilor și încercărilor efectuate instalațiilor/echipamentelor realizate în timpul activităților de montare, instalare, reparare sau revizie a instalațiilor/echipamentelor, în conformitate cu cerințele din documentațiile tehnice și/sau prevederile prescripțiilor tehnice”.

A fost modificat și art. 8 – alin. 1 din legea 64/2008: ”Activitățile de construire, montare, instalare, punere în funcțiune și control nedistructiv, cele ce privesc supravegherea tehnică și, după caz, verificările tehnice în vederea admiterii funcționării și verificările tehnice în utilizare pentru echipamentele/instalațiile prevăzute în anexa nr. 4, verificările tehnice în utilizare pentru estimarea duratei remanente de viață, precum și reviziile, reparațiile, lucrările de întreținere, operațiunile de sudare și deservire a instalațiilor/echipamentelor se realizează de către persoane fizice sau juridice autorizate, în condițiile stabilite de prescripțiile tehnice și prezenta lege.”

De asemenea, a fost modificat și art. 22 – alin. 2: ” efectuarea fără autorizație a activităților privitoare la punerea în funcțiune, autorizarea de funcționare, admiterea funcționării, verificarea tehnică în utilizare, repararea, întreținerea, exploatarea sau modificarea instalațiilor ori echipamentelor constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 2 ani la 7 ani și interzicerea unor drepturi.”

Iar în ”în termen de 6 luni de la data intrării în vigoare a prezentei legi, prescripțiile tehnice elaborate și aprobate în temeiul Legii nr. 64/2008 privind funcționarea în condiții de siguranță a instalațiilor sub presiune, instalațiilor de ridicat și a aparatelor consumatoare de combustibil, republicată, se modifică și se completează prin ordin al ministrului economiei, conform modificărilor și completărilor dispuse prin prezenta lege.”

Citește aici textul integral publicat în Monitorul Oficial: http://www.monitoruljuridic.ro/act/lege-nr-49-din-14-martie-2019-pentru-modificarea-i-completarea-legii-nr-64-2008-nbsp-privind-func-ionarea-n-condi-ii-de-siguran-a-instala-iilor-sub-presiune-instala-iilor-de-ridicat-i-211868.html

PROVOCARE!

 

Sunt articole în Prescripțiile Tehnice ISCIR care nu vă avantajează, va deranjează, nu vă convin?

 

Aveți propuneri de modificare a prescripțiilor tehnice?

 

Ne puteți trimite propunerea dv. împreună cu argumente solide de modificare a unei prescripții tehnice, iar noi o putem analiza și înainta către ISCIR - Inspecția de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune și Instalațiilor de Ridicat!

Ne puteți scrie pe: office@instalnews.ro!

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA
Permalink

Propun desfiintarea prescriptiei " legislatia si autorizatia RSL IP pt ca nu se aplica absolut deloc, este atat de necunoscuta incat in momentul in care informezi clientul de necesitatea acesteia esti considerat excroc, punerea in functiune se face fara acest certificat de conformitate, din moment ce nu se foloseste propun desfiintarea scesteia.

Ionescu Gigi
Permalink

Dl. Ionescu, Va multumim pentru sugestie, vom analiza propunerea. Din ce zona a tarii sunteti?

admin

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 420 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 25.410.511 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 2.240 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video