Romcab a deschis o fabrica noua in Acatari, judetul Mures

1807 vizualizari
 o fabrica noua in Acatari, judetul Mures
Distribuie pe

S.C. ROMCAB S.A. cu sediul in Targu Mures, str. Voinicenilor, nr. 35, a derulat, incepand cu data de 10.05.2011 activitatile proiectului “Extindere fabrica de cabluri si conductori electrici”, co-finantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala, in baza contractului de finantare incheiat cu Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri in calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operational Sectorial „Cresterea Competitivitatii Economice”.

Proiectul a fost implementat in localitatea Acatari, comuna Acatari, judetul Mures, regiunea Centru, avand o durata 24 luni. Inaugurarea oficiala a fabricii Romcab Acatari a avut loc sambata, 22 septembrie 2012, in prezenta primului ministru al Romaniei. Valoarea totala a proiectului este de 61.058.029 lei, din care asistenta financiara nerambursabila este de 20.000.000 lei. 

Obiectivul general al proiectului a fost “Cresterea productivitatii si a competitivitatii companiei in vederea dezvoltarii durabile si reducerii decalajelor fata de companiile din tarile europene”.

Zeci de oameni de afaceri, reprezentanti ai autoritatilor locale si centrale, precum si numerosi invitati speciali au participat la inaugurarea oficiala a fabricii. Omul de afaceri Zoltan Prosszer, actionarul majoritar al firmei Sadalbari SRL, detinatoarea pachetului majoritar de actiuni ale SC Romcab SA, si-a manifestat optimismul ca brandul Romcab, prezent de peste sase decenii pe piata cablurilor si instalatiilor electrice din Europa reprezinta in prezent un brand indraznet. “Romcab a fost un jucator pe piata regionala timp de peste 60 de ani. O perioada de timp care are un impact destul de mare in ceea ce conteaza cel mai mult, si anume cunostinte si experienta in domeniul cablurilor si instalatiilor electrice. Ambitia puternica de a oferi produse si servicii care contribuie la afacerile clientilor nostri si calitatea produselor si serviciilor, formeaza din Romcab un brand indraznet”, a aratat Zoltan Prosszer.

Presedintele Consiliului de Administratie al SC Romcab, Dionysius Augustinus Martinus Metzmaekers, a precizat ca investitia inseamna, pentru inceput, 500 de locuri de munca pentru economia comunei Acatari. “Am ales comuna Acatari pentru ca aveam nevoie de mult spatiu, iar in Targu-Mures acesta nu era la dispozitia noastra si apropierea Acatariului de Targu-Mures ne-a facut sa alegem aceasta locatie. Ne vom dezvolta, nu suntem inca 500 de oameni dar fabrica s-a nascut astazi, avem deocamdata o parte din personal si ne vom apropia de cifra de 500. Vom trece apoi in a doua etapa, ceea ce va insemna aproximativ o mie de locuri de munca”, a explicat Dionysius Augustinus Martinus Metzmaekers. “Vom continua sa producem si in cladirea de la Targu-Mures, anumite procese care s-au imbunatatit acolo vor continua si se vor dezvolta”, a spus presedintele Consiliului de Administratie al SC Romcab. “Producem in principiu pentru piata din Romania, iar in ceea ce priveste exportul avem cateva tari precum Polonia, Ungaria, Bulgaria, insa cea mai importanta piata de desfacere este cea din Romania. Planuim ca extinderea cladirii sa se realizeze pana la sfarsitul anului viitor, pentru a putea acoperi mai multe comenzi si incetul cu incetul ne vom extinde. Incheierea etapei a doua este preconizata pentru finalul anului viitor”, a adaugat Dionysius Augustinus Martinus Metzmaekers.


Romcab Acatari va acorda un respect deosebit mediului inconjurator, iar piata de desfacere va fi alcatuita dintr-un areal de o mie de kilometri in jurul fabricii. “Ne-am propus sa creem o fabrica “verde”, care sa nu fie limitata de niciun fel de constrangeri in ceea ce priveste cladirile. Trebuie sa fim capabili sa facem acest lucru pentru ca avem cea mai moderna tehnologie. In ceea ce priveste cota de piata, ne vom pozitiona pe noi piete, vrem sa realizam un cerc de o mie de kilometri in jurul fabricii si vom avea succes in acest fel”, a conchis Dionysius Augustinus Martinus Metzmaekers.

Sursa: Comunicat de presa Romcab si Transilvania Business

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 300 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 160 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 6.440 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 670 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video