Protecție inovatoare împotriva incendiilor - Matrix CGLine+

229 vizualizari
Eaton Matrix CGLine+
Distribuie pe

Timpul necesar pentru evacuarea unei clădiri comerciale în situații de urgență poate avea un impact critic asupra siguranței celor care se află în clădire. Fiecare secundă contează. Prin îmbunătățirea abilității oamenilor de a identifica semnele de ieșire, aceștia pot acționa mai rapid și pot ajunge într-un loc sigur, într-un timp cât mai scurt.

Matrix CGLine+ este un corp de iluminat adaptiv, care permite ajustarea în timp real a rutelor de ieșire în funcție de natura și locația unui pericol. Matrix CGLine+ poate ajusta direcția săgeții afișate, cu scopul de a îmbunătăți viteza și siguranța evacuărilor de urgență în clădirile comerciale.
Corpul de iluminat Matrix pentru direcționare, cu baterie inclusă afișează o săgeată care poate fi orientată în oricare dintre cele patru direcții diferite. Sistemul de evacuare adaptiv CGLine+ poate primi semnale de declanșare cu până la 30 de locuri. O baterie de rezervă internă asigură funcționarea sigură a controlerului în cazul unei defecțiuni la sursa de alimentare. Abilitatea suplimentară de a derula săgeata dintr-o parte în alta crește impactul vizual în rândul ocupanților clădirii și ajută la alertarea persoanelor cu deficiențe de auz. De asemenea, poate afișa o cruce roșie pentru a indica faptul că un traseu de ieșire a fost închis, blocat sau este periculos. Făcându-l un instrument puternic atunci când măsurile de izolare sunt cea mai sigură opțiune. Într-o astfel de situație de urgență, nu numai că va conduce ocupanții către un loc sigur, dar de asemenea îi va ține într-un loc sigur.

eaton matrix

În modul normal, semnul de ieșire Matrix funcționează exact ca un corp de iluminat standard în conformitate cu toate reglementările necesare.
Încorporând cea mai recentă tehnologie LED și baterie cu litiu-ion, Matrix CGLine+ oferă eficiență ridicată, fiabilitate pe termen lung și intervale de service extinse. Luminozitatea ridicată a culorii sale contrastante albe asigură un nivel ridicat de perceptibilitate chiar și în mediul luminos.
În modul adaptiv, poate indica una din mai multele direcții diferite, pe baza unei serii de scenarii pre-programate. Această funcționalitate poate fi activată manual dintr-o cameră centrală de control, bazată pe imagini CCTV, de exemplu, sau poate fi declanșată automat de dispozitive locale specifice, cum ar fi alarmele de fum sau butoanele de panică.

Matrix CGLine+ beneficiază de o instalare rapidă și ușoară, cu mai multe intrări de cablu încorporate în partea de sus și în spate pentru conectarea cablurilor de alimentare și a celor de comunicație și comandă. Controlerul Matrix CGLine+ încorporează un program de testare automat care monitorizează continuu starea de funcționare a tuturor corpurilor de iluminat dintr-un sistem, reducând timpul și costurile pentru testele funcționale manuale obișnuite. Orice defecțiune critică va fi identificată și raportată printr-o funcție de e-mail integrată, care să permită începerea imediată a lucrărilor de întreținere.

eaton matrix

Pe baza analizei riscurilor și a conceptului de evacuare rezultat, comportamentul corpurilor de iluminat trebuie definit într-un tabel de scenarii. Tabelul este baza pentru programarea sistemului AE CGLine+ prin intermediul software-ului PC. Poate fi, de asemenea, utilizat pentru a defini și documenta structura sistemului CGLine+ (de exemplu definirea liniei, a grupurilor de testare și a zonelor locale.)
Întreținerea continuă a sistemului este asistată de o funcție de testare automată, care execută verificări continue și emite alerte la identificarea oricărei defecțiuni. Acest lucru permite ca lucrările de remediere să înceapă imediat și să micșoreze timpul, costul și inconveniențele asociate cu efectuarea verificărilor manuale în mod regulat.

Beneficiile pe piață

Bazându-se pe zeci de ani de expertiză în furnizarea sistemelor de siguranță a vieții și, în special tehnologii de iluminat de urgență, Sistemul de evacuare adaptiv Eaton permite evacuări mai rapide, mai sigure și mai agile, în special atunci când sunt desfășurate împreună cu sitemele de adresare publică / alarmă vocală care oferă îndrumări suplimentare.

Legislația prevede ca sistemele de iluminat de urgență să fie testate și menținute în mod regulat în condiții de funcționare complete. Pentru a evita costurile și întreruperea pentru testările manuale, trebuie luate în considerare sistemele de testare automată. Eaton oferă soluții alternative, fiecare optimizată pentru diferite tipuri de clădiri. Conform standardelor europene de iluminat de urgență, Matrix CGLine+ poate funcționa, de asemenea, ca un semn de ieșire standard, creând o soluție de siguranță completă. Durata de funcționare în regim de urgență poate fi selectată dintre opțiunile de o oră sau trei ore.

Semnalizarea adaptivă permite proprietarilor de clădiri să direcționeze oamenii la ieșirea din clădire în cel mai sigur mod, în funcție de cum și când se modifică natura amenințării. Pericolul reprezentat de incendii, acte de terorism și dezastre naturale se va schimba pe măsură ce evenimentul se va desfășura; Sistemul evacuare adaptivă al companiei Eaton permite redirecționarea ocupanților clădirii către cea mai sigură rută de ieșire disponibilă.

CG+ permite și funcția de vizibilitate crescută proiectată pentru a îmbunătăți recunoașterea rutelor de evacuare de către oameni în timpul unei situații de urgență. Semnele de ieșire clipesc sau pulsează, ceea ce le face mai vizibile și, prin urmare, ar putea accelera procesul de evacuare.

Ce este inovator despre produs

Spre deosebire de sistemele „active” și „dinamice”, tehnologia Eaton este complet adaptabilă, iar instrucțiunile sale pot fi modificate în timp real. A fost testată intens și respectă cerințele actuale de reglementare, deși tehnologia este atât de nouă încât standardele trebuie încă definite pe deplin.
 
Matrix este primul corp de iluminat de semnalizare de ieșire care poate fi configurat pentru a afișa o direcție de evacuare diferită (4 săgeți diferite) sau pentru a interzice accesul în zone de lucru sau zone periculoase (cruce roșie) fără piese suplimentare sau pictograme. Corpul de iluminat poate funcționa timp de 1 sau 3 ore în regim de urgență, ceea ce facilitează planificarea și menține variația stocurilor scăzută.
 
Un server web integrat este disponibil pentru vizualizare, control și monitorizare a tuturor corpurilor de iluminat CGLine+ conectate. Controlerul poate fi accesat de pe orice computer cu o conexiune IP și un browser web obișnuit, fără a fi nevoie de vreun software special.
 
Serviciul de e-mail integrat trimite automat e-mailuri până la zece destinatari în cazul evenimentelor alocabile, de exemplu în cazul stării critice. Scopul acestei funcții este de a notifica în mod activ persoanele responsabile pentru siguranța clădirii cu privire la orice defecțiuni, chiar dacă nu au nicio legătură directă cu controlerul la acel moment.
 
Corpul de iluminat este disponibil cu IP42 și IP65 și, prin urmare, poate fi utilizat în condiții normale de interior și în zone cu un nivel mai mare de murdărie și umiditate. Mai multe capabilități ale Matrix-ului vor fi utilizate cu scenariile care pot fi activate local la o intrare a comutatorului universal care poate reacționa, de exemplu, la un contact al unui senzor de incendiu. Cu comutatoare rotative se poate alege pictograma standard și cea a scenariului.
 
Funcția completă a MAtrix-ului este utilizată în combinație cu sistemul AE CGLine+. Aici săgeata în modul standard și pentru până la 30 de scenarii diferite poate fi programată cu ușurință prin intermediul software-ului PC-ului și va fi aplicată prin AE-CGLine+ web-controller.
 
Opțiunile pictogramei scenariului includ semnul dinamic, ceea ce înseamnă că săgeata poate fi animată sau poate fi în mod de clipire, iar crucea roșie poate fi statică sau în mod de clipire. Acest lucru va face corpul de iluminat mai vizibil și va ajuta oamenii în caz de evacuare să găsească calea corectă instinctiv. Corpul de iluminat are o luminozitate ridicată de peste 1000 cd/m² și poate fi recunoscut cu ușurință în mediul luminos.
 
Este echipat cu o baterie Li-Ion ecologică și fiabilă, cu un consum de energie îmbunătățit datorită unei tehnologii de încărcare / descărcare optimizată. Produsul este conceput pentru un timp de operare fără întreținere timp de 10 ani.
 
Pentru a afla mai multe despre Eaton, vizitaţi www.eaton-electric.ro.

Întrebări de la cititori: Eaton Electric srl, Baneasa Business & Technology Park
Sos. Bucuresti – Ploiesti,  nr. 42-44, cladirea B2, etaj 3, 013696 Bucuresti, sector 1, Romania. Tel: +40 (021) 361 09 09, Email: infobucharest@eaton.com

 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Reea Agency

Video