Schneider Electric a castigat Premiul pentru eficienta energetica industriala la Hanovra

147 vizualizari
Schneider Electric
Distribuie pe

Schneider Electric a primit premiul pentru Eficienta Energetica Industriala la Targul de la Hanovra, cu noul intrerupatorul de medie tensiune.

Compania a primit premiul pentru noul sau comutator de medie tensiune SM AirSeT, care utilizeaza aer curat in locul gazelor standard cu efect de sera SF6, folosite in mod obisnuit pentru retele si instalatii electrice industriale.

• Schneider a castigat Premiul pentru eficienta energetica industriala in categoria “Economie energetica”.

20 iulie 2020 – Schneider Electric, lider in transformarea digitala a managementului si automatizarii energiei, a castigat premiul pentru eficienta energetica industriala, in categoria “Economie energetica”, pentru noul sau comutator SM AirSeT, o tehnologie verde, digitala, de medie tensiune. Inovatia companiei face posibila incetarea utilizarii gazului cu efect de sera hexafluorura de sulf (SF6), actualmente prezent in echipamentele electrice utilizate pentru alimentarea retelelor si instalatiilor electrice industriale.

Premiul pentru eficienta energetica industriala recompenseaza angajamentul companiilor de a investi si aplica solutii eficiente din punct de vedere energetic. In colaborare cu o companie independenta de cercetare de piata si consultanta, EUPD Research, premiul a fost acordat de Deutsche Messe in cadrul HANNOVER MESSE Digital Days. Pentru desemnarea unui castigator, juriul a luat in considerare gradul de inventivitate, contributia in ceea ce priveste eficienta, beneficiile economice si caracteristicile de sustenabilitate sociala.

Pe masura ce electrificarea creste in intreaga lume, iar energiile regenerabile continua sa se dezvolte, este nevoie de mai multe dispozitive de control de medie tensiune. Cu noua noastra tehnologie care inlocuieste gazul cu efect de sera cu aer, am realizat un pas important catre decarbonizarea retelei si crearea de sisteme de alimentare cu adevarat verzi”, a declarat Frederic Godemel, Executive Vice President of Power Systems la Schneider Electric.

Comutatorul SM AirSeT de medie tensiune foloseste un sistem de izolare cu aer, combinat cu noua tehnologie de intrerupere a vacuumului Shunt (SVI). Aceasta permite adoptarea tehnologiei ecologice, mentinand in acelasi timp avantajele amprentei fizice compacte, rentabilitatea si modul de operare fiabil al echipamentelor traditionale, bazate pe SF6.

Inlocuirea gazului SF6 cu aer in comutator contribuie la cresterea durabilitatii industriei energetice. Schneider Electric a dezvoltat o solutie inovatoare plug-and-play, demonstrand totodata utilitatea ei in diferite proiecte”, a declarat Martin Ammon, Managing Partner si Head of Energy Industry la EuPD Research.

Un proiect deosebit este reprezentat de compania de servicii electrice EEC ENGIE in Noua Caledonie. In ceea ce priveste decarbonizarea retelei, SM AirSeT isi dovedeste deja valoarea.

Schneider Electric a finalizat si alte proiecte pilot de succes pentru noua sa gama de produse de medie tensiune SM AIrSeT fara SM6, pentru numeroase alte companii de energie electrica, inclusiv E.ON in Suedia si GreenAlp in Franta. Alte proiecte pilot sunt in curs de derulare, inclusiv in retelele private de energie pentru aplicatii comerciale si industriale.

Premiul pentru eficienta energetica industriala vine pe baza unei recunoasteri anterioare: In luna mai, tehnologia SM AirSeT de la Schneider Electric a fost recompensata la IF Design Award. De asemenea, a fost nominalizata pentru un alt premiu industrial acordat anul acesta de catre Deutsche Messe, HERMES Award, unde s-a plasat printre ultimii trei finalisti.

 Despre Schneider Electric

La Schneider, credem ca accesul la electricitate si tehnologie, prin intermediul unor solutii inteligente,  este un drept fundamental al omului. Le oferim tuturor ocazia de a face mai multe lucruri cu mai putine resurse, asigurand prezenta vietii oriunde, oricand si pentru oricine - Life is On!   

Furnizam solutii digitale in domeniul energiei si al automatizarii, in scopul asigurarii eficientei si sustenabilitatii. Imbinam cele mai bune tehnologii din zona energetica: automatizari in timp real, software si servicii integrate pentru locuinte, cladiri, centre de date, infrastructura si diferite industrii. Ne-am luat angajamentul sa descoperim posibilitatile infinite ale unei comunitati deschise, globale, inovatoare, care ne impartaseste telul si valorile noastre. www.se.com/ro

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 0 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 176 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 0 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 176 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video