Schneider Electric a implementat tehnologia digitala in spatiul - concept AWE, din Bucuresti

165 vizualizari
Awe
Distribuie pe

Schneider Electric, liderul transformării digitale a managementului energiei și automatizării, s-a implicat în construcția AWE – un prototip funcțional al spațiului de lucru al viitorului, construit în centrul Bucureștiului.
AWE se remarcă prin capacitatea de a integra într-un design premium experiența generată de utilizarea tehnologiei digitale.
Awe

„În amenajarea acestui spațiu, am avut în vedere utilitatea, design-ul și siguranța ocupanților. Tablourile electrice Prisma Plus folosite protejează instalația electrică, iar echiparea lor comunicantă și conectarea la rețeaua Ethernet a clădirii asigură obținerea de informații pentru un mai bun control și o eficiență crescută, datorită posibilității de urmărire a consumurilor energetice. În materie de design, aspectul premium este dat de aparatajul ultra terminal cu plintă de aluminiu, din gama Optiline, precum și de dozele de pardoseală din gama Ultra. Toate acestea ne-au permis să creăm un spațiu de lucru care pune accent pe siguranță, pe eficiență și pe confortul ocupanților ”, a declarat Mihaela Gușă, Building Market Segment Manager, Schneider Electric Romînia.

„Expertiza Schneider Electric este esențială în construcția  AWE sub forma unei structuri tridimensionale capabile de metamorfozare: contribuția Schneider Electric România ne ajută să demonstrăm că putem îmbina tehnologiile actuale și produsele revoluționare cu grija față de resursele planetei, serviciile inovatoare, cu modelele de comportament ce încurajează creșterea energiei mentale și a stării de bine”, adaugă Andrei Uleia, fondator AWE. 

Soluția de automatizare implementată de Schneider Electric la AWE permite:

  • Controlul temperaturii ambiante
  • Controlul iluminatului prin comenzi bazate pe senzori de prezență, pe programe de timp și diferite scenarii de iluminat. De asemenea,  sistemul Dali implementat permite variația intensității luminii corpurilor de iluminat atât individual, cât și pe grupuri. în plus, sistemul include o funcție de alarmare în caz de defecțiuni.

AweEcranul tactil Multitouch Pro îndeplinește funcțiile de control al temperaturii și iluminatului și permite vizualizarea eventualelor defecțiuni electrice. În realizarea instalației electrice, obiectivele au fost:

  • Monitorizarea stărilor deschis/închis ale intreruptoarelor automate, prin conectarea auxiliarelor electrice la interfețe tip Smartlink
  • Controlul ON/OFF al iluminatului, prin conectarea auxiliarelor electrice ale contactoarelor și teleruptoarelor la interfețe de tip Smartlink
  • Contorizarea electrică generală și pe zone de iluminat, utilizându-se senzorii de energie wireless Powertag.

Despre AWE
AWE este prototipul funcțional al spațiului în care copiii noștri pot crește, învăța și crea, începând de mâine, construit astăzi. Este  capabil să le antreneze și să le acapareze simțurile. Să le încurajeze interacțiunea și întâlnirea. Să le incite explorarea și să le inspire cunoașterea.
Deoarece mediul digital ne învață copiii că își pot organiza spațiul în orice fel doresc, AWE este conceput sub forma unei structuri tridimensionale al cărei interior se poate modela în funcție de context și moment: îți oferă libertatea de a-l folosi în orice fel îți poți imagina, este făcut din materiale reciclabile cu tehnologie actuală, curăță aerul pe care îl respiri, îți oferă doar lumina de care ai nevoie, economisește energie și resurse, are grijă de ține și de planetă, te ajută să te hrănești și să te hidratezi corect, te încurajează să faci mișcare și să te deplasezi folosind mijloace nepoluante de transport, integrează utilizarea tehnologiilor inovatoare într-o experiență firească. Viitorul zilei de astăzi este prezentul zilei de mâine.

Despre EcoStruxure™
EcoStruxure este arhitectura și platforma deschisă, interoperabilă, conectată la IoT de la Schneider Electric. EcoStruxure oferă mai multă valoare clienților pe segmentele siguranță, fiabilitate, eficiență, sustenabilitate și conectivitate. EcoStruxure folosește cele mai noi inovații din IoT, mobilitate, senzori, cloud, analytics și securitate cibernetică pentru a livra inovație la orice nivel. Acest lucru include produse conectate, tehnologii pentru edge, aplicații, analytics și servicii. Platforma EcoStruxure a fost implementată în peste 480.000 de situri, cu ajutorul a peste 20.000 de integratori de sisteme și conectând peste 1,6 milioane de echipamente, gestionate prin intermediul a peste 40 de servicii digitale.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 420 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 25.410.511 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 2.240 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video