Incalzirea din surse regenerabile si stocarea energiei la Intersolar Europe 2014

80 vizualizari
Intersolar Europe 2014
Distribuie pe


Intersolar Europa devine noua platforma pentru tranzitia energiei intre piata incalzirii si electricitatii

decembrie 2013 - Cea mai mare expozitie din lume pentru industria solara Intersolar Europe 2014 si care va avea loc in perioada 4-6 iunie 2014 la Munchen, Germania, isi largeste tematica. Domeniile de expunere la Intersolar Europe cuprindeau initial fotovoltaica, tehnologiile de productie a panourilor fotovoltaice, stocarea energiei si tehnologiile solar-termice. Din 2014, expozitia va cuprinde si alte sisteme de incalzire ce utilizeaza surse regenerabile, cum ar fi sistemele de incalzire pe peleti sau aschii de lemn, minicentrale combinate de producere a caldurii si curentului electric, instalatii de cogenerare si pompe de caldura. Expozitia va fi insotita de un forum tematic desfasurat in perioada 2-5 iunie 2014.

Prin varietatea de subiecte tehnice discutate, Intersolar Europe isi propune sa reflecte cat mai precis tendintele de dezvoltare ale pietei si sa reliefeze directiile viitoare pe care le va urma acest sector energetic, prezentand astfel solutii complete de incalzire, acordand mai mult credit protectiei climei si caracterului finit al resurselor. In acest fel, Intersolar Europa reflecta cererile vizitatorilor si produsele oferite de expozanti, in special in domeniile consultantei energetice, proiectarii, instalarii si intretinerii.

Semnalele schimbarii pe piata incalzirii par a fi spre verde! Preturile surselor de energie fosile sunt in crestere in mod constant iar tehnologii precum pompele de caldura si sistemele de incalzire cu peleti au castigat teren pe piata cladirilor rezidentiale mai mici. Versiunea revizuita a Directivei Europene cu privire la Cladirile cu consum energetic aproape zero (NZEB) adoptata in 2011 prevede ca noile cladiri sa aiba un consum energetic scazut, care ar trebui sa fie „aproape zero”, din 2020. Acest lucru poate fi obtinut doar prin combinarea cererii foarte scazute cu generarea de energie eficienta, din surse regenerabile. Din 2015, noile Regulamente UE privind cerintele de proiectare ecologica ale incalzitoarelor de apa si rezervoarelor de stocare a apei calde – pe scurt, etichetarea energetica – va oferi declansari suplimentare de cresteri pe piata sistemelor de incalzire din surse regenerabile. Toate produsele din acest sector vor trebui sa indeplineasca cerintele minime prevazute in Regulament si sa fie etichetate energetic din 2015. In acest fel, clasele de eficienta energetica ale diferitelor sisteme de incalzire vor fi mult mai transparente pentru consumatori. Sectorul incalzirii termice solare va beneficia in urma acestui lucru, deoarece numai incalzitoarele de apa solare pot obtine eticheta A + + +.

Cerinte speciale pentru cladirile existente
Cladirile noi reprezinta doar o proportie mica a cladirilor din Europa. Acestea sunt cu mult depasite numeric de cladirile existente – chiar si in contextul activitatilor de constructii. Cladirile vechi sunt reconditionate constant, extinse si renovate. De fapt, cladirile noi reprezentau doar 25% din totalul constructiilor din Germania in 2011. Posibilitatile de integrare optima a tehnologiei termicii solare in cladirile existente sunt limitate. de ex., daca natura locatiei permite doar incalzirea apei potabile cu ajutorul energiei solare, sunt necesare adesea solutii inteligente complete pentru sistemul de incalzire, adaptate cladirii respective si care integreaza optim alte generatoare si sisteme, in plus fata de tehnologia termica solara. Sunt posibile, prin urmare, combinatii extrem de diverse de tehnologii termice solare, sisteme pe peleti sau aschii de lemn, instalatii combinate de producere a caldurii si curentului electric, instalatii de cogenerare si multe altele. Chiar si sistemele electrice de incalzire precum pompele de caldura sau schimbatoarele de caldura trebuie luate in considerare pentru a realiza generarea de caldura optima din surse regenerabile. 
In acest scop, generarea de caldura, stocarea, distributia si transferul, precum si regulatoarele de caldura, trebuie sa considerate impreuna, ca un sistem global si corect proportionat. Proiectarea unui sistem de incalzire pe baza de energie regenerabila necesita cunostinte vaste ale diferitelor tehnologii disponibile si cele mai bune posibilitati de combinare a acestora. Prin vizitarea Intersolar Europe, arhitectii, consultantii in domeniul energetic, instalatorii si proiectantii pot beneficia in viitor de o imagine de ansamblu a tuturor sistemelor disponibile.

Dezvoltarea organica a zonelor de expunere
In 2012, doar 10,4% din caldura generata in Germania a fost produsa folosind energie regenerabila – un procent care creste lent. Exista numeroase sisteme de stimulente si subventii pentru incalzirea cu energie regenerabila, cum ar fi programul de stimulare al pietei pentru aceasta tehnologie al Biroului Federal German de Economie si Control al Exporturilor (BAFA). Este posibila de asemenea primirea de fonduri pentru instalatiile de cogenerare din partea Ministerului Federal German pentru Mediu in conformitate cu orientarile privind promovarea instalatiilor de cogenerare. KfW Bankengruppe ofera de asemenea imprumuturi si subventii pentru modernizarea sistemelor de incalzire. 
Prin extinderea ariei de interes, Intersolar Europe isi propune sa contribuie la impulsionarea tranzitiei energetice in cadrul pietei de incalzire. In ultimii ani, Intersolar Europe a subliniat in repetate randuri directia incalzirii din surse regenerabile si a expus tendintele prin initiative precum expozitia tematica Solarhaus 50 + sau Solar Thermal Roadmap in colaborare cu German Solar Industry Association (BSW-Solar). Din punctul de vedere al organizatorilor, extinderea ofertei este urmatorul pas logic spre atingerea obiectivului de a folosi 100% energie regenerabila, pentru a genera nu doar electricitate dar si caldura in gospodariile private, unitatile comerciale, industriale si municipale.

Intersolar Europe 2014 va cuprinde si expozitia ees, dedicata stocarii energiei electrice
Sistemele de stocare a energiei aduc o contributie esentiala la tranzitia energiei. De ex., acestea permit un consum sporit de energie solara, reduc incarcarea retelelor electrice, joaca un rol central in e-mobilitate, oferind astfel o sursa de alimentare sigura si eficienta in diferite situatii. 
Din 2014, ees, expozitia Electrical Energy Storage, dedicata stocarii energiei electrice, va avea loc concomitent cu Intersolar Europe, prezentand un spectru complet de produse din domeniul productiei energiei solare si a stocarii energiei electrice. ees este platforma ideala pentru piata stocarii energiei aflata in crestere rapida, acoperind intreaga gama, de la sisteme tehnologice de stocare a energiei, la componente, productie si exemple de aplicatii concrete. O conferinta cu aceeasi tematica va insoti expozitia. 

Editia de anul acesta al expozitiei ees a avut loc in perioada 12-15 noiembrie 2013, urmand ca editia 2014 sa aiba loc in cadrul Intersolar Europe, la Messe Munchen, in perioada 4-6 iunie 2014. Editia se anunta una promitatoare in domeniul tehnologic, impreuna cu cele 2 expozitii organizate de Messe Munchen GmbH in paralel, Automatica – International Exhibition for Automation and Mechatronics si Maintain – International Exhibition for Industrial Maintenance. 

www.intersolar.de

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 6.710 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 12.606 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 200 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video