novapex

 

Un concurs de miliardari climatici

””
vizualizari

O nouă generație de magnați adună bogăție în boom-ul energiei curate, pe măsură ce criza climatică a planetei se accelerează. În timp ce facilitează trecerea către o planetă mai durabilă, unii se clasează slab în ceea ce privește drepturile omului și utilizarea resurselor.

Context

O pandemie este un agent de schimbare profund nedorită, dar puternică. Este un test pentru stabilitatea unor națiuni întregi și pune la îndoială status quo-ul pe foarte multe nivele. În timp ce pentru mulți dintre noi, acest lucru a însemnat lucrul la distanță și descoperirea unor noi hobby-uri, pentru o mână de antreprenori, a fost zorii unei noi ere.

Pentru ei, realitatea crizei climatice și cascada promisiunilor de neutralitate CO2, care s-au suprapus peste pandemie, a însemnat că vor ocupa un loc central în unele dintre industriile cu cea mai rapidă creștere. Creștere absolut necesară pentru îndeplinirea acestor obiective și, prin creșteri imense ulterioare ale cererii de panourile solare, energie eoliană, vehiculele electrice și multe altele, ei își transformă afacerile în povești moderne de succes și pe ei înșiși în „miliardari climatici”.

Deși plasarea inovației în prim-planul crizei climatice este importantă, este de asemenea crucial să ne întrebăm dacă cei care facilitează tranziția către o planetă sustenabilă sunt ei înșiși sustenabili. Să aruncăm o privire asupra datelor.

Ce ne spun datele?

Inutil să spunem că acest grup select de oameni de afaceri bogați se întinde dincolo de Elon Musk și este de fapt dominat de antreprenoriatul chinezesc. Producătorii de baterii pentru mașini electrice, plachete solare, ambalaje și multe altele concurează pentru coroana climatică și dezvăluie câteva modele interesante în acest sens. În timp ce niciuna dintre companii nu obține un scor excepțional de bun sau slab la un nivel agregat de rating ESG, o analiză mai granulară relevă un spațiu semnificativ de îmbunătățire cu privire la dimensiunile aparent importante, precum drepturile omului* (scor mediu 34/100) și administrarea mediului* (scor mediu 40/100) la nivel de grup, sugerând dificultăți în producerea soluțiilor pentru o zi de mâine mai bună, ținând cont de impactul asupra societății și asupra mediului.

Tendințele din cadrul grupurilor de firme din industrie indică o performanță sub medie a contabilității de investigare* (medie 26/100) în cadrul produselor și componentelor electrice și scoruri mai mici la utilizarea resurselor* (medie 32/100) pentru industria automobilelor electrice, evidențiind o concurență acerbă pentru a mulțumi distribuitorii de capital și lupta pentru a obține materiale într-un mod responsabil. Ceva mai bună rămâne performanța structuri capitalului* (în medie 68/100).

Care este mesajul?

Toate cele de mai sus arată că inovația la frontiera crizei climatice nu este neapărat la fel de strălucitoare pe dinăuntru ca pe din afară, așa cum este percepută. Este ușor să echivalăm furnizorii de soluții de criză climatică cu liderii în domeniul sustenabilității și, în alegerea de a investi prin unul dintre numeroasele fonduri tematice de tranziție, neglijăm faptul că s-ar putea să nu contribuim de fapt la susținerea acestei idei de viitor neutru în materie de carbon.

Câteva definiții ale termenilor folosiți

  • Drepturile omului - cuantifică respectarea și promovarea drepturilor omului în toate activitățile comerciale, inclusiv pe lanțul de aprovizionare.
  • Administrarea mediului - cuantifică impactul activităților comerciale asupra biodiversității și bunăstării animalelor.
  • Contabilitate de investigare - cuantifică calitatea globală a veniturilor sau gradul în care veniturile raportate reprezintă în mod corespunzător starea financiară a unei companii.
  • Utilizarea resurselor - cuantifică utilizarea eficientă a energiei și a altor resurse naturale (inclusiv terenuri și materiale).
  • Structura Capitala - cuantifică nivelul relativ al efectului de levier și modul în care acesta ar putea îndepărta un accent pe termen lung în luarea deciziilor.
     
Cere oferta pentru acest produs!

Adauga Comentarii

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu un vizitator uman și pentru a preveni postarea automată de spam.

Opinii

Carlos Velázquez, Marketing Director Roca

Credem ca ‘Smart’ poate fi cu adevărat inteligent, doar dacă îmbunătățește viețile oamenilor.

Carlos Velázquez, Marketing Director Roca

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Vom continua să dezvoltăm capacitatea de producție astfel încât să atingem obiectivul ambțios de a fi în primii trei producători de boilere electrice în Europa în următorii 3 ani.

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Horia Voicu, director AFRISO-EURO-INDEX SRL

Cu siguranţă inteligenţa artificială va reprezenta viitorul şi în domeniul aparatelor de măsură şi control.

Horia Voicu, director AFRISO Romania

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

"Scopul și provocarea majoră pe care am avut-o în 2018 a fost informarea corectă și educarea clienților, deoarece în România încă se fac multe improvizații în acest domeniu. Vrem să continuăm să specializăm meseriași în acest domeniu."

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

Top Categorii

Apa
Campanii
Climatizare
Electrice
Energie regenerabila
Evenimente
Termice
Tehnologie
Pompe
Sanitare

 

ROFMEX 2019