Atelier de informare la Mediaș - "Metode de eficientizare energetică sustenabilă a locuinţei"

25 vizualizari
atelier eficienta energetica medias
Distribuie pe

Medieşenii sunt invitaţi la atelierul de informare "Metode de eficientizare energetică sustenabilă a locuinţei"

Consiliul Judeţean Sibiu împreună cu partenerii săi, Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu şi University of South-Eastern Norway invită medieşenii marţi, 9 mai 2023, ora 11.00 la un atelier de informare, privind metodele de eficientizare energetică sustenabilă.

Scopul principal al evenimentului este de a oferi o mai bună înţelegere a beneficiilor energiei regenerabile şi a impactului acesteia în eficienţa energetică. Partenerii din mediul academic vor oferi detalii despre eficientizarea sustenabilă a locuinţei, precum şi ce soluţii există, modul în care ajută în viitor, dar şi exemple de bună practică.

Atelierul de informare va avea loc în sala mare de şedinţe a Primăriei Municipiului
Mediaş.

Astfel de ateliere de informare vor avea loc şi în alte localităţi din judeţul Sibiu, în cadrul proiectului "Energie regenerabilă şi eficienţă energetică - pentru dezvoltarea durabilă în judeţul Sibiu" derulat de Consiliul Judeţean Sibiu în parteneriat cu Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu şi University of South-Eastern Norway. Proiectul este finanţat cu sprijinul granturilor acordate de Islanda, Liechtenstein şi Norvegia prin mecanismele financiare SEE şi Norvegian 2014 - 2021, în cadrul "Programului de Energie din România", cu o valoare de 188.930 euro.

"Sărbătorim Ziua Europei, în nordul judeţului, împreună cu locuitorii municipiului Mediaş cărora le propunem, în cadrul unui atelier de informare, o temă de foarte mare actualitate la nivel european: energia regenerabilă şi eficienţa energetică. Pactul Verde European este unul dintre cele mai ambiţioase programe care şi-a asumat un continent neutru din punct de vedere climatic până în 2050. Iar pentru ca acest obiectiv să fie realizabil, e nevoie de implicarea noastră, a tuturor.

De aceea, prin atelierele la care îi aşteptam pe cât mai mulţi medieşeni, dorim să oferim informaţii cât mai relevante despre cum să economisim resursele energetice, să reducem consumul de energie din locuinţa noastră, dar şi să găsim cele mai bune soluţii pentru eficientizarea energetică a acesteia. Îi mulţumesc domnului primar Gheorghe Roman pentru deschidere şi îl felicit pentru iniţiativele locale prin care protejează mediul înconjurător şi contribuie la un viitor sustenabil pentru întreaga comunitate", a declarat Daniela Câmpean, preşedinta Consiliului Judeţean Sibiu.

"Sunt bucuros că putem găzdui la Mediaş atelierul de informare a cetăţenilor cu privire la posibile metode de eficientizare energetică sustenabilă a locuinţei, o temă actuală căreia Working together for a green, competitive, and inclusive Europe administraţia locală din Mediaş i-a acordat atenţie de-a lungul timpului. Felicit conducerea Consiliului Judeţean, personal pe doamnă preşedinte Daniela Câmpean, pentru interesul arătat transformării judeţului Sibiu într-un judeţ verde.

Atât eu, cât şi echipa pe care am format-o la nivelul administraţiei locale suntem permanent preocupaţi de îmbunătăţirea condiţiilor de trai, de asigurarea unui mediu înconjurător cât mai curat, motiv pentru care astăzi Municipiul Mediaş are numeroase proiecte de eficientizare energetică atât a unor clădiri publice, cum este cea a primăriei sau cea a Colegiului SNG, cât şi a unor blocuri de locuinţe. Avem, de asemenea, un proiect, în derulare, de eficientizare a sistemului de iluminat public şi un altul de achiziţie de autobuze electrice şi staţii de încărcare.

Totodată, municipiul Mediaş are o serie de parteneriate în derulare sau în curs de realizare prin care încercăm să facem din Mediaş un oraş mai verde. Amintesc aici, proiectul prin care s-a elaborat Strategia de adaptare şi de atenuare a schimbărilor climatice, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Sibiu, proiectul Oraşe Verzi, derulat în parteneriat cu BERD, proiectul educaţional Clean City pe care-l derulăm cu toate şcolile gimnaziale din oraş în parteneriat cu oraşul înfrăţit de Fryske Marren din Olanda.

Rămân un susţinător constant al tuturor proiectelor care ajută la dezvoltarea oraşului nostru, la îmbunătăţirea condiţiilor de trăi ale medieşenilor", a declarat Gheorghe Roman, primarul Municipiului Mediaş.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 6.500 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 2.664 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 163.028 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video