Bosch finalizeaza achizitia participatiei Siemens in compania BSH Bosch und Siemens Hausgerate GmbH

124 vizualizari
bosch_siemens
Distribuie pe

Pe 5 ianuarie 2015, in urma aprobarii autoritatilor antitrust, Grupul Bosch a finalizat achizitia participatiei de 50 la suta a Siemens in compania BSH Bosch und Siemens Hausgeräte GmbH. Fosta societate mixta cu participatie 50:50 Bosch-Siemens poate fi asadar administrata ca o sucursala Bosch detinuta integral de concernul german. Producatorul de electrocasnice cu cei aproximativ 50.000 de angajati a generat, la nivel mondial, vanzari de circa 10,5 miliarde de euro in 2013. In urma listarii in Registrul Comertului, compania va fi cunoscuta sub denumirea de BSH Hausgeräte GmbH. Compania BSH Bosch und Siemens Hausgeräte GmbH este prezenta in Romania inca din anul 1999 prin BSH Electrocasnice SRL.

Preluarea completa a BSH va contribui la extinderea activitatilor Bosch in domeniul cladirilor si aparatelor conectate. Ca parte a conceptului de „casa inteligenta”, aparatele electrocasnice vor deveni pe viitor si mai usor de utilizat si vor avea un nivel mai mare de eficienta energetica. De exemplu, BSH a dezvoltat „Home Connect”, o aplicatie care le permite utilizatorilor sa controleze aparatele conectate de pe smartphone sau tableta PC utilizand o conexiune Wi-Fi. BSH a avut deja premiera primelor sale aparate – cuptoare si masini de spalat vase – cu functia „Home Connect” si vor urma multe altele.

„Obiectivul nostru strategic este de a crea solutii pentru o lume conectata”, declara Dr. Karsten Ottenberg, care va ramane la conducerea BSH si pe viitor. Compania va fi administrata ca o operatiune in mare parte independenta in cadrul Grupului Bosch. „Sub umbrela Bosch, vom continua sa avem un proprietar orientat spre aceleași valori, care ne sustine in totalitate strategia”, afirma Ottenberg. Fiind unul dintre principalii producatori de electrocasnice din lume, obiectivul BSH ramane acela de a-si consolida in continuare pozitia pe piata globala si de a-si creste cota de piata, in special in afara Europei. BSH intentioneaza sa-si dubleze vanzarile pana in 2025. Pentru aceasta, investitiile in cercetare si dezvoltare, precum si in marcile BSH, urmeaza sa fie accelerate, conform Dr. Ottenberg.

Achizitionand toate actiunile BSH, Bosch isi extinde operatiunile in domenii ce nu tin de industria auto. Afacerea grupului in domeniul bunurilor de larg consum fiind acum complet consolidata, aproximativ o patrime din vanzarile Bosch vor proveni din acest sector de afaceri. Cota vanzarilor Bosch din domenii ce nu tin de industria auto va depasi 40 de procente. In acest mod, Bosch se va afla semnificativ mai aproape de obiectivul sau de a genera circa jumatate din vanzarile sale din astfel de sectoare de activitate.

www.bosch.com
 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 80.606 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 750 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 4.032 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video