metalsho 2023

 

Bosch își extinde afacerile la Blaj printr-o investiție de aproape 35 de milioane de euro

fabrica Bosch Blaj
vizualizari

Bosch Automotive își extinde afacerile la Blaj printr-o investiție de aproape 35 de milioane de euro. Trei clădiri urmează să fie extinse cu noi corpuri, pe o suprafață totală de peste 15.000 mp.

Proiectul se află în faza de emitere a acordului de mediu de către Agenția pentru Protecția Mediului Alba.

În prezent pe amplasament se află mai multe corpuri de clădiri, care alcătuiesc ansamblul fabricii de componente electronice a societății Bosch Automotive SRL: hale de producție și depozitare, centru logistic, clădire tehnică, cantină, clădiri depozitare deșeuri.

Spațiile noi rezultate vor fi utilizate atât pentru activități de producție, cât și pentru birouri și zone tehnice. Fabrica Bosch Automotive SRL include producție de șine, sănii, bucși, senzori auto și valve hidraulice, șuruburi și module liniare în cele cinci clădiri existente pe platforma industrială de la Blaj.

Suprafața totală construită a extinderilor propuse este de 15.244 mp, iar suprafața desfășurată este de 19.228 mp. Valoarea investiției este estimată la 34,6 milioane de euro, perioada de implementare propusă fiind de 36 de luni.

Peste 3.000 de angajați la Blaj

Unitatea de producţie Bosch din Blaj şi-a început activitatea în 2007, deservind sectorul tehnologiei industriale. Fabrica s-a dezvoltat rapid, iar această evoluţie s-a remarcat încă din anul 2012, odată cu creşterea numărului de unităţi de producţie, când fabrica Bosch din Blaj a şi-a extins aria de expertiză către industria auto.

Bosch produce la Blaj componente pentru industria auto, precum senzori de viteză a roţilor, senzori de turaţie a arborelui cotit, senzori şi componente electronice pentru grupul motopropulsor. Tot la Blaj, Bosch implementează soluţii avansate de industrie , cum ar fi sistemele de monitorizare a producţiei şi soluţiile inteligente pentru sudura cu laser. În fabricile Bosch de la Blaj lucrează peste 3.00 de persoane. În 2021, compania a avut o cifră de afaceri de 2,7 miliarde de lei și un profit cifrat la 67 de milioane de lei.

Bosch a dezvoltat la Blaj un parteneriat pentru Şcoala Duală cu Liceul Tehnologic „Timotei Cipariu” din Blaj. Fabrica oferă elevilor înscrişi în programul de învăţământ dual o gamă largă de beneficii, cum ar fi acces la servicii medicale, masa de prânz asigurată, transport gratuit, echipament de lucru, rechizite, prioritate la angajare şi posibilitatea de a-şi continua studiile în cazul în care doresc să obţină diploma de bacalaureat.

 

Adauga Comentarii

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.

Opinii

 Corneliu Bodea, Fondator şi CEO Adrem

Trebuie să fim responsabili și să avem grijă de resursele pe care planeta le oferă, trebuie să avem respect pentru mediu și pentru cei din jurul nostru.

Corneliu Bodea, Fondator şi CEO Adrem

Goţa Vasile

Meseria de pavator este bine plătită și compania noastră își asumă să angajeze și să formeze noi profesioniști.

Vasile Goța, Director Executiv Elis Pavaje

Karoly Nagy, Director General Promelek XXI

Oțelul, cupru, masele plastice au înregistrat, numai în prima parte a anului 2022, creșteri consecutive de preț, în total de peste 12%.

Karoly Nagy, Director General Promelek XXI

Top Categorii

Tehnologii
Apa
Campanii
Climatizare
Electrice
Energie regenerabila
Evenimente
Termice
Tehnologie
Pompe

 

 

Licitatii

Licitatii banner Article

 

Valoarea estimata:1560
Data publicarii: 9.02.2023
Valoarea estimata:30576
Data publicarii: 9.02.2023