novapex

 

Bosch planifica deschiderea a doua noi fabrici in Rusia

Bosch fabrica Rusia
vizualizari

Divizia Bosch Termotehnica a pus piatra de temelie pentru un nou centru de productie in cadrul celui deja existent din Engels, Rusia. Centrul, construit pe 8.000 de metri patrati va produce boilere industriale si centrale termice murale conventionale. Pentru deschiderea acestui centru, concernul german va investi aproximativ 20 de milioane de euro. Daca totul merge conform planului, pana in anul 2016 vor fi disponibile aproximativ 190 de noi locuri de munca. Centrul de productie din Engels include deja diviziile Bosch Automotive Aftermarket, Gasoline Systems, Diesel Systems si Scule electrice. In plus, noul sediu central din Moscova al companiei va fi finalizat in a doua jumatate a anului 2013. Compania a investit peste 100 de milioane de euro in acest proiect de constructii. 

O noua fabrica pentru tehnologia auto in Samara
Grupul Bosch a demarat lucrarile de constructie si pentru un nou centru de productie pentru tehnologie auto in Samara, Rusia. Pana in anul 2015, furnizorul de tehnologie si servicii va investi aproximativ 40 de milioane de euro in noul centru de productie. Cladirile construite in aceasta etapa vor avea aproximativ 15.000 de metri patrati si vor cuprinde spatiul de productie, administratie, depozitele, infrastructura tehnica si o cantina. Centrul in sine va avea o suprafata totala de aproximativ 200.000 de metri patrati. Lucrarile de constructii vor incepe in 2013. Pana la sfarsitul anului 2017, Bosch intentioneaza sa angajeze peste 500 de persoane in noul sau centru din Samara.

Compania intentioneaza sa mute trei divizii operationale in noul centru de productie: Sisteme de control al sasiului, Demaroare si alternatoare si Sisteme diesel. Acestea vor produce, in principal, tehnologii auto, sisteme antiblocare la franare si alternatoare pentru piata locala. La aceste produse se vor alatura mai tarziu demaroarele si injectoarele common-rail pentru autovehicule comerciale. Prin aceasta actiune, Bosch isi urmeaza strategia de extindere a prezentei marcii pe piata internationala. „Rusia reprezinta o piata de crestere importanta pentru Bosch. Prin infiintarea unui centru de productie local putem utiliza mai bine oportunitatile pietei ruse si, astfel, ne putem extinde prezenta in Europa de Est”, a declarat Gerhard Pfeifer, presedintele companiei regionale din Rusia. „In plus, datorita faptului ca se afla in zona din sud-estul Europei care apartine Rusiei, Samara reprezinta pozitia perfecta din care ne putem servi clientii locali”. 

Compania Bosch este prezenta in Rusia din anul 1904. Acest lucru inseamna ca Rusia a fost una dintre primele tari din afara Germaniei in care a fost infiintata o organizatie de vanzari. In prezent, Grupul Bosch produce scule electrice, piese auto, sisteme de propulsie cu aprindere prin scanteie, tehnologie de ambalare si electrocasnice in centrele din Engels, Tolyatti si Sankt Petersburg. Dupa Engels, Samara va fi al doilea centru de productie Bosch din Rusia care va realiza tehnologii auto.

Pentru mai multe informatii, accesati www.bosch.com

Opinii

Carlos Velázquez, Marketing Director Roca

Credem ca ‘Smart’ poate fi cu adevărat inteligent, doar dacă îmbunătățește viețile oamenilor.

Carlos Velázquez, Marketing Director Roca

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Vom continua să dezvoltăm capacitatea de producție astfel încât să atingem obiectivul ambțios de a fi în primii trei producători de boilere electrice în Europa în următorii 3 ani.

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Horia Voicu, director AFRISO-EURO-INDEX SRL

Cu siguranţă inteligenţa artificială va reprezenta viitorul şi în domeniul aparatelor de măsură şi control.

Horia Voicu, director AFRISO Romania

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

"Scopul și provocarea majoră pe care am avut-o în 2018 a fost informarea corectă și educarea clienților, deoarece în România încă se fac multe improvizații în acest domeniu. Vrem să continuăm să specializăm meseriași în acest domeniu."

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

Top Categorii

Apa
Campanii
Climatizare
Electrice
Energie regenerabila
Evenimente
Termice
Tehnologie
Pompe
Sanitare

 

ROFMEX 2019