Campania «Cosul de fum in 1000 de imagini» la final

202 vizualizari
Cosul de fum in 100 de imagini
Distribuie pe
    

S-a incheiat campania „Cosul de fum in 100 de imagini”, ai carei organizatori au fost „Asociatia Cosarilor” si SC TESTO ROM SRL, campanie desfasurata in perioada 1 aprilie – 15 august 2015.

Nenumaratele instantanee primite de la participanti (peste 100 – nu s-a atins totusi cifra de 1000) pot constitui, in intregul lor, un manual in ceea ce priveste problemele referitoare la cosurile de fum si la hotele de restaurant. Astfel, datorita consistentei problemelor abordate, juriul a fost pus la grea incercare in ceea ce priveste alegerea castigatorilor.
Desi se dorea alegerea celor mai bune 3 fotografii ale cosurilor de fum, juriul a fost nevoit sa imparta imaginile primite in 3 categorii:
1) Cosuri de fum;
2) Hote de restaurant;
3) Diverse.

O a 4-a categorie a fost constituita din fotografiile primite de la nemembri ai „Asociatiei Cosarilor” – deoarece s-au primit fotografii si de la acestia.

Juriul a fost alcatuit din reprezentanti de marca ai industriei instalatiilor din Romania:
- dl. ing. Horatiu BASA, Director al TESTO ROM SRL
- dl. Ilie IANCU, Director general al editurii MATRIX ROM SRL
- dl. conf. univ. dr. ing. Virgil FLORESCU, Presedintele „Asociatiei Profesionale a Specialistilor din Domeniul Echipamentelor sub Presiune si Instalatiilor de Ridicat”
- dl. conf. univ. dr. ing. Catalin LUNGU, Presedintele „Asociatiei Inginerilor de Instalatii din Romania – Filiala Valahia”
- dl. ing. Radu MIHAILESCU, Expert Tehnic Extrajudiciar in domeniul ISCIR

La categoria „Cosuri de fum” locul I a fost castigat de dl. Ionut POPA – ABC CONTROL SRL Bucuresti (Foto 1). In locul etichetei cosului este o eticheta de vin.

Foto 1 – Placuta de timbru conform SR EN

Locul II a fost castigat de dl. Alin DECE – DALIN COS EXPERT SRL Hunedoara (Foto 2). Se observa cum cosul de fum a fost construit inclinat, precum turnul din Pisa, pentru a evita o grinda din lemn.

Foto 2 – Cum ocolim o grinda cu un cos ? De studiat...

Locul III a revenit d-lui Adrian IUGA – CICITOMUS SRL Iasi (Foto 3). Imaginea vorbeste de la sine.

Foto 3 – Cos de fum in exploatare. La un spital, intr-o anexa, cosul de fum existent nu este folosit. S-a preferat montarea unei tobe cu teava de esapament.

Deoarece pe langa cosuri de fum s-au primit multe fotografii legate de hotele de restaurant, s-a dat un premiu si pentru acestea. Categoria „Hote de restaurant” a fost castigata de dl. Grierosu VIRGIL – HORNAR SRL Iasi (Foto 4). De altfel, dansul a castigat si categoria „Diverse” – fotografii care nu se incadrau nici la cosuri de fum, nici la hote de restaurant, dar care aveau totusi legatura cu acestea (Foto 5).

Foto 4 – In pestera, stalagmitele se formeaza pe podea prin picurarea apei din tavan in forma de morcov. La restaurantul... morcovul se formeaza prin picurarea grasimii din tubulatura.


Foto 5 – Canal de evacuare pretios. Se protejeaza !

In ceea ce priveste fotografiile primite de la nemembri ai „Asociatiei Cosarilor”, premiul a fost castigat de dl. Lucian GRIGORE – OLTENA SRL Rm. Valcea (Foto 6). Racordul flexibil nu etanseizeaza evacuarea gazelor de ardere nici la iesirea din cazan, nici la intrarea in canalul cosului de fum.

Foto 6 – Fara cuvinte

Pentru categoria „Cosuri de fum”, premiile au fost oferite de TESTO ROM SRL www.testo.ro si de editura MATRIX ROM www.matrixrom.ro si au constat in:

Locul 1 – 1 Anemometru digital testo 410-1, cartea in format electronic „Cosuri si instalatii de tiraj. Procese si metode de calcul“, autori: N. ANTONESCU, P.D.STANESCU si N.N. ANTONESCU si 1 kg de Solutie pentru curatarea cazanelor cu combustibil.
Locul 2 – 1 Termometru infrarosu testo 830-T2, cartea in format electronic „Cosuri si instalatii de tiraj. Procese si metode de calcul“, autori: N. ANTONESCU, P.D.STANESCU si N.N. ANTONESCU si doua batoane de pulberi cu ardere intensa pentru curatarea depunerilor.
Locul 3 – 1 Minitermometru de contact testo 905-T2 si „Normativul pentru proiectarea, executarea si exploatarea instalatiilor de ventilare si climatizare I5 – 2010”.

Pentru categoria „Hote de restaurant” premiul a constat in „Normativul pentru proiectarea, executarea si exploatarea instalatiilor de ventilare si climatizare I5 – 2010”.

Pentru categoria „Diverse” premiul a constat in cartea in format electronic „Cosuri si instalatii de tiraj. Procese si metode de calcul“, autori: N. ANTONESCU, P.D.STANESCU si N.N. ANTONESCU.

Premiul pentru nemembri ai „Asociatiei Cosarilor” a constat in „Normativul pentru proiectarea, executarea si exploatarea instalatiilor de ventilare si climatizare I5 – 2010”.

De asemenea, toti castigatorii au primit din partea „Asociatiei Cosarilor” cate o sticla de „Vinul Cosarului”, vin „facut” din Cadarca de oenologul de marca Balla GEZA de la Wine Princess – Minis.

Revista Tehnica Instalatiilor a oferit fiecarui castigator doua CD-uri multimedia continand colectiile complete ale revistei din anii 2013 si 2014.

Tinem sa ii felicitam cu aceasta ocazie pe toti participantii la Campanie si le multumim pentru interesul acordat. De asemenea „Asociatia Cosarilor” multumeste sponsorilor si membrilor juriului si anunta ca acest concurs va continua cu o noua editie in anul 2016.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Reea Agency

Video