Consultech Industrial Supplies premiază performanța tinerilor cercetători din România

45 vizualizari
consultech
Distribuie pe

Studenții Coșman Gabriel și Enaru Iulian, au fost premiați de compania Consultech Industrial Supplies în cadrul unui concurs de soluții  inovative în ingineria instalațiilor desfășurat în parteneriat cu Facultatea de Instalații din cadrul Universității Gheorghe Asachi din Iași. Cercetarea și inovarea în tehnologiile industriale sunt esențiale pentru evoluția în acord cu tendințele actuale și viitoare, cu sanse reale de crea noi locuri de muncă la nivel regional și național, justificând investițiile alocate pentru a aduce la standarde de excelență educația specializată din România. Loial acestor obiective, Consultech Industrial Supplies alocă anual fonduri centrelor universitare, într-un program pe termen lung gândit pentru a crea valoare din cercetare și inovare și pentru a accelera transformarea ecologică și digitală a industriei și a mediului înconjurător, contribuind astfel la consolidarea rezilienței și a rolului său fundamental de motor economic național. 

“Investițiile cu cel mai mare impact își au rădăcinele în valorile entităților care doresc să sprijine progresele în domenii fundamentale, cum ar fi educația, dezvoltarea socială, energia regenerabilă, sustenabilitatea sau protecția mediului. Din această serie, probabil că educația este cea mai rentabilă direcție de dezvoltare, fiind cel mai concret mod de a paria pe viitor. Educația aduce schimbări profunde și de durată în viața comunităților, fiind benefică pentru indivizi și pentru națiuni deopotrivă. Prin urmare, investiția în educație nu este doar alegerea corectă, ci este și pariul cel mai inteligent, în urma căruia beneficiile sunt mari, concrete și perfect cuantificabile economic. În mod particular în cazul educației tehnologice, sectorul privat trebuie să se implice în procesul de învățământ, pentru a-și asigura un flux constant de absolvenți competenți, experții pe care ne vom baza pentru a inventa lumea de mâine”, spune Cristian Papaianopol, director general al companiei Consultech Industrial Supplies, pe care o dezvoltă pe nişa echipamentelor industriale și municipale începând cu anul 2014. Cu o îndelungată experiență în domeniul instalațiilor industriale, Consultech Industrial Supplies înțelege necesitatea susținerii învățământului teoretic pentru formarea viitorilor specialiști, atât de necesari în plan local și național.

"Criteriile care au stat la baza acordării premiului oferit de Consultech au fost gândite cu atenție pentru a încuraja și a recunoaște ideile inovatoare și practic aplicabile ale studenților noștri. Scopul acestei inițiative este de a susține studenții în demersul lor de a-și transforma ideile în realitate, promovându-le astfel încrederea în propria cercetare și capacitatea de inovare. Acest premiu oferă o recunoaștere a muncii lor și un impuls pentru a-și continua cercetările și a-și implementa ideile propuse în cadrul lucrărilor de absolvire.

Un exemplu concret este premiul acordat studenților Coșman Gabriel și Enaru Iulian, ale căror idei au fost recunoscute ca având un potențial uriaș de a aduce schimbări pozitive în domeniu. Aceștia au realizat o lucrare despre analiza sistemelor de iluminat de siguranță și dimensionarea sistemelor fotovoltaice.", a spus Șef de Lucrări Dr. Ing. Florin Emilian Țurcanu de la Facultatea de Construcții și Instalații, din cadrul Universității Tehnice Gh. Asachi din Iași.

consultech

Consultech Industrial Supplies susține învățământul superior tehnic din România, contribuind la formarea specialiștilor din domeniul instalațiilor industriale și municipale din domeniul apei și protecției mediului în centre universitare de elită, capabile să dezvolte și să inoveze, pentru a ridica permanent calitatea și relevanța actului educațional. Interesul pentru domeniul industrial și municipal, în special pentru sfera soluțiilor de transfer de căldură, de separare mecanică și de tratare a apei de proces, stau la baza unui program de susținere care include, printre altele, contribuții anuale având ca beneficiari centre universitare din mai multe orașe din țară, cum ar fi București, Brașov, Iași sau Timișoara. 

Dr. Ing.  Florin Emilian Țurcanu a mai menționat: ”Colaborarea dintre Consultech Industrial Supplies și Universitatea Tehnică Gh. Asachi evoluează, marcând începutul unei noi etape. Beneficiile acestei colaborări sunt numeroase și diverse. Absolvenții noștri beneficiază nu doar de echipamentele avansate pe care Consultech le oferă laboratoarelor noastre, ceea ce le permite să își îmbunătățească abilitățile și competențele tehnice, ci și de recunoașterea directă a muncii și rezultatelor lor prin premiile acordate. Acesta este un semn clar al aprecierii și recunoașterii valorii și importanței muncii pe care o desfășoară în cadrul studiilor lor.”

consultech

În cadrul  parteneriatului strategic cu Universitatea Gheorghe Asachi din Iași, compania a dotat laboratorul Facultății de Instalații cu echipamente tehnice performante, în măsură să completeze formarea teoretică a studenților cu abilități practice, potrivit standardelor academice internaționale. Universitatea a primit un turn de răcire marca EWK – brand lider pe piața de profil -, și un schimbător de căldură, echipamente ce pot forma o instalație reală optimă pentru experimentare și, totodată, poate deveni un excelent punct de pornire pentru inovare. 
 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 1.812 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 0 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 0 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 116.266 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video