Fuziune Universitatea din Pitești cu Politehnica București

28 vizualizari
Fuziune Universitatea din Pitești cu Politehnica București
Distribuie pe

Senatul Universității din Pitești și cel de la Politehnica București au votat fuziunea celor două universități. În urma votului decis contractul de fuziune urmează să fie semnat astazi, 31 ianuarie 2023.

Instituția nou creată printr-o lege specială în Parlament se va numi Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București. Noua universitate va fi una națională și va fi compusă din centre universitare cu autonomie și buget distinct din bugetul consolidat. Fiecare centru va păstra programele de studii acreditate, urmând să dezvolte și alte programe, în domenii cu potențial ce nu s-au dezvoltat încă din motive financiare sau administrative.

Rectorul Universității din Pitești crede că va fi o decizie bună această inițiativă deoarece noua universitate națională se aliniază la dinamica vieții academice europene orientată spre succes.

Rectorul Dumitru Chirleșan asigură că „nu vor fi afectate programele de studiu, nu se desființează facultăți. (…) Este un beneficiu important pentru student pentru ca va avea o diplomă de nivel național.”

Admiterea pentru anul universitar 2023-2024 nu aduce schimbări în noul context, se va face online pe platforma upit. Universitatea din Pitești pune la dispoziția absolvenților de liceu programe de licență, master și doctorat, studenții beneficiind și de locuri bugetate.

 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 1.887 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 5.110 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 25.210 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video