HONEYWELL inaugurează un nou laborator universitar în cadrul Universității Politehnice din București

535 vizualizari
laborator HONEYWELL
Distribuie pe
  • HONEYWELL inaugurează un nou laborator universitar care va oferi studenților acces la cele mai noi tehnologii pentru automatizarea proceselor industriale
  • Noua facilitate va deservi studenți ai Universității Politehnice din București, din cele trei cicluri de studiu: licenţă, masterat și doctorat
  • Dotările noului laborator oferă studenților acces complet la toate tehnologiile Honeywell folosite în activitățile de control și mentenanță din cadrul proceselor industriale

Honeywell (NYSE:HON) și Facultatea de Inginerie Electrică, din cadrul Universității Politehnice din București, au inaugurat pe 14 noiembrie un laborator de ultimă generație, complet dotat cu cele mai noi tehnologii folosite de companie la nivel mondial în proiectele de automatizare a proceselor industriale.

Laboratorul universitar, primul din România care va fi dotat cu tehnologii Honeywell de ultimă generație folosite în procesele de automatizare, va oferi studenților universității acces la multe dintre soluțiile inovatoare bazate pe software folosite de companiile din domeniul industrial din întreaga lume pentru creșterea productivității, eficienței și siguranței operațiunilor.

Investiţia Honeywell în noul laborator, sponsorizare în valoare de aproximativ 50.000 de dolari, va permite studenţilor să simuleze şi să testeze tehnologiile Honeywell pentru a optimiza rezultatele unei game largi de activități de control, mentenanță și automatizare folosite în cadrul proceselor industriale. Prin utilizarea celor mai avansate tehnologii interconectate, bazate pe software, cum sunt cele dezvoltate de Honeywell, studenții vor avea ocazia să pună cunoștințele tehnice în practică și să se pregătească pentru o carieră în inginerie, specializare care devine din ce în ce mai digitalizată și automatizată.

„La Honeywell, înțelegem că sectorul industrial se află într-o schimbare accelerată, făcută posibilă de Industria 4.0 și de Internet of Things. În acest mediu aflat într-o continuă dezvoltare, generațiile viitoare de ingineri vor avea nevoie de un nou set de abilități complet diferit de cele solicitate până acum, de cunoștințe noi care vor completa fundamentele tradiționale ale ingineriei”, a declarat Ronald Binkofski, Preşedintele Honeywell pentru Europa Centrală şi de Est. „Noul laborator reprezintă o inițiativă prin care ne dorim să oferim studenților tehnologii folosite în prezent în mediul de business pentru a-i ajuta să-și dezvolte abilitățile și să fie bine pregătiți pentru o carieră în inginerie și în domenii tehnice care au potențialul să aducă o contribuție semnificativă în lumea în care trăim.”

Noul spațiu de studiu este al cincilea laborator universitar inaugurat de Honeywell începând cu 2015, compania finalizând alte asemenea spații educaționale prin intermediul unor parteneriate încheiate cu trei universități tehnice de top din țară: Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti, Universitatea Politehnica din Timișoara și Universitatea Politehnica din București.

Honeywell

„Vrem ca studenții noștri să aibă o pregătire cât mai apropiată activității cu care se vor întâlni în cadrul companiilor. De aceea, dezvoltăm în fiecare an servicii și facilități menite să familiarizeze studenții cu situații practice. Este unul dintre motivele pentru care avem o rată de angajare de peste 95% în primul an după absolvire. Mulțumită Honeywell, care este unul partenerii de încredere ai universității noastre, vom putea de acum să arătăm studenților ce înseamnă activitățile de control, mentenanță și automatizare din cadrul proceselor industriale ale unei companii”, a declarat Mihnea Costoiu, Rector al Universității Politehnica din București.

Honeywell

Investițiile în dotarea cu soluții de ultimă generație a laboratoarelor universitare din țară sunt parte a Honeywell Hometown Solutions, programul de responsabilitate socială al companiei. Această inițiativă a fost lansată în urmă cu peste cinci ani, pentru a contribui la dezvoltarea noilor generații de profesioniști din România.

Unul dintre angajamentele asumate de Honeywell la nivel global este acela de a se implica permanent în consolidarea educaţiei STEM (știință, tehnologie, inginerie și matematică) din țările în care compania este prezentă. În baza acestui obiectiv, în România, compania oferă resursele și cadrul practic de care profesorii şi studenţii au nevoie în procesul de predare, studiu și practică pentru îmbunătăţirea abilităţilor tehnice.

_________________________

Despre Honeywell
Honeywell (www.honeywell.com) este o companie de tehnologie din topul Fortune 100, care furnizează soluții specifice industriilor, printre care se numără: produse și servicii aerospațiale; tehnologii de control pentru clădiri și spații industriale, precum și materiale avansate. Tehnologiile companiei ajută aparatele de zbor, clădirile, unitățile de producție, distribuitorii și angajații să devină mai conectați, contribuind la o lume mai inteligentă, mai sigură și sustenabilă.
Despre Honeywell Hometown Solutions
Honeywell Hometown Solutions, programul de responsabilitate socială al Honeywell, se concentrează pe trei zone de o importanță deosebită: Educație în Știință și Matematică, Siguranța și Securitatea Familiei, Conservare și Ajutor Umanitar. Împreună cu instituții publice și organizații non-profit, Honeywell a creat programe relevante pentru sprijinirea comunităților pe care le deservește. Pentru mai multe informații, vizitați https://www.honeywell.com/en-us/company/our-communities.
Despre Honeywell România
Înființată în plan local în 1997, Honeywell activează în România prin patru companii, inclusiv unități de producție situate în București și Lugoj, cu peste 2.600 de angajați. Operațiunile sale cuprind trei mari arii de business: soluții de automatizare și control, managementul proceselor industriale, precum și sisteme pentru industria aerospațială și industria transporturilor. Pentru detalii despre Honeywell România, vizitați https://www.honeywell.com/en-us/global/en-ro.
Despre Universitatea Politehnica din București
Universitatea Politehnica din București este cea mai mare universitate cu profil tehnic din țară și singura universitate membră CESAER din România.
Tradiția instituției, acumulată în cei 200 de ani prin eforturile unora dintre cei mai mari dascăli ai neamului, dar și ale generațiilor de studenți, nu reprezintă însă singurul argument convingător. Astăzi, Universitatea POLITEHNICA din București cunoaște un continuu proces de modernizare, aflându-se într-un permanent dialog cu mari universități din lume.
Misiunea Universității POLITEHNICA din București a fost gândită ca o îmbinare de educație, cercetare și inovație, fapt ce reprezintă cheia către o societate și o economie a cunoașterii. Crearea cunoașterii în primul rând prin cercetare științifică, răspândirea ei prin educație și instruire profesională, diseminarea ei prin tehnologia informației și utilizarea inovației tehnologice, sunt elemente care definesc distinctivitatea universității.
Despre Facultatea de Inginerie Electrică
Universitatea Politehnica din București, ce acoperă 200 de ani de tradiție inginerească, beneficiază pe primul loc, după o repartizare istoric numerică, de Facultatea de Inginerie Electrică, o facultate cu puternice tradiții în învățământul și industria românească. Facultatea oferă trei cicluri de învățământ: licență,  masterat și studii doctorale susținute de un corp profesoral de excelență.
Cele trei departamente acoperă teoretic și aplicativ domeniul ingineriei electrice, începând cu conceptele de bază ale electrotehnicii, continuând cu informațiile necesare despre măsurări, aparate electrice și convertoare statice, pe care trebuie să le aibă orice student care își dorește o carieră în domeniul electric și definitivând cunoștințele cu arhitectura motoarelor electrice și acționarea acestora, precum și realizarea sistemelor de comandă industriale.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 6.710 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 12.606 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 200 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video