Jubileu CONPET - eveniment de amploare la Ploiesti

89 vizualizari
aniversare conpet
Distribuie pe

22 ianuarie, eveniment unic in istoria petrolului romanesc!

115 ani de transport al titeiului prin conducte,
25 de ani de existenta moderna a societatii CONPET S.A.


Celebram momentul cand s-a transportat prin conducta prima picatura de petrol romanesc, respectiv anul infiintarii primei societati comerciale pe actiuni cu activitate in domeniul petrolier - CONPET S.A.

Vineri, 22 ianuarie, CONPET S.A. celebreaza 115 ani de transport al titeiului prin conducte, in Romania, si 25 de ani de existenta moderna a societatii. Cu ocazia acestei aniversari, CONPET S.A. va inaugura la sediul sau din Ploiesti o expozitie de fotografie, cu tema „De la arhaic, la modern”, si va lansa, in premiera, filmul de prezentare dedicat istoriei activitatii de transport prin conducte.

Evenimentul marcheaza momentul cand s-a transportat prin conducta prima picatura de petrol romanesc, respectiv anul infiintarii primei societati comerciale pe actiuni cu activitate in domeniul petrolier - CONPET S.A.

1901 este anul de inceput al istoriei acestei activitati. Atunci s-a transportat petrol printr-o conducta ce facea legatura intre o exploatare petroliera de langa Campina – sat Bustenari si zona orasului Ploiesti - gara CF Baicoi.

Vizionarul Anghel Saligny, inginerul de renume mondial, a avut, la sfarsitul secolului al XIX-lea, ideea construirii conductului –„albia prin care petrolul sa mearga singur ziua si noaptea de la izvorul lui pana la Cernavoda si Constanta”.
An dupa an, reteaua de transport s-a extins. Inaintasii nostri au construit conducte magistrale cu diametre care au ajuns pana la 710 mm (28 inch), pentru ca, in prezent, Sistemul National de Transport sa traverseze 24 de judete ale Romaniei.

22 ianuarie 1991 – inceputul modernizarii
Epoca moderna a inceput in data de 22 ianuarie 1991, odata cu infiintarea CONPET S.A. –operatorul Sistemului National de Transport al titeiului, gazolinei, condensatului si etanului lichid prin conducte.
De-a lungul celor 25 de ani de existenta a CONPET, au avut loc transformari profunde in modul de lucru si managementul activitatii. Calitatea serviciilor oferite clientilora fost imbunatatita prin realizarea primei infrastructuri moderne de gestionare a datelor si comunicatiilor necesare unui management performant.

In prezent, Romania - prin CONPET - dispune de un Sistem National de Transport modernizat, cu o lungime de 3.800 de km, o capacitate de 27 de milioane tone/an si un Dispecerat complet automatizat.

2013 – anul in care actiunile CONPET au fost listate la Bursa de Valori Bucuresti
„Bursa de Valori Bucuresti, barometrul cel mai obiectiv al economiei de piata, a validat evolutia si performantele companiei”, declara Liviu Ilasi, director general al CONPET S.A.
In anul 2013, in ziua de 5 septembrie, actiunile societatii au fost listate la Bursa de Valori Bucuresti, CONPET fiind printre primele companii din sectorul energetic care a ales deschiderea catre piata, catre investitori, catre mass-media si publicul larg.
„Toate proiectele realizate in cadrul CONPET sunt fundamentate pe calitatea si profesionalismul angajatilor nostri, care au transformat compania intr-un reper al sectorului energetic romanesc”, declara Liviu Ilasi, director general al CONPET S.A.

Sursa: www.conpet.ro

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 461 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 17.172 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 1.550 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 449.798 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video