Proiect cu parteneri romani intre finalistii RegioStars 2015

64 vizualizari
RegioStars2015
Distribuie pe


Proiectul MILD HOME, in care sunt implicati ca parteneri ENERO - Centrul pentru Promovarea Energiei Curate si Eficiente din Romania si Consiliul Judetean Caras-Severin, este unul dintre finalistii editiei 2015 a premiilor RegioStars. El are in vedere definirea si promovarea construirii unui nou tip de cladire civila care sa combine o performanta energetica ridicata cu costuri operationale scazute pentru persoanele cu venituri mici spre mijlocii (familii sau cupluri tinere).

Premiile RegioStars recompenseaza cele mai inspiratoare si inovatoare proiecte regionale europene sprijinite de fondurile politicii de coeziune a UE. Un juriu independent, prezidat de deputatul european Lambert Van Nistelrooij, a selectat 17 proiecte finaliste pe baza apatru criterii esentiale: caracterul inovator, impactul, durabilitatea si parteneriatele create.

Corina Cretu, comisarul european pentru politica regionala, a declarat in legatura cu selectia: „Ii felicit pe toti finalistii, deoarece proiectele selectate de juriu constituie exemple de bune practici pentru alte regiuni si orase in ceea ce priveste genul de investitii pe care dorim sa le vedem realizate mai des in viitor. Proiectele finaliste din acest an sunt proiecte model in domeniul dezvoltarii IMM-urilor, al eficientei energetice, al incluziunii sociale si al dezvoltarii urbane, toate avand scopul de a imbunatati calitatea vietii cetatenilor. Faptul de a ajunge in finala premiilor RegioStars nu reprezinta numai o eticheta de calitate aplicata unui proiect excelent, ci inseamna, de asemenea, pentru regiunile si orasele implicate, recunoasterea internationala a modului inovator si creativ in care au ales sa valorifice fondurile UE.” 

Cele patru categorii la care se acorda premii in 2015 sunt urmatoarele:
• Cresterea inteligenta – valorificarea potentialului de crestere al IMM-urilor in vederea dezvoltarii economiei digitale
• Cresterea durabila – atragerea de investitii in eficienta energetica, in beneficiul cetatenilor si al societatii
• Cresterea favorabila incluziunii – integrarea in societate a persoanelor care se confrunta cu riscul de excluziune sociala
• Citystars – transformarea oraselor astfel incat sa poata raspunde provocarilor viitoare

Cele patru proiecte castigatoare vor fi anuntate in cadrul evenimentului OPEN DAYS, editia 2015, care va avea loc la Bruxelles in perioada 12 - 15 octombrie 2015. Comisarul Corina Cretu si deputatul european Lambert van Nistelrooij vor inmana trofeele si certificatele pentru proiectele castigatoare in cadrul ceremoniei de decernare a premiilor RegioStars 2015, care se va desfasura la data de 13 octombrie, la muzeul BOZAR din Bruxelles. De asemenea, beneficiarii proiectelor vor fi disponibili pentru a discuta cu jurnalistii inainte si dupa ceremonie.

Context: 
Premiile anuale RegioStars sunt deschise tuturor regiunilor din UE care doresc sa prezinte proiecte ce au beneficiat de investitii incepand de la 1 ianuarie 2000. Pot fi prezentate maximum doua proiecte per regiune si per categorie. Toate proiectele selectate sunt cofinantate prin Fondul european de dezvoltare regionala (FEDR), Fondul de coeziune, Fondul social european (FSE) sau instrumentul de asistenta pentru preaderare (IPA).

In cadrul celei de-a 8-a editii a premiilor RegioStars, desfasurate anul acesta, Comisia Europeana a primit 143 de cereri de inscriere. Proiectele finaliste provin din regiuni si orase din 15 state membre: Austria, Bulgaria, Republica Ceha, Danemarca, Franta, Grecia, Ungaria, Italia, Irlanda, Marea Britanie, Polonia, Portugalia, Romania, Spania si Suedia.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Reea Agency

Video