RCEPB 2015: Conferinta Internationala Performanta Energetica a Cladirilor si Instalatiilor Aferente: “Tehnologii Inovative pentru nZEB”

88 vizualizari
RCEPB 2015
Distribuie pe

Pe 28 si 29 mai 2015, AIIR-Filiala Valahia impreuna cu Facultatea de Inginerie a Instalatiilor-UTCB si Ordinul Auditorilor Energetici din Romania (OAER) organizeaza cea de-a VII-a Conferinta Internationala Performanta Energetica a Cladirilor si Instalatiilor Aferente, cu titlul: “TEHNOLOGII INOVATIVE PENTRU nZEB”

Anul acesta RCEPB 2015 va contoriza a VII-a editie in perioada 28-29 mai 2015, avand o tematica diversa si orientata spre asigurarea “performantei energetice a cladirilor si instalatiilor aferente”. Anul acesta vor fi prezentate numeroase proiecte nationale si internationale in domeniul cladirilor nZEB, pasive, verzi etc., in domeniul tehnologiilor moderne de instalatii si materiale de constructii. Keynote-speakeri internationali si reputati specialisti din Romania, impreuna cu presedinti de asociatii si reprezentanti la varf din ministere si institutii de interes national sau international, vor aduce in fata unui auditoriu de cel putin 250 de persoane (auditori energetici, evaluatori de cladiri verzi, profesori universitari si studenti, arhitecti si ingineri etc.) cele mai noi informatii tehnice in domeniul PEC (performanta energetica a cladirilor) si EE (Eficienta Energetica).

• conferinta se adreseaza tuturor auditorilor energetici, inginerilor de instalatii, arhitectilor, inginerilor constructori, energeticienilor, agentilor imobiliari si notarilor (prima parte a conferintei), tuturor categoriilor de specialisti cu activitate in domeniul eficientei energetice în cladiri, protectiei mediului, cladirilor verzi etc.;
• pe site-urile www.rcepb.ro, www.aiiro.ro, la adresele http://www.rcepb.ro/conferinta-ro_galerie-foto/12/ sau http://aiiro.ro/galerie-foto/ puteti vizualiza poze si filme din timpul celorlalte 6 conferintelor desfasurate (perioada 2009-2014).

Deciziile specialistilor din sectorul cladirilor privind planificarea, proiectarea, construirea, renovarea si utilizarea mediului construit influenteaza puternic consumul energetic al societatii noastre, emisiile cu efect de sera sau dependenta de importurile de energie si, nu in ultimul rand, stau la baza calitatii vietii si a confortului in spatiile ocupate. Cu un potential de economisire a energiei de aproape 50%, eficientizarea energetica a cladirilor constituie una dintre solutiile imediate de reducere a gradului de dependenta de importul de combustibili. Coerenta acestei actiuni se poate obtine insa doar urmand strategii proactive de reabilitare energetica, de formare a fortei de munca indiferent de nivelul de calificare, de transparenta decizionala si de implementare rapida a directivelor europene, adaptate conditiilor nationale.

Organizand RCPEB, Asociatia Inginerilor de Instalatii din Romania AIIR (www.aiiro.ro) impreuna cu Facultatea de Inginerie a Instalatiilor UTCB (www.utcb.ro, www.instalatii.utcb.ro) si Ordinul Auditorilor Energetici din Romania OAER (www.oaer.ro) imbogatesc platforma stiintifica de comunicare internationala prin care inginerii de instalatii si constructii, arhitectii, auditorii energetici si alte categorii de specialisti, inclusiv studentii primesc informatii tehnice corecte, utile si foarte recente din domeniul PERFORMANTEI/EFICIENTEI ENERGETICE A CLADIRILOR SI INSTALATIILOR AFERENTE.

Promovata in 2014 cu ajutorul a 20 de parteneri media si 16 parteneri institutionali, RCEPB a devenit un eveniment international de referinta organizat in totalitate de o echipa romaneasca (www.rcepb.ro).

Auditoriul de peste 250 de specialisti din toata tara va asista la prezentarile expertilor keynotespeakers din Romania si din strainatate, specializati in domeniile cladirilor verzi sau pasive, surselor regenerabile, in strategii energetice sau in tehnologii performante utilizate in cladirile nZEB. Programul conferintei include prezentarile unor proiecte nationale sau internationale de cercetare, de implementare a unor strategii privind formarea fortei de munca in domeniul constructiilor, de realizare a unor cladiri nZEB sau pasive, standarde europene de proiectare sau determinare a consumurilor de energie si multe altele.

La bagajul de informatii se vor adauga inovatiile tehnice prezentate de sponsori in cadrul conferintei sau prin intermediul expozitiei de echipamente si solutii pentru eficientizarea energetica a cladirilor.

De asemenea, auditorii energetici si toti specialistii prezenti vor fi implicati activ in desfasurarea evenimentului prin intermediul sesiunilor de intrebari sau meselor rotunde.

RCEPB propune si in cadrul celei de-a VII-a editie un concurs destinat studentilor din Romania.

Catalogat de specialistii internationali prezenti la editiile precedente ca un congres international de inalt rang tehnico-stiintific, RCEPB 2014 a reprezentat pentru Romania “Energy Day” din cadrul Campaniei Europene a Energiei Durabile (Sustainable Energy Europe Campaign) infiintata si sustinuta de Comisia Europeana.

Va anuntam, de asemenea, ca RCEPB 2015 se va bucura de participarea extraordinara a dlui Prof.em.dr.ing. René MOREAU*, membru al Academiei Franceze de Stiinte si al Academiei Franceze de Tehnologie, care va face lansarea cartii "L`iair et l`ieau”, tradusa in limba romana la editura AGIR. Multumim pe aceasta cale dnei profesor univ.dr.ing. Ana-Maria BIANCHI, presedinte al Societatii Romane a Termotehnicienilor, pentru implicarea in organizarea RCEPB 2015.

*Profesor emerit la Institutul Grenoble, membru al Academiei Franceze de Stiinte si membru al Academiei Franceze de Tehnologie, dl. Prof.em.dr.ing. René Moreau este un specialist recunoscut in domeniul mecanicii fluidelor, inclusiv magnetohidrodinamicii (MHD). Dincolo de premii, mai mult de 100 de publicatii si carti deja publicate, investeste in a impartasi dragostea lui pentru natura si fenomene care pot fi observate. Principalele sale contributii se refera la magnetohidrodinamica (MHD) metalelor lichide, specialitate in care a coordonat peste 40 de doctoranzi, dintre care un numar destul de mare au devenit acum colegii sai din Franta sau din strainatate.

Au confirmat participarea in calitate de keynote-speaker internationali:
• Andrew LEWRY (Anglia), PhD, de la British Research Establishment, care va prezenta lucrarile Energy Surveys and Audits - Best Practice si Understanding the Choices for BUILDING CONTROLS
• Yves FAUTRELLE (Franta), PhD, profesor la INP Grenoble si ex-director la National Scientific Research Centre (CNRS), EPM/SiMAP Grenoble
• Xiaodong WANG (China), PhD, profesor la University of Chinese Academy of Sciences (Material Science & Engineering)
• Fawaz Massouh (Franta), PhD, profesor la Ecole Nationale Superieure d`iArts et Metiers, Paris si manager relatii internationale la Arts et Metiers ParisTech.

Pentru relatii suplimentare va invitam sa vizitati site-ul www.rcepb.ro.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 80.606 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 750 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 4.032 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video