novapex

 

Teraplast devine actionar majoritar la Depaco, cu 60% din capital

Teraplast
vizualizari

Grupul Teraplast a devenit actionar majoritar la Depaco, odata cu achizitia unui pachet de inca 10% din partile sociale ale companiei. 

Teraplast a finalizat saptamana trecuta achizitia a 50% din producatorul de tigla Depaco, dupa ce Consiliul Concurentei si-a dat acordul de preluare.

Mirela Pop, Director General Teraplast: „In urma achizitiei, Grupul Teraplast va putea consolida in situatiile financiare atat cifra de afaceri, cat si profitul Depaco. Ne propunem ca anul acesta vanzarile Depaco sa aiba o contributie importanta in cifra de afaceri consolidata a Grupului, premisele de crestere fiind pe de o parte dezvoltarea pe piata interna, iar pe de alta parte intrarea pe pietele externe. In urma intrarii in Grupul Teraplast, Depaco vinde deja in Ungaria si Bulgaria”.

Compania Depaco a realizat in 2016 o cifra de afaceri de 127 milioane lei, EBITDA de 14,36 milioane lei si un profit net de 10,31 milioane lei. In prezent, procesul de productie din fabrica Depaco se desfasoara pe mai mult de 40 linii automate: pentru tigla metalica cu diverse profiluri, pentru tabla cutata, pentru sistemul de jgheaburi si burlane si pentru multe alte accesorii.

Grupul Teraplast a obtinut in 2016 o cifra de afaceri consolidata de 398,78 milioane lei, EBITDA de 61,34 milioane lei si un profit net de 39,41 milioane lei. Pentru anul 2017 Grupul si-a propus o cifra de afaceri consolidata de 434,6 milioane lei si o EBITDA de 63,3 milioane lei.

www.teraplast.ro


Romania`s Teraplast becomes majority owner of roof tiles maker Depaco
Romanian plastic products maker Teraplast Group [BSE:TRP] said on Monday it has acquired a further 10% of roof tiles maker Depaco, boosting its stake in the company to 60%.
Teraplast completed the acquisition of 50% of Depaco last week, after Romania`s anti-trust regulator approved the deal, Teraplast said in a press release.
"We want Depaco to have an important contribution to the consolidated turnover of the group this year," Teraplast Group general manager Mirela Pop said. "We base our growth expectations on hopes for a positive development on the domestic and foreign markets. Upon entering the group, Depaco started sales in Hungary and Bulgaria."
Depaco booked a net profit of 10.31 million lei ($2.5 million/2.2 million euro) in 2016, up an impressive 88% on the year, on a turnover of 127 million lei, up 27% on the year. Under Wetterbest Group, Depaco operates 40 automated lines for metallic tiles with various profiles in Baicoi, in the southern county of Prahova.
Teraplast Group`s net profit jumped 15% to 39.41 million lei last year.
In January, the group said it has decided to expand in Serbia as part of plans to boost exports. Teraplast`s board of directors decided to set up a limited liability company in Serbia with a total share capital of 10,000 euro ($10,494).
Teraplast was founded in 1896 in Bistrita, in northern Romania, as a ceramic tiles manufacturing unit.
In 1999, Teraplast acquired a 50% stake in plastic pipes manufacturer Politub. In 2007, Teraplast became majority shareholder with a stake of 70.42% in insulation panel producer Plastsistem, which was later reorganized to manufacture sandwich panels with polyurethane foam core.
In 2008, Teraplast was listed on the Bucharest Stock Exchange.
Teraplast shares were trading 3.38% higher at 0.6720 lei on the BVB by 1435 CET on Monday.

Adauga Comentarii

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu un vizitator uman și pentru a preveni postarea automată de spam.

Opinii

Carlos Velázquez, Marketing Director Roca

Credem ca ‘Smart’ poate fi cu adevărat inteligent, doar dacă îmbunătățește viețile oamenilor.

Carlos Velázquez, Marketing Director Roca

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Vom continua să dezvoltăm capacitatea de producție astfel încât să atingem obiectivul ambțios de a fi în primii trei producători de boilere electrice în Europa în următorii 3 ani.

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Horia Voicu, director AFRISO-EURO-INDEX SRL

Cu siguranţă inteligenţa artificială va reprezenta viitorul şi în domeniul aparatelor de măsură şi control.

Horia Voicu, director AFRISO Romania

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

"Scopul și provocarea majoră pe care am avut-o în 2018 a fost informarea corectă și educarea clienților, deoarece în România încă se fac multe improvizații în acest domeniu. Vrem să continuăm să specializăm meseriași în acest domeniu."

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

Top Categorii

Apa
Campanii
Climatizare
Electrice
Energie regenerabila
Evenimente
Termice
Tehnologie
Pompe
Sanitare

 

ROFMEX 2019