novapex

 

Au fost promulgate completările și modificările la Legea 10/1995 privind calitatea în construcţii

promulgare Legea 10/1995 privind calitatea în construcţii
vizualizari

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat pe 7 mai 2019 legea care modifică şi completează Legea 10/1995 privind calitatea în construcţii.

Principala modificare a legii impune dezvoltatorilor să nu mai permită locuirea în proiectele rezidențiale înainte de recepţia de la terminarea lucrărilor.

Astfel, legea adaugă la articolul 22 din Legea nr. 10/1995 privind calitatea în construcţii o nouă prevedere: "i) permiterea utilizării construcţiei numai după admiterea recepţiei la terminarea lucrărilor de construcţii, atât în cazul investiţiilor noi, cât şi în cazul intervenţiilor la construcţiile existente care nu au fost utilizate pe timpul execuţiei lucrărilor de construcţii”.

„Permiterea utilizării construcţiei numai după admiterea recepţiei la terminarea lucrărilor de construcţii, atât în cazul investiţiilor noi, cât şi în cazul intervenţiilor la construcţiile existente care nu au fost utilizate pe timpul execuţiei lucrărilor de construcţii”, se arată în legea promulgată de preşedinte.

Totodată, la articolul 27 al legii vizate se introduce următoarea prevedere: "h) permiterea utilizării construcţiei numai după admiterea recepţiei la terminarea lucrărilor de construcţii pentru intervenţiile asupra construcţiilor existente care nu au fost utilizate pe timpul execuţiei lucrărilor de construcţii”.

Noile prevederi vizează obligațiile și răspunderile investitorilor, ale proprietarilor de construcții, dar și contravențiile ce trebuie aplicate în cazul în care legea nu se respectă.

Totodată, vor fi aplicate amenzi între 20.000 lei și 40.000 lei pentru nerespectarea obligației de a permite utilizarea construcției numai după admiterea recepției la terminarea lucrărilor de construcții, fapt valabil atât pentru investitori, cât și pentru proprietarii construcțiilor.

Inițiatorii proiectului legislativ au arătat că în ultima perioadă au avut loc mai multe incendii la imobile cu destinația de locuințe, care nu aveau semnate procesele verbale de recepție la finalizarea lucrărilor de construcții și care nu aveau branșamente autorizate, adecvate și definitive, în acord cu destinația de locuire.

 

Adauga Comentarii

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu un vizitator uman și pentru a preveni postarea automată de spam.

Opinii

Carlos Velázquez, Marketing Director Roca

Credem ca ‘Smart’ poate fi cu adevărat inteligent, doar dacă îmbunătățește viețile oamenilor.

Carlos Velázquez, Marketing Director Roca

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Vom continua să dezvoltăm capacitatea de producție astfel încât să atingem obiectivul ambțios de a fi în primii trei producători de boilere electrice în Europa în următorii 3 ani.

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Horia Voicu, director AFRISO-EURO-INDEX SRL

Cu siguranţă inteligenţa artificială va reprezenta viitorul şi în domeniul aparatelor de măsură şi control.

Horia Voicu, director AFRISO Romania

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

"Scopul și provocarea majoră pe care am avut-o în 2018 a fost informarea corectă și educarea clienților, deoarece în România încă se fac multe improvizații în acest domeniu. Vrem să continuăm să specializăm meseriași în acest domeniu."

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

Top Categorii

Apa
Campanii
Climatizare
Electrice
Energie regenerabila
Evenimente
Termice
Tehnologie
Pompe
Sanitare

 

ROFMEX 2019

 

Licitatii

Licitatii banner Article

 

Valoarea estimata:3600
Data publicarii: 19.04.2022
Valoarea estimata:7563
Data publicarii: 19.04.2022
Valoarea estimata:358600
Data publicarii: 19.04.2022