5 sfaturi de la experții Wilo România pentru achiziția unei pompe de apă pentru uz casnic

47 vizualizari
sfaturi achizitie pompa apa
Distribuie pe

Alimentarea caselor cu apă curentă nu este întotdeauna posibilă, deoarece în multe zone nu există un sistem de distribuție corespunzător. În aceste cazuri, este necesară montarea de pompe speciale care să ridice apa din puțurile din apropierea caselor, pentru a fi transportată ușor către instalația de apă. Experții Wilo România, producător de top în domeniul pompelor şi sistemelor de pompare înalt tehnologizate, arată care sunt principalele elemente ce trebuie luate în considerare înainte de achizița unei pompe de apă.

Pe piață există o multitudine de variante de pompe disponibile și de cele mai multe ori este dificil de ales soluția potrivită. Cei interesați de achiziția unei pompe de apă trebuie să ia în calcul mai multe aspecte și de cele mai multe ori acestea nu sunt cunoscute.

”Pompa submersibilă este cea mai bună soluție atunci când e nevoie de pomparea apei de la mari adâncimi. Vorbim despre un produs mult mai rezistent în timp decât un hidrofor. La Wilo, pe lângă pompele pentru uz industrial, agricol sau comercial, avem o gamă întreagă de pompe de apă pentru uz casnic, potrivite oricăror cerințe specifice. Bineînțeles, suntem alături de cumpărător în toate etapele procesului de achiziție, de la proiectare și configurare, până la punere în funcțiune și întreținere”, explică Mihai Cojocaru, Manager de Producție Wilo România.

Pentru ca procesul de achiziție a celei mai bune pompe să fie cât mai facil posibil, iar decizia de cumpărare să fie una corectă, experții Wilo România le oferă celor interesați de un asemenea produs 5 sfaturi utile:

1. Informează-te din surse sigure

Lipsa informării este una din principalele probleme când vine vorba de achiziția unei pompe de apă. Pe lista necunoscutelor sunt consumul energetic al pompelor, dar și furnizorii din piață care asigură servicii complete (service, asistență, punere în funcțiune, garanție, mentenanță). La acestea se adaugă și reținerea în legătură cu tehnologia de ultimă generație.

În încercarea de a facilita o mai bună înțelegere a produselor, pentru ca alegerea finală a pompei să se plieze exact pe nevoia consumatorului, Wilo a lansat recent un ghid digital de înlocuire a pompelor. Astfel, cei interesați de achiziția unei noi pompe pot afla de aici foarte multe informații relevante structurate într-o formă compactă.

2. Identifică pompa potrivită

În procesul de identificare a pompei potrivite, este necesar să se țină cont de mai mulți factori, cum ar fi: adâncimea la care va fi scufundată pompa, debitul de apă necesar, distanța față de locul transferului apei, sursa de apă în care vor fi introduse pentru pompare (de fântână, de apă de suprafață), temperatura la care se află fluidul pompat, aciditatea apei, gradul de puritate a apei, presiunea la punctul de consum.
De asemenea, cei care sunt în căutarea unei pompe de apă ar trebui să știe că acestea se disting și în funcție de modul de operare: cu ejector, potrivite pentru împingerea fluidelor vâscoase în cadrul băilor și bucătăriilor; cu turbină, potrivite pentru fântânile de adâncime mare; cu plutitor – pompe de suprafață pentru transportul volumelor mari de apă din diverse bazine și de mare adâncime, destinate locuințelor; cu presostat, destinate utlizării în sistem hidrofor, în cazul distanței mari între pompă și locuință.

3. Alege un furnizor care să te ghideze

În achiziția unei pompe de apă, lipsa consultării cu personal avizat poate duce cu ușurință la o alegere eronată. Astfel, caracteristicile pompei pot fi nepotrivite pentru nevoile utilizatorului. Este foarte important să investești într-o pompă de apă care să poată asigura debitul și presiunea optime pentru punctul de consum și să fie fiabilă, necesitând zero reparații pe o perioadă lungă de timp.

Pentru o achiziție lipsită de griji, e foarte importantă alegerea partenerul potrivit. La Wilo oferim un pachet complet de servicii: de la consultanța în alegerea produsului potrivit, la service și mentenanță, ne asigurăm întotdeauna că soluțiile livrate sunt eficiente energetic, sigure în funcționare și fiabile. Catalogul complet al produselor, serviciilor și soluțiilor Wilo este disponibil pe platforma https://wilo.com/ro/ro.

4. Nu încerca să montezi pompa de apă pe cont propriu

Probabil că mulți consideră că montarea pompei de apă pe cont propriu este la îndemână. Însă aceștia nu iau în calcul riscul unui montaj greșit, care este foarte mare. De aici până la apariția defecțiunilor în lanț e doar un pas.

De aceea, e foarte important să ne adresăm unei firme specializate în producția și montarea pompelor de apă. Consultanții Wilo sunt alături de cumpărător în toate fazele procesului de achiziție.

5. Alege întotdeauna calitatea

Este foarte ușor să cădem în capcana alegerii unei pompe ieftine sau a unui brand necunoscut, dacă ne uităm strict la suma de bani necesară. Însă pierdem din vedere că o pompă ieftină se poate defecta cu ușurință, iar cheltuielile de reparație sau înlocuire vor depăși suma pe care am fi putut să o investim într-un produs de calitate, fiabil.

Ținând cont că pompa de apă este un echipament care trebuie să facă față unor condiții de mediu dure, calitatea produsului trebuie să primeze.

wilo

Wilo acoperă întregul circuit al apei printr-o gamă variată de produse, de la pompe de apa curată și pompe de apă reziduală (apă murdară, menajeră, industrială), la pompe de suprafață, centrifuge, verticale și orizontale, pompe submersibile, pompe de puț, pompe de drenaj, pompe de recirculare, precum și pompe de incendiu, concomitent cu servicii de consultanță gratuită, instalare, reparații și întretinere pentru orice tip de pompă și sistem de pompare Wilo. Iată câteva dintre soluțiile companiei pentru uz casnic:

Wilo-Rexa Mini3-S - pompă submersibilă pentru ape uzate, cu tocător, pentru drenarea apei din clădiri sau de pe terenuri, pentru case pentru una sau două familii. Are o rezistență excelentă la înfundare datorită tocătorului cu efect dublu de forfecare, este ideală pentru uz casnic datorită greutății reduse și vine cu costuri reduse ale întregii instalații, datorită utilizării celor mai mici conducte posibile.

Wilo-Isar BOOST5 – soluția ideală pentru a păstra presiunea optimă a apei, eficientă din punct de vedere al energiei și costurilor. Poate fi utilizată pentru alimentarea casnică cu apă, livrând întotdeauna o presiune constantă a apei la toate punctele de extracție. Mulțumită sistemului hidraulic eficient și acoperirilor de protecție fonică, instalația funcționează silențios, iar datorită tipului constructiv modern și compact, aceasta se integrează perfect în mediul locuinței.

Wilo-Actun FIRST-SPU4 - pompa cu motor submersibil multietajată, pentru instalare verticală sau orizontală, dedicată alimentării cu apă din puțuri forate și rezervoare cu apă de ploaie, alimentării cu apă menajeră. Este ideală pentru aspersare și irigații, ridicarea presiunii, scăderea pânzei freatice sau pentru pomparea apei fără elemente abrazive sau cu fibră lungă. Are o durată lungă de viață datorită componentelor foarte rezistente la coroziune, gradul de uzură în timp este foarte redus, datorită rotoarelor plutitoare, iar întreținerea motorului este foarte ușoară.

Wilo-JET HWJ – stația autoamorsantă de alimentare cu apă din fântâni și rezervoare aflate la adâncime, ideală pentru alimentare cu apă, aspersare, irigații și stropire. Este foarte utilă în spațiile exterioare, cum ar fi grădinile, principalele sale avantaje fiind instalarea ușoară și sigură datorită racordării electrice și hidraulice complete și rezistența la coroziune, chiar și în perioade lungi de inactivitate.

Catalogul complet al produselor, serviciilor și soluțiilor Wilo este disponibil pe platforma https://wilo.com/ro/ro.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 461 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 17.172 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 1.550 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 449.798 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video