Obiectivul Grundfos pentru 2014: 45% din piata de pompe de circulatie domestice din Romania

227 vizualizari
grundfos pump
Distribuie pe

Grundfos, liderul mondial in materie de pompe de circulatie, isi propune ca, pana la finalul anului, sa detina 45% din piata de pompe de circulatie din Romania.
Obiectivul a fost stabilit odata cu lansarea unei noi game de pompe de circulatie, care asigura economii substantiale de energie si care respecta cerintele Directivei 2015 EuP.

UPS2 este o gama completa de pompe de circulatie, dotate cu cea mai moderna tehnologie pentru motoare: tehnologia cu magnet permanent, si optimizate pentru a respecta cerintele directivei EuP 2015, ceea ce inseamna ca au un indice de eficienta energetica mai mic de 0,23.

Acestea ofera un control al presiunii proportionale pentru ajustarea performantei pompei la cerintele actuale ale sistemului. Astfel, instalarea unei pompe UPS2 reduce considerabil consumul de energie si imbunatateste controlul sistemului existent, fie ca e vorba de centrala sau de sistem de incalzire prin pardoseala. Mai mult, instalarea poate fi facuta si pe sisteme deja existente. Dupa instalare, pompa se seteaza extrem de simplu, ofera protectie termica si electrica si functioneaza cu un nivel al zgomotului minim.
UPS2 poate inlocui cu succes vechile pompe UP, iar performanta pompei indeplineste caracteristicile tehnice a doua tipuri de pompe de circulatie, 25-40 si 25-60, astfel ca poate fi utilizata pentru doua tipuri de aplicatii.
Pompa este disponibila pe piata locala incepand cu inceputul lunii iunie in marile lanturi de magazine DIY, precum si la distribuitorii autorizati Grundfos.
Produsul se adreseaza instalorilor, care monteaza centrale pe lemn/ peleti/ boilere sau instalatii de incalzire prin pardoseala.

Despre Directiva EuP 2015
Directiva EuP este o abreviere pentru Directiva Produselor Consumatoare de Energie, cunoscuta si sub numele de directiva privind proiectarea ecologica. Directiva nu acopera doar consumul de energie, ci, urmareste sa reduca si impactul general negativ asupra mediului al anumitor produse.
De la 1 august 2015, pompele de circulatie independente si fara etansare, precum si cele de circulatie fara etansare care sunt integrate in produse, trebuie sa aiba un EEI, indice de eficienta al energiei, de maxim 0,23. Indicele de eficienta a energiei este diferenta dintre consumul anual al produsului si consumul standard al unui model similar tipic.

Pentru pompele de circulatie, directiva se bazeaza pe aceste principii:
• Consumul anual de energie electrica in Uniunea Europeana (UE27) este de 50 TWh pe an (2009).
• Consumul de energie electrica estimat in UE, fara o legislatie in domeniu, ar ajunge la 55 TWh pana in 2020.
• Consumul de energie electrica estimat in UE, cu o legislatie in domeniu, va ajunge la 32 TWh pana in 2020.


Despre Grundfos
Cu o productie anuala de peste 16 milioane de pompe, Grundfos este cel mai mare producator mondial de pompe de circulatie. Grupele principale de pompe sunt: pompele de circulatie pentru incalzire si aer conditionat, pompele centrifugale pentru industrie, alimentare cu apa, apa uzata si dozare.
In afara de pompe, Grundfos produce motoare electrice pentru pompe standard si submersibile, si vinde electronice de inalta clasa pentru controlul si monitorizarea pompelor.
Grupul Grundfos este reprezentat prin peste 80 de companii in mai bine de 55 de tari. Suplimentar, produsele Grundfos sunt vandute si in alte tari prin distribuitori locali.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 420 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 25.410.511 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 2.240 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video