8 sfaturi pentru reamenajarea unei băi mici

30 vizualizari
reamenajarea unei băi mici
Distribuie pe

Haideți să fim sinceri: aproape toate băile apartamentelor de la noi au băile mici, de câțiva metri pătrați, oferind spațiu pentru o combinație cadă sau duș, plus toaletă, lavoar și maxim un dulap de depozitare. Ai putea crede că, cu cât baia este mai mică, cu atât mai dificilă este reamenajarea ei, deoarece cum poți crea deschidere și spațiu fără a smulge vreun perete existent? Din fericire, alegerile inteligente în materie de culori, corpuri de iluminat și mobilier, pot face ca o baie mică să pară și să se simtă mai mare decât suprafața sa reală. Dacă ești pe punctul să îți reamenajezi baia, uite opt sfaturi care te vor ajuta să profiți la maximum de spațiu.

1. Mergi pe „light”
Ține minte acest sfat: culori deschise! De la vopseaua de perete, la mobilier, cel mai bine este să eviți culorile închise și nuanțele contrastante într-un spațiu mic. Pereții gri deschis, de exemplu, sunt foarte populari. Dacă prefei un pic mai multă culoare, ia în considerare alte opțiuni la modă, cum ar fi albastru înghețat, verde spumă de mare, alb cald și galben unt. Toate aceste culori funcționează bine, asociate cu finisaje și dulapuri albe, pentru a deschide o baie mică. Vei găsi cu siguranță multe opțiuni atrăgătoare.
Respectând cele mai deschise nuanțe din cadrul unei singure familii de culori pentru vopsea și mobilier, vei evita nuanțele puternice și contrastante care pot face ca o încăpere mică să pară și mai mică. Asortarea plăcilor de gresie alese cu culoarea pereților poate fi, de asemenea, o idee bună. Asta va face ca colțurile camerei să dispară, creând o senzație de mai mult spațiu. Evită totuși să pui culoare pe tavan, un alb de bază este cea mai bună alegere aici.

2. Adaugă un strop de culoare
Păstrarea pereților și a finisajelor în culori deschise nu înseamnă că trebuie să te mulțumești cu o absență a oricărei culori sau personalități. Injectează doza potrivită de culoare în baie prin accesoriile pe care le alegi. Prosoape roșii îndrăznețe, un recipient pentru săpun într-o nuanță asortată vor energiza o baie mică fără a o copleși. Adăugă textură și culoare pe podea cu un covor cu model. În cazul în care te vei plictisi de aspectul băii pe parcurs, această strategie cromatică facilitează actualizarea: tot ce trebuie să faci este să schimbi textilele și accesoriile pentru a crea un aspect și o senzație cu totul noi.

3. Creează iluzia de înălțime
Ridicarea vizuală a tavanului băii va face ca întreaga încăpere să pară mai mare, iar asta nu este o iluzie greu de realizat. Pentru început, înlocuiește profilele mari cu unele mai înguste, vopsite, pentru a se potrivi cu tavanul. De asemenea, dacă foloseai corpuri de iluminat mari, care atârnă în jos, trebuie să știi că ele accentuează micimea unei încăperi. Așa înlocuiește-le cu un corp de iluminat încastrat sau cu o plafonieră pentru un aspect mai curat. Ai nevoie de accesorii suplimentare? Aplicele de perete care direcționează lumina în sus estompează linia dintre perete și tavan și creează senzația că tavanul s-ar fi retras.

4. Gândește-te la reflexie
Cu cât mai multă lumină ricoșează în baie, cu atât mai mare va părea încăperea. Cel mai evident loc pentru a începe este cu suprafețele intenționat reflectorizante: oglinzile. Ori de câte ori ai ocazia să pui o oglindă pe perete, alege-o pe cea mai mare care se potrivește. Asta va da iluzia că încăperea este mai mare decât este de fapt.

S-ar putea să nu îți dai seama, însă accesoriile care reflectă lumina (căzi, chiuvete și dușuri), blaturile lucioase etc. fac același lucru și amplifică senzația de spațiu. 

5. Ia în calcul „ușa de buzunar”
Ușa standard de baie se închide spre interior, ceea ce reduce spațiul utilizabil din spatele ei. O ușă de buzunar, pe de altă parte, este neintruzivă, retrăgându-se în perete pentru a maximiza amprenta la sol a băii mici. Instalarea uneia necesită refacerea peretelui pentru a crea un spațiu subțire în care ușa poate glisa. Schimbare nu ia mai mult de câțiva centimetri de spațiul din camera alăturată. Dacă îți refinisezi apartamentul, ai opțiunea de a instala o ușă de buzunar confecționată dintr-un panou de sticlă mată, care va deschide vizual zona și mai mult.

6. Regândește depozitarea
Știm, niciodată nu pare să fie suficient spațiu pentru tot ceea ce vrei să ascunzi în baie, așa că poți începe prin a reduce numărul obiectelor și accesoriilor pe care le depozitezi acolo. Păstrează doar lucrurile esențiale! Lucrurile suplimentare, cum ar fi prosoapele de rezervă, materialele de curățenie, hârtia igienică suplimentară sau cutiile de șervețele, pot fi mutate și într-un dulap din apropiere, în hol sau în dormitor.

7. Alege sticla
În timp ce o ușă de duș din sticlă texturată oferă un pic de intimitate, o ușă de duș din sticlă transparentă transformă dușul într-o extensie a restului băii, în loc să împartă spațiul așa cum ar putea face o perdea sau o jumătate de perete. Dacă planurile de reamenajare îți permit, ia în considerare înlocuirea căzii cu un duș și alege un duș cu pereți laterali din sticlă, precum și o ușă din sticlă transparentă.

8. Nu uita de ventilație
Deși ventilația nu va face ca o baie mică să pară mai mare, cu siguranță o va face mai primitoare, te va face să te simți mai bine în ea. Pentru confortul personal și pentru a proteja o baie recent reamenajată, e foarte recomandat să instalezi un sistem de ventilație adecvat, pentru a reduce umiditatea ridicată care poate deteriora finisajele și gips-cartonul folosite. Cele mai multe ventilatoare pentru baie se instalează pe coloana de aerisire și scot aerul umed prin acea coloană în exterior, doar că ele trebuie instalate în timpul procesului de reamenajare. 

Sperăm că aceste sfaturi te vor ajuta să ai parte nu doar de un plus de confort la tine acasă, ci și de senzația suplimentară de spațiu, atât de dezirabil în apartamentele noastre.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 461 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 17.172 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 1.550 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 449.798 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video