Cele mai tari tendințe pentru baie în 2023

2108 vizualizari
tendințe pentru baie în 2023
Distribuie pe

Baia este, fără îndoială, unul dintre cele mai utilizate spații din orice casă. Este o încăpere în care funcționalitatea este principala preocupare, însă aceasta trebuie să arate bine și să te simți bine în ea. Un spațiu în care te simți bine îți poate da un mic impuls dimineața.
Ideile de remodelare a băii din 2023 sunt nesfârșite: interioare contemporane, pline de farmec sau minimaliste, culori inspirate din natură, spații mici dar elegante.
Cu siguranță există ceva care să se potrivească gusturilor tale!

1. Oglinzile retroluminate 
Oglinzile șic cu iluminare încorporată vin în diferite forme, dimensiuni și stiluri și, mai mult decât atât, au un scop estetic și practic.

2. Podele și pereți din Terazzo
Terrazzo este un amestec de ciment (colorat sau natural) cu agregate de marmură, sticlă și multe alte elemente (uneori scoici de mare, oglindă sau alamă). 
Pe lângă faptul că stilul de terrazzo este unic, este disponibil în aproape toate culorile, amestecul caracteristic vine în diferite dimensiuni și forme. De asemenea este rezistent și ușor de întreținut.

3. Accente de antracit 
Antracitul este cunoscut și sub numele de cărbune negru și are un luciu semimetalic. Are o densitate mare și puține impurități, ceea ce îl face ideal pentru mediile sensibile la căldură și umiditate, cum ar fi băile.
Pot avea un impact îndrăzneț asupra oricărui design interior, cum ar fi, unul complet neutru și organic. Se poate folosi pe pereți, în decor sau ca element central în camera de baie.

4. Căzi de sine stătătoare
Căzile de baie de sine stătătoare reprezintă un punct focal, dau un aer de exclusivitate și emană o atmosferă de spa. Designerii au perfecționat și dezvoltat cu noi materiale, mai multe modelele de căzi.   
O cadă translucidă sau o cadă cu o curbura asemănătoare unei cești japoneze de ceai, va adăuga un element interesant în baie. 

5. Nuanțe bogate pământii
Bej nisipos, ocre cald, maro închis la culoare- tonurile pământii sunt culorile clasice atemporale pentru baie din 2023. Poți folosi împreună diferite nuanțe inspirate din natură sau te poți limita la numeroasele saturații ale unei singure nuanțe. Oricare ar fi opțiunea pe care o alegi, este o modalitate simplă de a te conecta la natură.

6. Culori de la malul mării 
Nuanțele de albastru și verde, specifice litoralului vor fi culori populare pentru baie. Atunci când sunt folosite împreună, albastrul și verdele exprimă oceanul - în special tonurile profunde, dar sunt potrivite și nuanțele pastelate. Această combinație de culori face ca baia să arate curată și fresh ca o briză de mare.

7. Verde măsliniu 
Nuanțele de verde măsliniu sunt folosite în băile de pretutindeni iar în 
anii ce vor urma vom vedea din ce în ce mai multe nuanțe, texturi și  combinații ale celei mai revigorante dintre culori și anume verdele.

8. Culoarea piersicii
Combinația de roz, portocaliu și alb este inspirată de culoarea piersicii.
Trendul organic design este în creștere, nuanțele neutre-naturale au întâietate față de alternativele artificiale. Rozul piersică este o astfel de nuanță liniștitoare potrivită pentru băi, care poate decora, deopotrivă, spațiile feminine cât și cele masculine.

9. Accente metalice
Materialele metalice și corpurile de iluminat sunt în centrul atenției în 2023. Corpurile de iluminat suflate cu aur, în tonuri calde ca mierea sau culoarea șampanie (bej deschis, cu o ușoară atingere de galben), pot adăuga un contrast cald la asprimea unei băi cu gresie. Nu te limita la un singur finisaj metalic- combinațiile de metale vor fi, de asemenea, populare.

10. Faianța geometrică
Pardoseala și pereții acoperiți de modele geometrice au existat dintotdeauna dar în anul 2023 vor reveni în atenția designerilor.
De asemenea, acestea vin în multe forme, culori, materiale și finisaje și sunt o alegere funcțională și ușor de întreținut.

11. Aplice minimaliste
Minimalismul complet este demodat. Cu toate acestea, estetica minimalistă are încă influență în designul interior. Asta se va simți în tendințele pentru baie din acest an, sub forma unor aplice de perete subțiri, care vor decora și lumina băile mari sau mici. În plus sunt deosebit de accesibile din punct de vedere al prețului.

12. Forme drepte și simple
Viitorul este axat pe simplitate. Un design de baie, în mâinile unor designeri inovatori, care se folosesc de linii curate și forme simple, integrat într-un spațiu principal, cum este un dormitor mare, în stil contemporan, poate ridica întregul spațiu. Cu linii elegante, accentul se mută pe ceea ce este important și anume noutatea.

13. Suprafețe lucioase
În cazul camerelor mici, trebuie creată iluzia de spațiu. Încorporarea suprafețelor din oglindă netedă, vor mării vizual dimensiunea camerei. O oglindă grandioasă care ocupă întregul perete din spatele bazinului e o idee bună. Tendințele în materie de gresie pentru baie din 2023 sunt importante deoarece plăcile metalice sau lucioase au, de asemenea, calități reflectorizante.

14. Cabine de duș din sticlă fără rame
Un simplu panou de sticlă sau două, fără cadru, creează o senzație de spațialitate. Ca un bonus, prin peretele de sticla al dușului, se va vedea gresia și faianța de pe podeaua și pereții din camera ta de baie.

15. Mai mult decât o simplă chiuvetă
Spațiile mici pot fi elegante și pline de personalitate cu ajutorul unei chiuvete de sine stătătoare. Cu siguranță vom vedea mai multă varietate ca oricând, în ceea ce privește chiuvetele.
Acest lucru aduce cu sine multe posibilități și permite, de asemenea, ca spațiile de mici dimensiuni să aibă stil. 

16. Baterie lavoar tip cascadă
Un robinet tip cascadă aduce ce e mai bun din două lumi. Pe de o parte, imită revărsarea liniștitoare a  unei cascade. Iar pe de altă parte, combină apa caldă și rece, ceea ce înseamnă că e nevoie de o singură manetă. Este o tendință frumoasă și elegantă de economisire a spațiului, care este aici pentru a rămâne. 

17. Elemente plușate
Nimic nu adaugă un aer de lux și confort unui spațiu ca un element plușat. Renunță la vechiul covoraș de baie simplu și optează în schimb pentru un covor de calitate. Există multe idei de design de luat în considerare, cum sunt stilurile geometrice sau orientale.

18. Instalații de inspirație industrială și țevi expuse
Nu ascunde sau minimaliza prezența țevilor din baie, deoarece tendințele pentru băi din 2023 au un stil industrial, inspirație steampunk (șablon decorativ, cu o împletire de roți dințate). Combinații de accente metalice calde, precum cele menționate anterior sau elemente de culoare negru antracit pentru un aspect alternativ. În ambele cazuri, rezultatele ar trebui să fie uimitoare.

19. Inspirație Retro
Dragostea pentru vintage este o tendință puternică în anul 2023.
Farmecul nostalgic într-un spațiu nou, cum ar fi o oglindă ornamentată, corpuri de iluminat din alamă și un dulap clasic pot fi, de asemenea, interesante din punct de vedere vizual și fac ca interioarele să prindă viață.

20. O doză generoasă de artă
Arta, fie că este evidentă sau subtilă, apare din ce în ce mai mult în interioare. De la operele de artă, la mobilier sau feroneria artizanală, cele mai fine detalii sunt amplificate. În băi, arta este întotdeauna binevenită, la fel și gresia și faianța realizate manual și meșteșugurile deosebite. 

21. Tendințe nemuritoare pentru baie
Plantele verzi rămân favorite pentru totdeauna și câștigă popularitate în fiecare an. Mai exact, plantele care înfloresc într-un mediu umed, aproape tropical, ocupă un loc central. Nu orice floare sau lăstar este de ajuns. Există, de asemenea, palmieri Majesty, plante aeriene, orhidee Paphiopedilum sau chiar bonsai.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 6.500 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 2.664 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 163.028 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video