novapex

 

Finalul perioadei de inscrieri la competitia jumpthegap®

jumpthegap
vizualizari

jumpthegap® provoacă tinerele talente să planuiască design-ul viitorului luând în considerare cum va arăta planeta în 2030

  • Pe 27 martie se încheie perioada de înregistrare pentru competiția internațională de design Roca, jumpthegap®; aflată la cea de-a opta ediție, competiția caută concepte inovatoare și sustenabile pentru spațiul băii viitorului 
  • jumpthegap® se aliniază la Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale Națiunilor Unite, care stabilesc direcția de sustenabilitate până în 2030
  • Competiția, cu peste 20,600 participanți din 134 de țări în cele șapte ediții, și-a consolidat reputația ca un punct de referință pentru design-ul global

Cea de-a opta ediție a Competiției Internaționale de Design Roca jumpthegap®  este în derulare, cu un angajament ferm pentru planeta Pământ. Cu scopul de a oferi o platformă unde studenții internaționali și profesioniștii din arhitectură și design cu vârsta până în 40 de ani își pot demonstra talentul furnizând soluții conceptuale inovatoare și sustenabile pentru spațiul băii viitorului, competiția s-a poziționat în timp ca unul dintre cele mai importante evenimente internaționale de design.  

Internațion Competiției ale de Design Roca

Participanții la concurs pot alege între trei premii: categoria profesionistă, pentru arhitecți și designeri cu vârsta de până în 40 de ani, cu un premiu în bani de 10.000€; categoria studenți, pentru studenți sub 30 de ani, cu un premiu în valoare de 10.000 euro și Premiul Special We Are Water Foundation, în valoare de 6.000€. Perioada de înregistrare este deschisă pe www.jumpthegap.net până pe 27 martie

A privi spre viitorul designului înseamnă în mod necesar și a lua în calcul contextul în care ne vom afla peste câțiva ani și solutiile pe care le putem da acum pentru a avea maximum de grijă de planeta noastră. jumpthegap® le propune tinerilor designeri și arhitecți să se gândească la viitorul designului și să ofere soluții sustenabile, luând în calcul Obiectivele de Dezvoltare Durabilă adoptate de Națiunile Unite, cu scopul de a reduce amprenta umană asupra planetei. Acordând o atenție specială obiectivelor legate de schimbările climatice și protecția mediului înconjurător, jumpthegap® se ocupă în special de obiectivele legate de spațiul băii, cum ar fi:

  • Jumătate din populația lumii, 3,5 trilioane de persoane, trăiesc în orașe; în 2030, se preconizează că această cifră va atinge 5 trilioane.
  • Până în anul 2050, populația globului va atinge 9,6 trilioane de oameni și va avea nevoie de aproape trei planete pentru a furniza toate resursele naturale necesare și pentru a menține stilul de viață din prezent. 
  • Mai puțin de 3% din apa de pe glob este potabilă, dintre care 2,5% sunt înghețate în Antarctica, regiunea arctică și ghețari. Omenirea depinde astfel de 0,5% pentru toate nevoile de apă potabilă.  

De la prima ediție în 2004, jumpthegap® a beneficiat de colaborarea cu BCD Barcelona Centre de Disseny. De asemenea, încă de la începuturile sale, juriul jumpthegap® s-a evidențiat prin relevanța membrilor săi, profesioniști renumiți în lumea arhitecturii și a design-ului. La cea de-a opta ediție, președintele juriului este apreciatul arhitect brazilian Ruy Ohtake.

Despre jumpthegap® 
jumpthegap®  este o competiție internațională de design bianuală, inițiată de Roca. De la prima ediție în 2004, a beneficiat de colaborarea BCD Barcelona Centre de Disseny. Principalul său obiectiv este de a oferi o platformă unde studenții internaționali și profesioniștii din arhitectură și design cu vârsta până în 40 de ani, își pot demonstra talentul furnizând soluții conceptuale inovatoare și sustenabile pentru spațiul băii viitorului. Competiția, care se află la a opta ediție, are un juriu internațional de cel mai înalt nivel, format din profesioniști ai lumii design-ului și al arhitecturii.  
www.jumpthegap.net 

Despre Roca

Roca este o companie dedicată proiectării, producției și comercializării de obiecte sanitare,  mobilier de baie, gresie și faianță din ceramică ce pot fi utilizate în arhitectură, construcții și în designul de interior. Originile companiei datează din 1917, când familia Roca a început construcția primei fabrici din Gavà (Barcelona). La mai mult de 100 de ani de la lansare, compania are 23.600 de angajaţi și 78 de fabrici, fiind prezentă în peste 170 de țări de pe cinci continente.
www.roca.com
 

Adauga Comentarii

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu un vizitator uman și pentru a preveni postarea automată de spam.

Opinii

Carlos Velázquez, Marketing Director Roca

Credem ca ‘Smart’ poate fi cu adevărat inteligent, doar dacă îmbunătățește viețile oamenilor.

Carlos Velázquez, Marketing Director Roca

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Vom continua să dezvoltăm capacitatea de producție astfel încât să atingem obiectivul ambțios de a fi în primii trei producători de boilere electrice în Europa în următorii 3 ani.

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Horia Voicu, director AFRISO-EURO-INDEX SRL

Cu siguranţă inteligenţa artificială va reprezenta viitorul şi în domeniul aparatelor de măsură şi control.

Horia Voicu, director AFRISO Romania

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

"Scopul și provocarea majoră pe care am avut-o în 2018 a fost informarea corectă și educarea clienților, deoarece în România încă se fac multe improvizații în acest domeniu. Vrem să continuăm să specializăm meseriași în acest domeniu."

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

Top Categorii

Apa
Campanii
Climatizare
Electrice
Energie regenerabila
Evenimente
Termice
Tehnologie
Pompe
Sanitare

 

ROFMEX 2019