Încep înscrierile la cea de-a cincea ediție a Festivalului de Film We Art Water

203 vizualizari
We Art Water
Distribuie pe

Încep înscrierile la cea de-a cincea ediție a Festivalului de Film We Art Water, competiție internațională de scurtmetraje cu tema “criza climatică globală”

  • Festivalul We Art Water are premii în valoare totală de 10.000 euro
  • Înscrierile se pot face până pe 3 aprilie 2020
  • Artiști din România se pot înscrie în competiție

Fundația We Are Water a prezentat de curând cea de-a cincea ediție a Festivalului de Film We Art Water, în cadrul Festivalului Internațional de Film de la San Sebastian, Spania. Festivalul We Art Water este un eveniment internațional, care recunoaște și recompensează talentul artiștilor sensibili la consumul de apă și criza climatică globală. Principalul obiectiv al festivalului este de a atrage atenția și a oferi vizibilitate acestor probleme globale, prin intermediul unor materiale audiovideo.

Cea de-a cincea ediție We Art Water

Artiști din întreaga lume sunt invitați să înscrie materiale într-una din cele trei categorii ale competiției: micro-documentar, micro-ficțiune, micro-animație. Toate scurtmetrajele trebuie să aibă o temă legată de criza climatică, apă și sustenabilitate, legându-le de problema globală a apei, a salubrizării și a igienei, a poluării, agriculturii, bolilor, alimentației etc. 

Materialele trebuie să aibă o durată între unul și trei minute și pot fi înscrise între 3 octombrie 2019 și 3 aprilie 2020, direct pe website-ul competiției.Toate cerințele tehnice ale materialelor sunt disponibile aici.

Finaliștii aleși de un juriu format din personalități ale cinematografiei spaniole și ale instituțiilor internaționale care luptă pentru un mediu înconjurător mai bun, vor fi anunțați pe 4 mai 2020 și vor putea fi votați de publicul larg până pe 1 iunie 2020. 

Câștigătorii vor fi premiați în luna iunie, în cadrul unei ceremonii care se va desfășura la Roca Gallery din Madrid. Valoarea premiilor la cele trei categorii este de 9,000 euro, la care se adaugă un premiu al publicului, de 1,000 euro. 
Ediția anterioară a festivalului a fost un mare succes, cu un număr record de înscrieri care au confirmat astfel importanța competiției în diseminarea mesajelor legate de problema globală a consumului de apă și a salubrității. 

De ce organizează Fundația acest Festival?

Conform datelor Națiunilor Unite:

  • 2,1 miliarde de oameni nu au acces la servicii de apă potabilă sigure
  • 2,4 miliarde de oameni nu au acces la servicii de bază de salubritate
  • 263 milioane de oameni merg mai mult de 30 de minute la distanță de casă, pentru a aduce apă 
  • 361,000 de copii până în cinci ani mor în fiecare an de diaree
  • 152 de milioane de copii folosesc apă de suprafață nefiltrată, din lacuri, râuri sau iazuri.

În fiecare an, Fundația contribuie la creșterea gradului de conștientizare asupra acestor probleme, prin intermediul Festivalului We Art Water. 

Despre Fundația We Are Water
Fundația We Are Water are în vedere două obiective cheie. Primul este acela de a crește gradul de conștientizare și de a încuraja dezbaterile publicului și organizațiilor cu privire la necesitatea de a crea o nouă cultură a apei, pentru a permite dezvoltarea echitabilă și gestionarea durabilă a resurselor de apă ale lumii. Al doilea obiectiv este acela de a întreprinde o serie de acțiuni pentru a contracara efectele negative ale lipsei resurselor de apă adecvate. Domeniile de activitate ale fundației includ implicarea în infrastructură, educație, sănătate și cercetare, concentrate în zonele cele mai defavorizate din lume.

Până în prezent, Fundația a desfășurat 30 de proiecte în 18 țări, ajutând peste 430 000 de persoane. Printre țările în care Fundația operează se numără Ecuador, India, Brazilia, Maroc, Columbia, Guineea Bissau, Nepal, Bangladesh, Republica Democrată Congo, Ciad sau Filipine, în colaborare cu organizații internaționale de renume, precum Educo, Fundacion Vicente Ferrer, Intermón Oxfam, Unicef, Fundacion Mujeres por Africa, Fundacion Pies Descalzos sau World Vision International.
www.wearewater.org

Despre Roca
Roca este o companie dedicată proiectării, producției și comercializării de obiecte sanitare, mobilier de baie, gresie și faianță din ceramică ce pot fi utilizate în arhitectură, construcții și în designul de interior. Originile companiei datează din 1917, când familia Roca a început construcția primei fabrici din Gava (Barcelona). La 100 de ani de la întemeiere, compania are 22.600 de angajaţi și 78 de fabrici, fiind prezentă în peste 170 de țări de pe cinci continente.
www.roca.com
www.ro.roca.com
 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 0 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 176 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 0 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 176 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video