O viziune rezultata din combinatia apei si luminii: Axor WaterDream de la Nendo

51 vizualizari
Axor
Distribuie pe

Aflati in cautare de viziuni alternative pentru salile de baie ca spatiu de locuit, Axor (designer brand al Hansgrohe) a colaborat cu designeri de renume international. Recent, au fost dezvaluite doua noi instalatii realizate in colaborare cu 2 firme de design renumite, Front si Nendo.

Proiectul Axor WaterDream creat de Nendo imbina artistic doua obiecte de uz casnic comune, reinterpretand modul in care acestea sunt de obicei percepute: „Scopul meu a fost imbinarea a ceea ce este cel mai arhetipal la spatiul de locuit - iluminatul, cu apa, astfel incat sa confere o dimensiune senzuala imbunatatita, nemaiintalnita pana acum la designul unui dus. Rezultatul nu este doar un dus sau o simpla lampa, ci un hibrid – un truc magic cu lumina si apa, disponibil zi de zi”, explica designerul Oki Sato.

Rugat sa isi descrie instalatia, Oki Sato a accentuat legatura speciala pe care a reusit sa o surprinda: “M-am gandit ca apa nu exista fara lumina. Imaginati-va un rau sau un lac: noaptea dispare in intuneric pentru ca absoarbe toata lumina. Insa in timpul zilei, avem lumina soarelui care creeaza acele efecte stralucitoare pe suprafata apei. Aceasta (lumina) creeaza adancime, culori, devenind un aspect emotional. Astfel ca am incercat sa creez un obiect care imbina lumina si apa intr-o singura piesa".

Philippe Grohe – Director al marcii Axor – a animat subtil evenimentul de prezentare al produsului, invitandu-l pe designer sa ia loc sub o astfel de lampa-dus. Cu Oki Sato citind, o alta viziune a fost adusa la viata: “Imbinarea naturala a luminii si apei este eliberata de constrangeri spatiale: ceea ce se petrece in mod traditional in doua incaperi – a citi la o lampa in living-room si a face un dus in baie – pot fi acum experimentate fara constrangeri spatiale sau delimitari”, explica dl. Philippe Grohe.

La finele prezentarii produsului, Philippe Grohe a decis in mod spontan sa se alature lui Oki Sato, in semn de solidaritate.

Foto: Philippe Grohe – Director al marcii Axor si Oki Sato, designer Nendo

Asteptam sa vedem si noutatea de la compania Front.
sursa: Freshome


A Vision of Water and Light Combined: Axor Waterdream Installation by Nendo
In the search for alternative visions of bathroom as a living space, Axor (the designer brand of Hansgrohe) collaborated with internationally renowned designers, such as Phoenix Design, Jean-Marie Massaud, Patricia Urquiola and the Bouroullec brothers. Freshome recently attended the unveiling of two new installations completed together with Front and Nendo, that will now add up to this impressive line of works.
The Axor WaterDream project created by Nendo artfully brings together two common household objects, reinterpreting the way they are usually perceived: “My aim was to combine what is most archetypal about the living space, the lighting, with water, so as to give the shower an enhanced sensuous dimension in a way we have not yet seen before. The result is something that is not just a shower, nor just a lamp, but a hybrid – a magic trick with light and water that is available day after day”, explains designer Oki Sato.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Reea Agency

Video