novapex

 

Concentrarea pe EPLAN Project

EPLAN Project
vizualizari

Ce înseamnă transformarea digitală în inginerie și ce rol joacă EPLAN Project în aceasta? Unul decisiv, deoarece digitalizarea nu este relevantă numai pentru procesele administrative sau comerciale ale unei companii. Aceasta afectează, de fapt, întregul proces de dezvoltare al produselor. Avantajele practice sunt clare: Utilizatorii pot folosi serviciile platformei Eplan, profitând, în același timp, de valoarea adăugată a serviciilor bazate pe cloud.

Foto: Platforma Eplan permite ca datele create în aplicațiile utilizate să fie transferate în cloud printr-un simplu click de mouse.

Obiectivul central al digitalizării este optimizarea proceselor, care duce la sporirea eficienței și, prin urmare, la creșterea disponibilității mașinilor și sistemelor. Dezvoltarea continuă a platformei Eplan sprijină acest proces. Faza de proiectare se concentrează pe echivalentul digital al unui cabinet de control. Baza în acest sens constă în datele 3D de înaltă calitate care reprezintă carcasa și accesoriile furnizate împreună cu componentele, la care se adaugă informațiile de cablare relevante pentru proiect. Datele pot fi exportate fără perturbări ținând de suportul de stocare și pot fi utilizate în alte subprocese, cum ar fi cele de fabricație, dar și cele de cablare. Proiectarea interdisciplinară oferă, de asemenea, un potențial semnificativ de optimizare. Acest lucru face posibilă stocarea informațiilor într-o locație centrală - respectiv, în EPLAN Project, acest proces incluzând salvarea datelor parametrilor senzorilor inteligenți și utilizarea acestora în procesele din aval.

AML ca format de transfer

Interfețele deschise, standardizate, cum ar fi, de exemplu, AutomationML (AML), pun aceste date la dispoziția oricărui utilizator, fără a necesita formate sau structuri de date specifice aplicațiilor. De exemplu, utilizatorii ar putea fi mașini de prelucrare a dulapurilor de comandă ori de procesare a cablurilor, sau angajați care execută cablarea cu ajutorul tehnologiei digitale. În faza operațională, obiectivul este de a maximiza disponibilitatea sistemului și de a minimiza timpii de avarie în cazul defecțiunilor de sistem. Codurile QR de pe componentele instalate contribuie la identificarea acestora în sistem și la accesarea atributelor acestora - inclusiv a numerelor de catalog și a datelor tehnice pentru comandarea pieselor de schimb - din orice zonă a sistemelor și în orice moment, prin intermediul unei tablete sau al unui smartphone.

Posibilitățile de colaborare sunt integrate

În mod ideal, Eplan ePulse permite desfășurarea acestor scenarii. Dacă datele proiectului menționat mai sus sunt salvate acolo, nimic nu împiedică accesarea acestora în orice moment și din orice loc. Platforma Eplan folosește această abordare inovatoare, oferind utilizatorilor posibilitatea de a transfera în cloud datele generate în aplicațiile utilizate, printr-un simplu clic de mouse. EPLAN Project poate fi partajat în Eplan eView cu partenerii necesari pentru colaborare. Companiile se conectează în rețea la clienții și furnizorii lor, ceea ce face ca schimbul de date să fie pe cât de ușor, pe atât de sigur. Proiectul reprezintă, prin urmare, modelul digital central al unei soluții de automatizare construite cu ajutorul a diverse aplicații, precum Eplan Electric P8, Eplan Pro Panel sau Eplan Fluid, acest model fiind disponibil ca sursă unică de informații. Practic, acesta furnizează datele necesare pentru toate procesele din aval.

Avantaje și beneficii

Utilizatorii pot profita de avantajele platformei Eplan, cu eficiență deja demonstrată, beneficiind în același timp de valoarea adăugată a serviciilor bazate pe cloud, precum Eplan eView și Eplan Cogineer.

Aflați mai multe la adresa: www.eplan.de

_____________________
Eplan Software & Service

EPLAN Software & Service este unul din cei mai importanți furnizori de servicii la nivel mondial în domeniul dezvoltării soluțiilor CAx, de configurație și mecatronice și oferă companiilor consultanță privind modurile în care își pot optimiza procesele de inginerie. Atât interfețele standard, cât și cele personalizate cu sistemele ERP și PLM/PDM asigură uniformitatea datelor în cadrul dezvoltării produselor, procesării comenzilor și fabricației. Printre factorii care asigură reușita în inginerie se numără concentrarea consecventă pe clienți, asistența la nivel global, dezvoltarea inovatoare și expertiza în interfețe. În calitate de furnizor global, EPLAN deservește peste 45.000 de clienți din toată lumea, cu peste 120.000 de instalări, prin calitatea excepțională a produselor și maximizarea eficienței.

Compania EPLAN a fost fondată în 1984 și face parte din Friedhelm Loh Group, condus de proprietar. Friedhelm Loh Group activează în toată lumea cu 18 unități de producție și 78 de filiale internaționale. În total, grupul are peste 11.500 de angajați și a avut venituri de circa 2,2 miliarde € în 2015. Pentru a opta oară succesiv, această companie familială a câștigat premiul «Cel mai bun angajator din Germania» în 2016. În plus, Friedhelm Loh Group a fost recunoscut drept «Cel mai bun formator profesional», conform unui studiu desfășurat de Deutschland Test și Focus Money.

Aflați mai multe la www.eplan.de și www.friedhelm-loh-group.com.
 

Eplan Software & Service GmbH Sediu permanent România
Str. Ana Aslan Nr.40 ,Etaj I
400528 Cluj-Napoca
Romania
Ceclan Raluca
Phone : +40 264 438 723
Fax : +40 264 438 724
ceclan.r@eplan.ro

Adauga Comentarii

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu un vizitator uman și pentru a preveni postarea automată de spam.

Opinii

Carlos Velázquez, Marketing Director Roca

Credem ca ‘Smart’ poate fi cu adevărat inteligent, doar dacă îmbunătățește viețile oamenilor.

Carlos Velázquez, Marketing Director Roca

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Vom continua să dezvoltăm capacitatea de producție astfel încât să atingem obiectivul ambțios de a fi în primii trei producători de boilere electrice în Europa în următorii 3 ani.

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Horia Voicu, director AFRISO-EURO-INDEX SRL

Cu siguranţă inteligenţa artificială va reprezenta viitorul şi în domeniul aparatelor de măsură şi control.

Horia Voicu, director AFRISO Romania

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

"Scopul și provocarea majoră pe care am avut-o în 2018 a fost informarea corectă și educarea clienților, deoarece în România încă se fac multe improvizații în acest domeniu. Vrem să continuăm să specializăm meseriași în acest domeniu."

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

Top Categorii

Apa
Campanii
Climatizare
Electrice
Energie regenerabila
Evenimente
Termice
Tehnologie
Pompe
Sanitare

 

ROFMEX 2019