Dezinfectarea fără substanțe chimice: O inovație de la Best Water Technology

229 vizualizari
Dezinfectarea fără substanțe chimice
Distribuie pe

Best Water Technology (BWT) din Franța, specializată în tratarea apei a lansat o nouă soluție de dezinfectare a apei, care elimină nevoia de substanțe chimice și reduce produsele nocive din deșeurile de producție.
Un sistem puternic de gestionare a deșeurilor este crucial. Acesta este într-adevăr un instrument de nivel înalt pentru controlul impactului unei activități asupra mediului. 

Utilizarea substanțelor chimice pentru eliminarea deșeurilor nu este lipsită de efecte asupra mediului, iar cei din industriile avizate iau din ce în ce mai mult în considerare acest risc. Acesta este motivul pentru care apar noi soluții fără chimicale.

BWT ECO-UV constă în două tehnologii care au fost reunite pentru a îmbunătăți calitatea apei fără a utiliza substanțe chimice.

Această soluție presupune utilizarea lămpilor UV și a peroxidului de hidrogen. 

Lampa UV are o lungime de undă 253,7 nanometri și este utilizată pentru dezinfectarea bacteriilor, virușilor, mucegaiurilor, algelor și a altor microorganisme, care se înmulțesc și cresc apa. Tehnologia de sterilizare UV distruge ADN-ul microorganismelor, ceea ce îi distruge sau îi face incapabili să crească în continuare. Tehnologia de sterilizare UV poate fi utilizată pentru dezinfecția apei potabile, dezinfecția apei de proces, dezinfecția apelor uzate și dezinfectarea suprafețelor.

H₂O₂ oferă avantajul major că se degradează doar în apă și oxigen - oxidează materia organică, dar nu generează subproduse, așa cum fac clorul sau bromul.
Așadar, atunci când folosim împreună UV și peroxidul de hidrogen, avem o metodă foarte eficientă și sigură de dezinfecție, fără subproduse care ar putea fi dăunătoare pentru mediu.

O gamă largă de industrii, inclusiv industria alimentară și a băuturilor
subsidiară a grupului Best Water Technology, BWT France oferă o gamă completă de soluții în domeniul tratării apei, inclusiv echipamente, produse chimice și servicii.

Aceasta se adresează în mare măsură segmentelor de piață domestice, industriale și comerciale, oferind un portofoliu larg de tehnologii.

BWT ECO-UV este potrivit pentru orice industrie în care dezinfectarea apei face parte din procesul de fabricație, în special în domeniul alimentar și al băuturilor.

În Europa există deja o reglementare strictă privind utilizarea biocidelor și vor crește constrângerile ce privesc calitatea apelor uzate.

Scopul este de a dezinfecta apa în mod eficient, fără a fi nevoie de substanțe chimice nocive care sunt apoi eliberate în mediu prin intermediul apelor reziduale după procesare.

Un feedback foarte bun din partea clienților din industria alimentară și a băuturilor, există, în special a celor care au stații de răcire, care prezintă un risc uriaș de evoluție bacteriologică, în special bacteria legionella. Alți mari utilizatori ar putea fi sectorul energetic, industria auto și producătorii de bunuri - oricine dorește să reducă impactul deșeurilor sale asupra mediului.

Câteva exemple  de aplicabilitate a lămpilor UV:

Alimente și băuturi- Sistemul UV poate contribui la obținerea unei calități ridicate a apei, conform specificațiilor stabilite de autoritatea națională A.N.S.V.S.A.

Bio-farmaceutice- Apa utilizată în produsele farmaceutice și de îngrijire a sănătății și pentru curățare trebuie să fie lipsită de substanțe chimice precum clor, ozon și agenți patogeni. Majoritatea companiilor farmaceutice depind de sistemele UV pentru dezinfectarea apei. 

Cosmetice- Apa lipsită de microorganisme și toxine asigură calitatea și îmbunătățește durata de valabilitate a produselor cosmetice. Sterilizarea UV este alegerea preferată pentru industria cosmetică din întreaga lume.

Apa potabilă centralizată- Un sistem UV de sterilizare a apei potabile este o soluție ușoară și eficientă pentru a asigura apa pură în fiecare robinet al casei sau de la birou.
Sterilizarea și refolosirea apelor reziduale- Pentru a combate problemele legate de lipsa apei și de creșterea costului apei proaspete, dezinfectarea UV poate ajuta prin tratarea apelor uzate în stadiul terțiar. Sistemele UV special concepute pentru apele uzate pot astfel dezinfecta apele uzate, astfel încât apa să poată fi refolosită în scopuri secundare, precum spălarea și grădinăritul.

Piscine- În mod tradițional, clorul a fost utilizat pentru a asigura apa curată în piscine. Cu toate acestea, se știe din ce în ce mai mult că, o dată cu dezinfecția chimică, substanța chimică reacționează cu multe alte materii organice pentru a forma sute de substanțe chimice noi care sunt dăunătoare. În timp ce UV este recunoscut ca un mod sigur și rentabil de dezinfectare a piscinelor.

Aplicații industriale ale sistemului de dezinfecție UV

Sistemul de sterilizare cu ultraviolete nu este doar o lampă în interiorul unei țevi. Reactorul UV trebuie să fie proiectat pentru a se asigura că toți microbii primesc suficientă expunere la lumina UV. Pe baza proprietăților hidraulice ale apei, reactorul trebuie optimizat pentru a ghida fluxul într-un mod astfel încât să maximizeze timpul de ședere și să stimuleze turbulența. Sistemele industriale bine proiectate de sterilizare a apei UV, produc în mod constant rezultate excepționale în aplicațiile industriale de sterilizare a apei. 

Eficiență de 99%

BWT ECO-UV este ușor de instalat și se bazează pe un proces simplu.
Lămpile UV sunt pornite și dezinfectează apa pe măsură ce trece prin ea, apoi, din când în când, se injectează H₂O₂ pentru a vaccina sistemul. Este foarte sigur și eficient și este ușor de utilizat. De asemenea, necesită o întreținere minimă.
Atunci când este utilizat corect, cu un pretratament eficient și o bună monitorizare, procesul oferă o eficiență de 99%. Acesta este nivelul cerut de orice proces de dezinfecție.

ECO UV este foarte eficient, însă, dacă se începe cu o calitate foarte proastă a apei, apoi  o proastă întreținere și urmărire a instalației, va fi mai puțin eficient. Acesta este motivul pentru care se oferă clienților pretratarea, urmărirea și întreținerea.
Planul acum este de a începe testarea instalațiilor mult mai mari, cele care au de-a face cu volume de apă mai mari de 50 cmc.

Compania analizează, de asemenea, crearea și utilizarea de substanțe biochimice din plante vii și tehnologia electrolizei. În același timp, se dorește schimbarea mentalității oamenilor în ceea ce privește tratarea apei, încurajând procese și produse mult mai respectuoase pentru mediu.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 1.887 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 5.110 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 25.210 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video