Dyson construiește o fabrică de baterii de ultimă generaţie în Singapore

65 vizualizari
fabrica baterii Dyson
Distribuie pe

Noua unitate Dyson din Tuas, care se va întinde pe o suprafață echivalentă cu 53 de terenuri de baschet, va fi funcțională începând cu 2025, pe măsură ce Dyson intensifică dezvoltarea de software, inteligență artificială și produse la nivel global.

Compania globală de tehnologie Dyson a anunțat miercuri, 3 mai, că va lansa o nouă fabrică în Singapore pentru a produce baterii de ultimă generație pentru produse noi. Dyson produce propriile baterii de mai bine de un deceniu, în încercarea de a lansa baterii mai mici, mai ușoare, mai durabile și mai dense din punct de vedere energetic.

 „Ne concentrăm pe dezvoltarea unor produse Dyson complet noi și inovatoare, folosind tehnologii științifice de ultimă generație. Extinderea producției noastre avansate din Singapore va permite Dyson să aducă pe piață o tehnologie de baterii complet nouă. Inginerii și oamenii de știință foarte calificați din Singapore, precum și guvernul care sprijină producția în cadrul Industriei 4.0, fac din această țară locul perfect pentru o companie de înaltă tehnologie precum Dyson”, a declarat directorul executiv al Dyson, Roland Krueger, într-un comunicat.

Fabrica face parte din planul de investiții pe cinci ani al Dyson de 2,75 miliarde de lire sterline (4,6 miliarde de dolari) în tehnologiile viitorului.

Singapore, locul unde se află sediul central global al companiei Dyson, a fost ales ca sediu pentru prima fabrică de baterii cu o nouă tehnologie proprie. Clădirea va fi finalizată în acest an şi va deveni complet operaţională până în 2025, producând elemente de baterii Dyson cu tehnologie proprie pentru produsele Dyson nou dezvoltate.

Este cea mai importantă investiţie în producţie avansată din istoria Dyson şi are o suprafaţă egală cu 53 de terenuri de baschet. Noua fabrică de ultimă generaţie a Dyson este situată în Tuas, în vestul oraşului Singapore.

Dyson a iniţiat programul său intern de producţie de baterii în urmă cu mai bine de zece ani, pentru a crea baterii mai mici, mai uşoare, mai durabile şi mai dense din punct de vedere energetic. Echipele de cercetare au lucrat la nivel global la o baterie cu o nouă tehnologie proprie, care utilizează materiale şi procese noi şi este asamblată într-un mediu digital şi inteligent.

Un nou centru tehnologic din Filipine, reprezentând o investiţie de 166 de milioane de lire sterline, ce se va întinde pe o suprafaţă egală cu 92 de terenuri de baschet şi va reuni sub acelaşi sediu capacităţile de cercetare, dezvoltare şi producţie avansată de motoare ale Dyson.

Noul campus din Sto. Tomas, Batangas, este considerat a fi una dintre cele mai mari investiţii şi unul dintre cele mai avansate centre de producţie tehnologică din ţară şi subliniază importanţa în creştere a statului Filipine în obiectivele globale ale Dyson. Ca parte a investiţiei, Dyson îşi propune să angajeze iniţial încă 400 de ingineri şi peste 50 de ingineri absolvenţi care se vor alătura echipei în cursul acestui an. Printre altele, echipele de cercetare şi dezvoltare din Filipine se vor axa pe software, inteligenţă artificială, robotică, dinamica fluidelor şi hardware electronic. Programat să fie operaţional în prima jumătate a anului 2024, campusul va merge pe urmele celorlalte spaţii inovatoare ale Dyson la nivel global, care pun accentul pe bunăstarea echipei Dyson. 

Dyson a dezvăluit și planurile pentru o investiţie de 100 de milioane de lire sterline într-un nou centru tehnologic important în Bristol, Marea Britanie, care va găzdui sute de ingineri de software şi inteligenţă artificială care vor lucra la o gamă de produse a cărei dezvoltare se va întinde pe o perioadă de 10 ani, precum şi echipele comerciale şi de comerţ electronic ale companiei tehnologice globale pentru Marea Britanie şi Irlanda.

"Avem obiective ambiţioase şi vom angaja un număr tot mai mare de ingineri de software, inteligenţă artificială şi conectivitate, ca parte a unei echipe globale în creştere. Noul centru tehnologic Dyson din Bristol va fi un centru vital care va contribui la viitorul conectat al Dyson", afirma Jake Dyson, inginer-şef al Dyson.

Cele trei investiţii majore reflectă amploarea ambiţiilor internaţionale ale Dyson, bazându-se pe cele mai bune talente în inginerie pe care le poate oferi lumea.

"Software-ul, conectivitatea, inteligenţa artificială şi noile baterii tehnologice brevetate vor alimenta următoarea generaţie de tehnologie Dyson. La fel ca investiţiile noastre pe termen lung în tehnologia de vârf a motoarelor electrice digitale, tehnologia de ultimă generaţie a bateriilor Dyson va duce la o schimbare majoră în ceea ce priveşte performanţa şi durabilitatea aparatelor Dyson" afirmă James Dyson, Fondator Dyson.

Foto: An artist's impression of Dyson's new high-tech plant in Tuas, Singapore. (PHOTO: Dyson)

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 1.911 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 1.008 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 690 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 13.059 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video