Eaton lansează soluția energetică pentru a permite sectorului industrial să contribuie la transformarea globală a energiei

127 vizualizari
Ciarán Forde, lider de segment, Centre de Date și IT EMEA în cadrul Eaton
Distribuie pe

Soluția le permite consumatorilor mari de energie să ajute la echilibrarea rețelei de distribuție și le permite operatorilor să mărească gradul de generare de energie regenerabilă

Eaton, compania de management al energiei, a lansat o soluție energetică cu răspuns pe bază de frecvență, denumită Energy Aware, care permite industriilor cu un consum mare de energie să ajute la stabilizarea rețelei de distribuție și să contribuie la creșterea cantității de energie regenerabilă. UPS-ul Eaton Energy Aware are la bază tehnologia Eaton privind energia electrică de rezervă. Prima aplicație comercială de acest fel este lansată în Irlanda și a fost testată cu succes în cadrul unei prezentări pilot la sediul global Eaton din Dublin, în cooperare cu Enel X, partenerul Eaton în managementul energiei globale. Acesta participă la programul de servicii pentru sistemele DS3 al furnizorului de energie EirGrid din Irlanda, care susţine integrarea regenerabilă prin gestionarea frecvenței rețelei de distribuție.

eaton energy aware

Eaton Energy Aware este destinat organizațiilor care utilizează cantități mari de electricitate, precum unitățile comerciale și industriale, centrele de date, fabricile și aeroporturile. Tehnologia Eaton este o soluție pe care o poate adopta sectorul industrial, pentru a-și crește contribuția la mișcarea de creare a unui viitor cu o amprentă redusă de carbon, prin participarea pe piața energiei. Aceasta este lansată într-un moment în care, la nivel politic, există dorința fără precedent, în cadrul sectorului industrial dar și în rândul publicului, de a gestiona criza climatică și de a descentraliza sectorul energetic.

„În calitate de indivizi și de reprezentanți ai sectorului industrial, suntem conștienți că avem obligația de a ne regândi rolul de consumatori de energie. Sectorul industrial depune în continuare eforturi pentru a obţine eficienţă crescută și a elimina carbonul din energia pe care o utilizăm. Această tehnologie schimbă situația și înseamnă, literalmente, că sectorul industrial poate să restituie ceea ce a primit”, a afirmat Ciarán Forde, lider de segment, Centre de Date și IT EMEA în cadrul Eaton. „Aceasta este inovația care pune gândirea tradițională sub semnul întrebării, transformă o mare infrastructură electrică într-o rețea care poate să contribuie la rețeaua de distribuție și nu doar să consume energie. Rolul principal al acestei infrastructuri nu se schimbă, dar, permițându-le organizațiilor să participe la serviciile sistemului DS3 din cadrul EirGrid, compensează costurile acestuia și le ajută să își îndeplinească obiectivele ecologice permițând folosirea energiei regenerabile.”

UPS-ul Eaton Energy Aware folosește tehnologia UPS-as-a-Reserve (UPS ca rezervă) (UPSaaR), aflată în stadiul de dezvoltare din 2016 și testată cu succes în Norvegia, Suedia și Regatul Unit. Soluția utilizează sursele de alimentare neîntreruptibile (UPS) de la Eaton pentru a le permite organizațiilor să susțină fără întreruperi stabilitatea rețelei de distribuție, alimentând totodată aplicații critice. Aceasta îi ajută pe furnizorii de energie să stabilizeze fluctuațiile de avarie în frecvența sistemului, care apar ca urmare a creșterii energiei regenerabile variabile. Eaton a depus eforturi pentru a aduce soluția pe piață, prin realizarea unui parteneriat cu Enel X, care permite organizațiilor să participe la serviciile sistemului DS3 de la EirGrid și să obțină profit din asta.

„Potențialul de transformare al sectorului energetic depinde de ecosistemul consumatorilor de energie proactivi, care înțeleg oportunitatea oferită de utilizarea diferită a energiei – într-un mod mai inteligent – decât cel în care o utilizează în acest moment”, a afirmat Peter Connolly, director de vânzări în cadrul Enel X din Irlanda. „Suntem bucuroși că am încheiat un parteneriat cu Eaton, pentru a le permite organizațiilor să își valorifice flexibilitatea operațională astfel încât să consolideze competitivitatea în afaceri, permițându-le totodată să devină cetățeni responsabili ai rețelei de distribuție.”

Sistemul de electricitate din Irlanda este pregătit pentru testarea și lansarea noii soluții, datorită combinaţiei sale de energii regenerabile, orientării progresive spre tehnologie și populația de mari consumatori de energie, inclusiv mulți dintre cei mai mari furnizori de centre de date din lume. Validarea conceptului Eaton cu Enel X și EirGrid la sediul din Dublin a demonstrat modul în care Energy Aware gestionează sarcinile critice și aplicațiile esențiale, reduce consumul de energie al Eaton și îmbunătățește stabilizarea rețelei de distribuție. Proiectele pilot au dovedit faptul că tehnologia oferă o rezervă de energie viabilă și cu acțiune rapidă pentru rețeaua de distribuție, menținând totodată funcția principală a UPS-ului de a securiza sarcinile electrice, eliminând și mai mult riscurile oricărei instabilități cauzate de utilizarea tot mai mare a energiei regenerabile la nivel de țară.

UPS-ul Eaton Energy Aware a fost pus în funcțiune în aprilie și susține deja rețeaua de distribuție din Irlanda, primele câștiguri urmând să fie recunoscute în octombrie 2019. Soluția este oferită cu noile UPS-uri de la Eaton sau ca upgrade pentru clienții existenți de UPS-uri Eaton.

Pentru a afla mai multe despre Eaton, vizitaţi www.eaton-electric.ro.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Reea Agency

Video