Gartner consideră că organizațiile ar trebui să folosească IT-ul pentru a-și asigura o creștere durabilă în vremuri turbulente

14 vizualizari
IT-ul pentru a-și asigura o creștere durabilă
Distribuie pe

Pe parcursul Gartner IT Symposium/Xpo 2022, eveniment ce se desfășoară la Barcelona în perioada 7-10 noiembrie, analiștii explorează modalitățile prin care IT-ul devine factorul diferențiator 

Pentru a stimula o creștere sustenabilă în vremuri economice turbulente și incerte, CIO și directorii IT ar trebui să utilizeze investiții în domeniul digital care oferă rezultate financiare și de performanță repetabile într-un mod eficient și responsabil, după cum arată Gartner. Acesta este ceea ce Gartner numește IT pentru creștere durabilă.
În timpul discursului de deschidere a Gartner IT Symposium/Xpo™, care se desfășoară la Barcelona începând de astăzi până joi, analiștii Gartner au declarat că CIO pot folosi componenta IT pentru o creștere durabilă concentrându-se pe trei strategii – metode revoluționare de lucru, investiții responsabile și securitate cibernetică rezilientă.
CIO și directorii IT trebui să revoluționeze modul de lucru, permițând angajaților să genereze performanțe durabile cu ajutorul tehnologiei. Organizațiile ar trebui să investească în mod responsabil pentru a oferi rezultate atât financiare, cât și sustenabile. Toate părțile interesate solicită produse care, ca o condiție de bază, nu dăunează afacerii și oferă un avantaj competitiv organizațiilor care pot demonstra că livrează în mod responsabil și durabil. În cele din urmă, ar trebui să implementați un sistem de securitate cibernetică rezilientă pentru a oferi o protecție durabilă care sprijină rezultatele afacerii fără a le constrânge.

Revoluționarea modului de lucru
„IT-ul are un rol mai important ca niciodată în recrutarea, reținerea, implicarea angajaților și performanța ridicată a tuturor angajaților companiei, nu doar a celor din IT. Cu toate acestea, un nou sondaj Gartner a constatat că doar 31% dintre angajați au spus că au tehnologia de care au nevoie,” a spus Mary Mesaglio, Managing VP la Gartner. „Acest lucru oferă o oportunitate extraordinară pentru CIO de a face diferența. Angajatorii care revoluționează modul de lucru și pun la dispoziția angajaților tehnologie avansată se vor afla pe lista angajatorilor preferați”, a explicat Mary Mesaglio.
Gartner a identificat trei factori facilitatori pe care CIO ar trebui să se concentreze pentru a ajuta organizația lor să devină un angajator preferat și pentru a crea performanță durabilă pentru companie:
    • Eliminați fricțiounile de la locul de muncă: Fricțiunile apar atunci când munca este inutil de grea. Cu cât o organizație are mai multe puncte de fricțiune, cu atât performanța și retenția angajaților sunt mai slabe. Îndepărtând fricțiunile și investind în competențe digitale, organizațiile pot crea o forță de muncă mai angajată, mai bine echipată pentru a susține performanța viitoare.
    • Investiți agresiv în creșterea AI: Pentru a crea performanță durabilă, organizațiile ar trebui să se concentreze pe impact și nu pe productivitate. Angajații au nevoie de instrumente și tehnologii care le cresc capacitatea de lucru și sporesc impactul muncii lor. Inteligența artificială poate crește impactul angajaților extinzându-și domeniul de adresabilitate, raza de acțiune și capacitățile. Forța de muncă a viitorului se bazează pe AI.
    • Experimentați cu cele foarte vizibile și foarte populare: Organizațiile care inovează în perioadele economice dificile rămân în fruntea ierarhiei. Tehnologia este noul epicentru al culturii corporative, iar un domeniu al inovației este cel legat de spațiile și experiențele digitale. De exemplu, un intravers este un birou virtual care încorporează tehnologii metaverse emergente pentru a aduce angajații împreună în întâlniri captivante pentru a colabora, a se conecta și a inova. Gartner preconizează că tehnologiile imersive pentru întâlniri nu vor atinge faza de platou în Gartner Hype Cycle pentru următorii 5-10 ani. Organizațiile care experimentează cu tehnologii poziționate la începutul curbei Hype Cycle vor atrage talente care doresc să rămână în fruntea grupului.

Investiții responsabile
„Investiția responsabilă este o strategie „doi pentru unul” pentru obținerea unei creșteri și a randamentelor durabile. Oferă atât rezultate financiare, cât și de sustenabilitate. Vorbind de sustenabilitate ne referim la impactul asupra mediului, cel social și de guvernanță”, spune Daniel Sanchez-Reina, VP Analyst la Gartner. „Investiția responsabilă contează pentru oamenii care sunt importanți pentru organizația dumneavoastră. Angajații au ocazia de a face diferența, clienții primesc soluții care se aliniază cu valorile lor, iar investitorii obțin o investiție mai atractivă”, a completat Daniel Sanchez-Reina.
Gartner a identificat trei factori facilitatori care vor crea atât o rentabilitate financiară, cât și una de sustenabilitate:
    • Infrastructură inteligentă conectată (ICI): ICI este ca un sistem de control al traficului aerian pentru porturi, poduri, drumuri și aeroporturi. ICI combină mesh fabric, AI, IoT, cloud, analitici și edge computing pentru a partaja date. Infrastructura era până acum o componentă pasivă, dar ICI o activează. Investiția în ICI este un multiplicator de forță, deoarece poate spori creșterea orașelor și organizațiilor și poate îmbunătăți viața cetățenilor.
    • Utilizarea achizițiilor autonome: Achizițiile autonome utilizează AI, învățarea automată (machine learning - ML) și procesarea limbajului natural (natural language processing - NLP) pentru a oferi organizațiilor acces la o gamă mult mai largă de furnizori. Aprovizionarea autonomă este un multiplicator de forță, deoarece poate crește eficiența și, în același timp, poate îmbunătăți sustenabilitatea furnizorilor.
    • Reducerea prin metode digitale a consumului de energie: CIO ar trebui să utilizeze cloud-ul, datele și analiticele pentru a stabili ceea ce se numește „sarcina de bază”. Sarcina de bază reprezintă informații despre cantitatea de energie consumată de organizație. Implementați un sistem de energie și optimizare (energy and optimisation system - EMOS) pentru a reduce consumul de energie, luând decizii proactive, bazate pe date, aproape în timp real. EMOS poate reduce consumul de energie de la 4% la 15%. Utilizați o microrețea combinată cu AI și ML pentru a reduce costurile cu energie și pentru a câștiga bani introducând energia înapoi în rețea.

Securitate cibernetică rezilientă
„Un sondaj Gartner din 2022 efectuat în rândul directorilor consiliilor de administrație a constatat că 88% dintre consilii consideră acum securitatea ca un risc de afaceri, nu ca unul tehnic. Aceasta înseamnă că organizațiile trebuie să înceapă să trateze securitatea cibernetică rezilientă și sustenabilă ca pe un risc de afaceri care necesită noi tipuri de investiții”, a declarat Ed Gabrys, VP Analyst la Gartner. „Protejarea brand-ului dumneavoastră vă face să fiți un angajator preferat și un furnizor preferat de către clienții dumneavoastră. Protejarea proceselor dumneavoastră sprijină creșterea durabilă”, a subliniat Ed Gabrys.
Gartner a identificat trei factori facilitatori ce oferă organizațiilor un avantaj competitiv pe termen lung:
    • Gestionați suprafața de atac: Utilizați managementul suprafeței de atac extern (EASM), o tehnologie de guvernare și gestionare a proceselor, pentru a descoperi activele vulnerabile care sunt expuse la contactul cu exteriorul. Implementați analiza compoziției software pentru a obține vizibilitate asupra vulnerabilităților lanțului de aprovizionare software. Utilizați informații despre amenințări pentru a stabili prioritățile și a remedia vulnerabilitățile.
    • Protejați rezultatele afacerii și clienții: Organizațiile ar trebui să prioritizeze cele mai importante rezultate de afaceri prin identificarea dependențelor lor tehnologice care au o vizibilitate directă la cele mai importante rezultate ale afacerilor sau ale operațiunilor. Folosind această abordare a rezultatelor afacerii, organizațiile pot prioritiza sistemele care susțin creșterea durabilă, cum ar fi producția, vânzările și implicarea cetățenilor.
    • Folosiți metrici bazate pe rezultate (outcome-driven metrics - ODM) și acorduri pentru nivel de protecție (protection-level agreement - PLA): PLA permit organizațiilor să ia decizii de afaceri cu privire la nivelul de securitate dorit și cât doresc să cheltuiască în acest sens. Gartner evaluează 16 ODM-uri pe care organizațiile le pot folosi pentru a-și compara nivelurile de protecție cu cele ale altor organizații similare. Acest lucru creează o foaie de parcurs pentru priorități și investiții bazată pe rezultate. Organizațiile ar trebui să investească în obținerea de rezultate la nivel de protecție, nu în implementarea instrumentelor.
 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Reea Agency

Video