novapex

 

Light + Building 2018: solutii pentru a trai si lucra inteligent in viitor

expozitia Light+Building 2018
vizualizari

LB

Problemele actuale și viitoare generate de cererea crescândă de energie și obiective de protecție a climei pot fi rezolvate numai cu soluții inteligente pentru infrastructură și clădiri. În acest sens, accentul se pune pe reducerea emisiilor de CO2 și randament crescut. În special în cazul clădirilor, creșterea digitalizării oferă o bază remarcabilă pentru atingerea acestor obiective, prin care proiectarea, construcția și utilizarea clădirilor inteligente se vor schimba fundamental.

Proiectarea anticipată este esențială pentru a te asigura că tehnologia unei clădiri inteligente va funcționa și pe viitor, adică tehnologia modernă, rapidă și în continuă schimbare a serviciilor pentru clădiri va putea fi integrată oricând pe durata vieții clădirii. Acest lucru nu este posibil cu procesele tradiționale de proiectare și construcție.

Modelele Building Information Modelling – BIM- care reunesc arhitectura și ingineria, tehnologia serviciilor pentru locuințe și clădiri și modele de gestionare facilă de la calculator, reprezintă cheia proiectării de viitor. Întreaga clădire cu toată infrastructura ei este proiectată, simulată și testată concomitent, și, dacă este necesar, corectată în modelele digitale. Schimbările nu au loc pe șantier. Toți cei implicați în planificare și construcție trebuie să coopereze îndeaproape atunci când folosesc metodele BIM. În plus, este esențial ca toți cei implicați în procesul de construcție să utilizeze unelte 3D CAD care utilizează modele de date conforme BIM. Aceste informații sunt apoi introduse într-o bază de date centrală, ceea ce face posibilă reducerea erorilor de construcție la minim.

Pe lângă BIM, există și un alt subiect care se referă la societate în ansamblul ei: tendința de a trăi în orașe, care obligă municipalitățile să realizeze economii mari de energie fără a reduce serviciile, în ciuda bugetelor mereu stricte. Orașul inteligent - orașul inteligent și conectat în rețea - este soluția pentru problemele de urbanizare. Prin utilizarea tehnologiilor digitale, orașele vor deveni mai inteligente, mai eficiente și mai sustenabile. Infrastructura, clădirile și serviciile trebuie modernizate utilizând soluții pentru IoT, care asigură un flux constant de date din senzori și dispozitive. Aceste fluxuri de date și interoperabilitatea acestora constituie baza reducerii costurilor. Un oraș are numeroase surse de date, de exemplu, companii, școli, muzee, consilii urbane, mass-media și asociații. Secretul este să fii capabil să generezi informații utile din aceste date.

IoT pătrunde în toate sectoarele și poate fi împărțit în mai domenii diferite. Unul dintre ele este interconectarea dispozitivelor și a sistemelor din clădiri, ceea ce face posibilă planificarea unor măsuri și controale mai eficiente de către proprietari și rezidenți. Astfel, casele inteligente (digitalizarea și crearea de rețele în locuințe) și clădirile inteligente (automatizarea și funcționarea centrală a instalațiilor tehnice din clădirile dedicate) sunt părți importante ale IoT. Serviciile pentru clădiri inteligente sunt din ce în ce mai dependente de software. În consecință, interfețele om-mașină pentru soluții comerciale și aplicații private devin tot mai asemănătoare.

Viața inteligentă - digitalizarea și interconectarea diferitelor aspecte ale vieții - este un alt dinte din roata orașului inteligent de mâine. Numai în ultima lună martie, împreună cu numeroase companii și asociații profesionale, Asociația Fabricanților de Produse Electrotehnice și Electronice din Germania (Zentralverband Elektrotechnik und Elektronikindustrie e.V. - ZVEI) și Ministrul Federal al Economiei și Energiei (Bundesministerium für Wirtschaft und Energie - BMWi) a înființat "Inițiativa de viață inteligentă ", al cărei scop este de a transforma Germania într-o piață de vârf pentru tehnologiile de viață inteligentă. Vizitatorii la Light + Building 2018 vor găsi, de asemenea, o varietate de soluții de viață inteligentă la standurile expoziționale. Pe lângă prezentarea expozanților, casa electronică 2018 (o casă reală cu o suprafață de 100 mp organizată de Asociația Centrală a Târgului German de Produse Electrice și tehnologia Informației (ZVEH) va reflecta, de asemenea, această temă. În ceea ce privește procesul de schimbare demografică și numărul tot mai mare de gospodării unice, acest aspect are și o importanță tot mai mare pentru persoanele în vârstă care, datorită tehnologiei inteligente, dispun de șansa de a rămâne independente mai mult timp.

Fie că este vorba de case inteligente, clădiri inteligente, locuințe inteligente sau orașe inteligente, smartificarea este un proces care nu se va încheia niciodată și care schimbă toate aspectele vieții. "Soluțiile inteligente" asigură IoT pentru clădiri. La Light + Building 2018 predominante vor fi "soluțiile inteligente" pentru o lume inteligentă, venite de la cei mai importanți furnizori de produse de iluminat și automatizare pentru locuințe și clădiri, la Frankfurt am Main în perioada 18 - 23 Martie 2018.

https://light-building.messefrankfurt.com

Opinii

Carlos Velázquez, Marketing Director Roca

Credem ca ‘Smart’ poate fi cu adevărat inteligent, doar dacă îmbunătățește viețile oamenilor.

Carlos Velázquez, Marketing Director Roca

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Vom continua să dezvoltăm capacitatea de producție astfel încât să atingem obiectivul ambțios de a fi în primii trei producători de boilere electrice în Europa în următorii 3 ani.

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Horia Voicu, director AFRISO-EURO-INDEX SRL

Cu siguranţă inteligenţa artificială va reprezenta viitorul şi în domeniul aparatelor de măsură şi control.

Horia Voicu, director AFRISO Romania

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

"Scopul și provocarea majoră pe care am avut-o în 2018 a fost informarea corectă și educarea clienților, deoarece în România încă se fac multe improvizații în acest domeniu. Vrem să continuăm să specializăm meseriași în acest domeniu."

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

ajutor instalator

Top Categorii

Apa
Campanii
Climatizare
Electrice
Energie regenerabila
Evenimente
Termice
Tehnologie
Pompe
Sanitare

 

ROFMEX 2019

 

Licitatii

Licitatii banner Article

 

Valoarea estimata:11000
Data publicarii: 26.10.2020
Valoarea estimata:92436
Data publicarii: 23.10.2020
Valoarea estimata:
Data publicarii: 23.10.2020
Valoarea estimata:3000
Data publicarii: 23.10.2020