Microelectronica este viitorul

85 vizualizari
semiconductori
Distribuie pe

Microelectronica este vitală pentru succesul tuturor domeniilor de afaceri Bosch

  • Bosch va investi 3 miliarde de euro în afacerea cu cipuri până în 2026, în cadrul IPCEI pentru Microelectronică și Tehnologia Comunicațiilor.
  • Președintele Bosch, Dr. Stefan Hartung: „Microelectronica este viitorul.”
  • Noi centre de dezvoltare a cipurilor sunt în proces de construcție în Reutlingen și Dresda

„Tehnică pentru o viață” cu semiconductori: Bosch investește alte miliarde de euro în afacerea cu cipuri

De la mașini și biciclete electrice până la aparate electrocasnice și portabile - semiconductorii sunt o parte integrantă a tuturor sistemelor electronice. Sunt motorul care conduce lumea modernă a tehnologiei. Bosch a recunoscut devreme importanța lor în creștere și a anunțat acum investiții suplimentare de câteva miliarde de euro pentru a-și consolida propria afacere cu semiconductori. Până în 2026, Bosch planifică să investească alte 3 miliarde de euro în divizia sa de semiconductori, ca parte din programul de finanțare IPCEI pentru microelectronică și tehnologia comunicațiilor.

„Microelectronica este viitorul și este vitală pentru succesul tuturor domeniilor de afaceri Bosch. Prin aceasta, deținem o cheie principală pentru mobilitatea de mâine, Internetul lucrurilor și ceea ce noi, la Bosch, numim tehnologia care reprezintă ‘Tehnică pentru o viață’,” a declarat Dr. Stefan Hartung, președintele consiliului de administrație Bosch, în cadrul evenimentului Bosch Tech Days 2022 de la Dresda.

Unul dintre proiectele pe care Bosch intenționează să le finanțeze cu această investiție este construirea a două noi centre de dezvoltare – în Reutlingen și Dresda – la un cost cumulat de peste 170 de milioane de euro. În plus, compania va cheltui 250 de milioane de euro anul viitor pentru crearea unui spațiu steril suplimentar de 3.000 de metri pătrați la fabrica sa de plăcuțe semiconductoare din Dresda.

„Ne pregătim pentru creșterea continuă a cererii de semiconductori – de asemenea, în beneficiul clienților noștri”, a spus Hartung. „Pentru noi, aceste componente în miniatură înseamnă o afacere mare.”

Promovând microelectronica pentru a crește competitivitatea Europei

În cadrul Legii Europene privind Cipurile, Uniunea Europeană și guvernul federal german oferă fonduri suplimentare pentru a dezvolta un ecosistem robust pentru industria europeană de microelectronice. Scopul este de a dubla ponderea Europei din producția globală de semiconductori de la 10 la 20 de procente până la sfârșitul deceniului. Noul IPCEI recent lansat pentru Microelectronică și Tehnologia Comunicațiilor este destinat în primul rând să promoveze cercetarea și inovarea. „Europa poate și trebuie să își valorifice propriile puncte forte în industria semiconductorilor”, a spus Hartung. „Mai mult ca niciodată, obiectivul trebuie să fie producerea de cipuri pentru nevoile specifice ale industriei europene. Și asta înseamnă nu numai cipuri la nivelul inferior pe scara nanometrică.” Componentele electronice utilizate în industria electromobilității, de exemplu, necesită dimensiuni de proces între 40 și 200 de nanometri. Exact pentru acest lucru sunt proiectate fabricile de cipuri Bosch.

Extindere semnificativă a producției de cipuri de 300 de milimetri în Dresda

Această nouă investiție în microelectronică deschide, de asemenea, noi domenii de inovație pentru Bosch. „A fi lider în inovare începe cu cea mai mică dintre componentele electronice: cipurile semiconductoare”, a spus Hartung. Noile domenii de inovație la Bosch includ sisteme integrate pe un cip, cum ar fi senzorii radar pe care un vehicul îi utilizează pentru a efectua scanări la 360 de grade ale împrejurimilor sale în timpul conducerii automatizate. Bosch va căuta acum să îmbunătățească astfel de componente, făcându-le mai mici, mai inteligente și, de asemenea, mai ieftine de produs. De asemenea, Bosch lucrează la modificarea în continuare a propriilor sisteme microelectromecanice (MEMS), în special pentru industria bunurilor de larg consum. Unul dintre lucrurile pe care cercetătorii companiei îl folosesc în prezent cu această tehnologie pentru dezvoltare este un nou modul de proiecție care este atât de mic încât poate fi încorporat în brațul unei perechi de ochelari inteligenți. „Pentru a ne consolida poziția de lider pe piața tehnologiei MEMS, plănuim, de asemenea, să fabricăm senzorii noștri MEMS pe plăcuțe de 300 de milimetri”, a spus Hartung. „Producția este programată să înceapă în 2026. Noua noastră fabrică de plăcuțe ne oferă oportunitatea de a crește producția – un avantaj pe care intenționăm să-l exploatăm la maximum.”

Cerere mare de cipuri din carbură de siliciu de la Reutlingen

Un alt punct central la Bosch este producția de noi tipuri de semiconductori. La fabrica sa din Reutlingen, de exemplu, Bosch produce în masă cipuri cu carbură de siliciu (SiC) de la sfârșitul anului 2021. Acestea sunt utilizate în electronica de putere necesară vehiculelor electrice și hibride, unde deja au contribuit la creșterea intervalelor de funcționare cu până la 6 procente. Pe fondul creșterii puternice a pieței, la o rată anuală de 30 de procente sau mai mult, cererea de cipuri SiC rămâne ridicată, ceea ce înseamnă registre complete de comenzi pentru Bosch. În încercarea de a face aceste electronice de putere mai accesibile și mai eficiente, Bosch explorează și utilizarea altor tipuri de cipuri. „Încercăm, de asemenea, dezvoltarea de cipuri bazate pe nitrură de galiu pentru aplicații de electromobilitate”, a spus Hartung. „Aceste cipuri se găsesc deja în încărcătoarele pentru laptopuri și smartphone-uri.” Înainte de a putea fi utilizate la vehicule, acestea vor trebui să devină mai robuste și să poată rezista la tensiuni substanțial mai ridicate de până la 1.200 de volți. „Provocări ca acestea fac parte din munca inginerilor Bosch. Punctul nostru forte este că suntem familiarizați cu microelectronica de multă vreme – la fel și cu mașinile.”

Bosch își extinde sistematic capacitatea de fabricare a semiconductorilor

Bosch a făcut mai multe investiții în afacerea sa de semiconductori în ultimii ani. Cel mai bun exemplu în acest sens este fabrica de plăcuțe din Dresda, care a fost deschisă în iunie 2021. Cu 1 miliard de euro, este cea mai mare investiție unică din istoria companiei. Centrul de semiconductori din Reutlingen este, de asemenea, extins sistematic: de acum până în 2025, Bosch urmează să investească aproximativ 400 de milioane de euro în extinderea capacității de producție și în conversia spațiului existent al fabricii într-un spațiu nou pentru camere curate. Aceasta include construirea unei noi extinderi în Reutlingen, care va crea încă 3.600 de metri pătrați de spațiu ultramodern de cameră curată. Per total, spațiul pentru camerele curate din Reutlingen va crește de la aproximativ 35.000 de metri pătrați în prezent la peste 44.000 de metri pătrați până la sfârșitul anului 2025.

Expertiza și o rețea internațională asigură un succes susținut

Bosch este lider în industria auto pentru dezvoltarea și fabricarea semiconductorilor. Aceste cipuri sunt folosite nu numai în aplicații auto, ci și în industria bunurilor de larg consum. Bosch este activ în acest domeniu de peste 60 de ani. Fabrica Bosch de semiconductori din Reutlingen, de exemplu, produce cipuri pe plăcuțe de 150 și 200 de milimetri de 50 de ani. La fabrica companiei din Dresda, fabricarea de cipuri pe plăcuțe de 300 de milimetri a început în 2021. Printre semiconductorii fabricați în Reutlingen și Dresda se numără circuite integrate specifice aplicațiilor (ASIC), senzori pentru sisteme microelectromecanice (MEMS) și semiconductori de putere. De asemenea, Bosch construiește un nou centru de testare pentru semiconductori în Penang, Malaysia. Începând cu 2023, acest centru va fi folosit pentru a testa cipurile și senzorii semiconductori finiți.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 300 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 160 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 6.440 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 670 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video